Da, novosti sa opsega, ali UHF :
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hak ... 68992.aspxO tome sam pisao, dok je virus pandemija bila SAMO u Wuhanu. Pisao sam s više aspekata.
Prvo, kako država nema sluha, da za male novce priskrbi velike političke bodove ! Zadnji put, prije 11 godina, kada smo prelazili sa analogije, na digitalu, je svakom pretplatniku bila dala vaučer-bon na 200 kuna. Ova Vlada se pravi luda.
Drugo, timing prelaska je bio najgori mogući, početak pune turističke sezone. Ljudi nervozni, bez love, užasava ih staviti još jedan zogatul na policu, još jedan daljinski fureštu, i njegovoj dici, i novi izvor problema.
Treće, javnosti ne ide u glavu da mora doslovce bacati odlične TV prijemnike, ili ih darivati onima koji su na kabelskoj, ili samo gledaju satelit.
Četvrto, od dolaska virusa na Balkan, i u Hrvatsku, po pisanju raznih portala, svaki dan bez posla ostane 200 ljudi u Hrvatskoj. Mnogi poslodavci su već obavijestili radnike da im ugovori o radu, na ovaj iznos plaće vrijedi još samo za travanj i svibanj.
Hrvatski, latinica, ljudi će biti bez novaca da kupuju potrebite stvari, a kamoli "luksuz".
Dopuštam mogućnost i da je netko (

) iz HAKOM-a čitao moje uratke, i povukao jedinu moguću odluku, na čemu mu je pučanstvo zahvalno.
Ja također.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja