by 9a2jg » Tue Mar 17, 2020 12:47 pm
Sinoć sam prvi, i jedini, put gledao seriju Predsjednik, na HTV-u. Poslije odgledanog, bilo bi mi zaista žao, da NISAM gledao !
Najboljeg (po kvaliteti sadržaja razgovora) sugovornika, autor serije je označio upravo pokojnog Račana, s kojim je doktur često, i dugo razgovarao. To ne čudi, jer su se nadopunjavali, ipak su oni bili plodovi iste korenike.
Velikane, tipa Gotovca, Veselicu, Đodana, Tripala i Savku, nije volio sretati, još manje upuštati se u teoretske diskusije, naročito Vladu Gotovca, koji mu je , od početka predsjednikovanja, kresao sve u brk, a doktor je bio, kako dobro znamo, veoma tašt.
Nije trpio kritiku, još manje nije poznavao pojam samokritike, iako se na tim postavkama napajao u socijalističkom društvu.
U narečenoj epizodi se lijepo i detaljno opisuje kako se "popunjavao" broj od 200 izabranih obitelji, koje će (tobože) voditi Hrvatsku, i u nastavku, sustavno uhljebljivanje, podobnih i pokornih s stranačkom knjižicom.
Tako se i došlo do cca po miljuna uhljeba u Hrvatskoj, koji neće glasati za nepoznato, bez obzira što se radi o desnoj orijentaciji.
Oni su odgovorni, i zahvalni, u isti mah, središnjici, i tim će putem kročiti do smrti. Ja tebi, ti meni.
Ljudi doživljavaju sinkope, zaborav caruje, svi zaboravljaju kako je Sanader došao na vlast, i krunom, golemim skupom u Splitu.
Upravo desni dio HDZ-a, braniteljske udruge, i narečena količina državnih uhljeba, plus nacionalne i domoljubne parole.
Tko se ne sjeća, sve je na youtube-u.
Da se vratim na ražalovane, da su imali trunku samopoštovanja, dali bi ostavke na sve funkcije sami, odmah nakon proglašenja rezultata, i time bi bili pokazali da su istinski domoljubi, koji priznaju poraz, u fair utakmici, po demokratskim standardima.
Ovako, ostaje gorak okus u ustima, da su htjeli još nešto ušićariti, s političke trpeze, koja nije njihove boje.
Da se razumijemo, nisu oni nezbrinuti, odverglaće saborski mandat, i smiješi im se povlaštena mirovina, i prst u uho.
Povijest ih neće zabilježiti, to je sigurno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja