Od ICOM PCR-1000
Razlog korištenja 10.7 IFa je što LimeNET micro / LimeSDR mini, imaju širokopojasni RF ulaz koji dobro radi tek od 40-50 MHz na više
a nije filtriran od GSM ili FM banda, pa sve to upada unutra.
Standardni LimeSDR usb može raditi negdje od 1.8 MHz sa LNA4HF, ako je modificiran ulaz....ali ima isti problem upadanja FM&GSMa
MoRFeus sam ubacio jer je LimeNET na 10.7 još "gluh". Inače je specifikacija mixera od 30 MHz na više ali eto radi fino
i na 10.7 - pozitivno iznenađenje. Na to mjesto mogao je i LNA4HF ali mi se ovako više sviđa jer de facto imam dvostruki
super sa još jednom visokom međufrekvencijom, plus SDR koji ima bandwitha koliko mi treba.
Lime RFE ima bandfiltere i LNA + PA drivere ali je cijena koju su okinuli - malo to much za moj ukus
(500-600 USD, iz USA, plus transport, carina, PDV)
Za usporedbu, ja sam polovni PCR 1000 platio 1000 kn sa kojim bez frke daljinski upravljam sa istim RPI koji vozi i LimeNET.
Lime RFE za te pare, još nema suvisli lib ili namjenski SW ali ima PA drivere do 2 W...da je koštao 300-400 USD bio bih u napasti

Na ovaj način imam ulazne filtere i mogu od LW do SHF sa jednim uređajem kroz lokalnu mrežu...
Tipa, sjednem u fotelju ili na terasu, sa malim notebook PCom i mogu poslušati sve što me zanima bez rastezanja
kablova i uređaja naokolo.