by 9a2jg » Sat Mar 07, 2020 10:02 am
Svaka poštena osoba, ako je samo i lipa društvenog, ili donatorskog novca, treba, mora, i moralno je, da podnese izviješće o financijskom dijelu ekspedicije.
Za mladce (koji su sada 50, i 55+) koje tada nije to zanimalo, niti su to mogli razumit, malo poduke iz povijesti.
Za ekspediciju Manaslu 83, smo morali CIJELOKUPAN iznos financiranja kluba uplatiti Planinarskom društvu Mosor, za troškove ekspedicije. Kako mi (AKL), tako i Marjan (CBM). Osim toga, samozvani doajen je otvorio osobni račun na svoje ime, čiji je bio jedini korisnik, a gdje su se uplaćivale individualne donacije.
Nije zgoreg napomenuti da se u priču uplela i Kina, tako da je nama, neukima, bilo "objašnjeno" da će Futa i Tom, poslije Nepala, produžiti za Kinu, i da su to pare za tu namjenu. Rezime : Samo je Tom radio, ne na svoj znak, ili dobiveni (jer ga nije ni dobio), nego na znak oca Morana, 9N1MM, dok je Futa isključen.
I u Kinu, BY1PK, poslije, Futa nije išao, jer mu je, zakulisnim igrama, "sugerirano" da je bolje da ne ide, da će jedva i Tom raditi, i sve u tom smislu...
Naravno, za sve ovo što pišem postoje i materijalni dokazi, a tvrdnje iz zadnje dvije rečenice mi je tet a tet ispričao pokojni Futa, u dugim noćima na ekspediciji na Visu, poslije toga.
Šećer na kraju, NIKADA nismo vidjeli financijsko izviješće o ekspediciji Manaslu 83, a ni za radioamaterski dio ekspedicije, koji smo direktno financirali !
Za Kinu nismo nikada vidjeli, ni izviješće o radu, ni financijsko izviješće, a platili smo MI !
I onda se neki čude da učesnici ekspedicije na Reunion nisu podnijeli izviješće, urbi et orbi, onima koji su plaćali. Imali su doajena za mutež te vrste.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja