Ali kao što sam već davno napisao,nebi ti bio Borivoje Đorđević da tvoja ne bude zadnja.Jer si samo ti u pravu
Pričaš pizdarije kolega Borivoje.
U dva različita posta, stil i način , prepoznatljiv kod GG-a, i onih koji su me izbacili s HRS foruma. Ne moram, valjda, napominjati da imaju isti VES ?
jer ću ti postavit jedno jedino pitanje na koje mi ovdje nećeš odgovorit.A smatram ni u 4 oka
Isljednik ? STASI ?
Dragi kolega Reni, mi JESMO u korizmi, ali ti NISI ispovjednik, pogotovo ne moj. Ja nisam bez grijeha, ali ti nisi taj koji će mi ih nabrajati, i meni postavljati pitanja.
Osim toga, oslovljavanje iz kvotiranog pasusa vrijeđa mene, i sve one koji se razumno ponašaju. Pametnome dosta.
Ja ću o temi. Prije rata, u mom RK su njih šestorica imali poštanske pretince. Jednome ga je obezbedio KOS, dvojici UDBA, jednom SUP, jednom PTT, a zadnjem SNO SO Split. Kako poštanski pretinac ima primarnu svrhu da kanalizira primanje većih količina pismonosnih pošiljaka, zaintrigiralo me je zašto te osobe drže te pretince, kad u njih kapne pokoje, maltene zalutalo, pismo, uglavnom ništa. Pitao sam svakog ponaosob, samo od jednog sam dobio (iskren) odgovor, u stilu "nije tvoje da to pitaš, misli onaj koji mi ga je dao".
Prije cca dva mjeseca poslao sam jednom kolegi u RK Marjan, inače bivšem AKL-ovcu, direkt na njegov poštanski pretinac.
Nakon više od mjesec dana dolazi to pismo meni natrag, neotvoreno, s žutom naljepnicom, na koju je službenik HP-e napisao da je to ležalo u pretincu više od mjesec dana, da su oni i zvali korisnika pretinca, ali on, i nakon poziva, nije došao preuzeti pošiljku. Ja ga nazovem, ispričam mu cijelu priču, a on meni, dreto-šćeto, da ga nisu zvali, da je to laž. Bez uzrujavanja nije spomenuo, samim time ni opovrgnuo, činjenicu da više od mjesec dana nije obašao pretinac. Postavlja se pitanju čemu mu onda on služi ? Znam, netko će reći : Šta tebe Koki to briga, to su njihove stvari ? E, nisu.
HP je državna tvrtka, u poslijeratnom periodu dvaput modernizirana, sada tvrde bolje od njemačkog standarda.
Pošto je OSNOVNA NAMJENA pretinca da olakša rad i život poštanskim službenicima, s velikom vjerojatnošću tvrdim da golemoj većini korisnika on i ne treba, te da se samo zauzima bez veze prostor u ormaru, po načelu "da nas više ima". Jer, onoliko, koliko dotičnima stiže, komodno može stizati i na kućnu adresu, rajonskim listonošom.
Da ne bi netko pomislio da dižem hajku na ličnjake, ista stvar je, ako ne i gora, s pošiljkama za klubove. Računi su, pretežito, elektronski, e-plaćanje rade klubovi, ili im malobrojni knjigovodstveni servisi, časopis se ugasio, a QSL-ke dvije godine ne stižu, čemu onda pretinac ?
Ako pogledamo malo "stare" RK-ove po bivšoj Jugoslaviji, i RH, svi imaju dvoznamenkaste brojeve pretinaca ! (Savez ima troznamenkasti, jer se osnova 5 godina nakon AKL-a). Osim sigurne dostave klupskim administracijama, postojao je i faktor kontrole, raznih državnih tijela, i servisa, nad dobrovoljnim organizacijama Narodne tehnike.
Sve je to nestalo, HRS je mom RK poslao u 2019.g. DVIJE koverte, jednu s originalnim računom za plaćene članarine, i drugu, s dva primjerka časopisa, kojeg su se htjeli, pošto-poto, riješiti. Da budem još precizniji, narečeni račun je napravilo računovodstvo HZTK, koje za HRS radi (uz naknadu) knjigovodstveni servis.
Da, za sada, zaključim, promet po poštanskim pretincima jedini zorno prikazuje dvije nepobitne činjenice : Koliko osobe šalju direkata, i koliko pismonosnih pošiljaka dobiju godišnje ? Ja znam odgovore, a znate ih i vi, dragi čitatelji.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja