Mene su učili u pučku školu da samo zemlje tzv. istočnog bloka, plus Kina, imaju vojne parade. Njima se htjelo pokazati snaga armije, monolitnost bloka, i spremnost odgovora na moguću ugrozu.
U Sovjetskom savezu je bilo bogohulno pitati koliko takav show košta. U Rusiji također, od Sočija do vojne parade. Sad znamo zašto su, i zbog kojeg iznosa dijelovi Rusije još u siromaštvu.
Fala Bogu, i osnovnim matematičkim operacijama, znamo koliko košta i naša parada, kip dr. Tuđmana, muzej i nova crkva u Kninu.
Znamo, na žalost, da mnogi oboljeli od raka ne mogu doći do pravih pretraga, tipa fish, nadalje, jer su skupi, a radili su se prije na Rebru. Očajni roditelji, koji se hvataju za slamku, sami plaćaju, prodaju stvari iz kuće, da bi otklonili sumnju, ili potvrdili najgore.
Još mnogi lijekovi protiv raka ne dolaze do pacijenata jer su - skupi !
Djeca u školama gladuju jer im siromašni roditelji ne mogu platiti jedan obrok.
U Gunji nisu svi dobijali i dobili isto, od pučke kuhinje, do materijalnih pokretnih dobara, Srbi i Hrvati najmanje dobili, jer nisu naučili kukati. Povijest, od ovog rata se ponavlja, nažalost.
Piso bi još, ali bi me se pogrešno shvatilo.
Zvali su me na svečanu akademiju, danas, povodom Dana općine Bol, blagdana Gospe od Sniga, Dana domovinske zahvalnosti, i dana hrvatskih branitelja.
Valjda im trebam kao fikus, da kažu da je bio i jedan (jedini) dragovoljac Domovinskog rata, da se zadovolji forma.
Kad sam ih pitao što danas, a ne sutra, kad je red, i slava, odgovoriše mi da je to, citiram, "da bi iste osobe mogle prisustvovati fešti u Kninu" !
Sve ću ih ja na trepavicama odnit u Knin sutra koji će od njih tamo poć !
Ne misle samo Puki i ekipa da smo mi stoka sitnog zuba, neuk narod, zalupati seljak, ima i zeru lokalne administracije SDP tipa.
Ne zadugo.
Ni jedni, ni drugi.