by 9a2jg » Mon Jan 06, 2020 9:10 am
Slušaj Reni, ja ti stalno ponavljam isto, ali ti ne čuješ ; ni Koki ni itko normalan ne likuje, jer birači nisu imali izbor, nije fer prema njima. No, jedna prepotentna osoba, dovoljna sama sebi, iza koje su stale sve državne institucije, i samim time učinile ovu borbu za birače totalno nefer, je izgubila u nadmetanju Davida i Golijata !
Mogao bih ti učiniti, kao ekonomist, mnogo komparativnih analiza, ali evo samo jedna, najočitija ; za promičbu u kampanji je deklarirala da je potrošila 4,5 miljuna, Zoki 1,5 ! Ako ona priznaje da je toliko potrošila, tržišna vrijednost onog što je dobila i koristila je barem 5 puta veća ! Jer, u svim udarnim terminima radija i TV je iskakala iz pašteta, već je bilo postalo gadljivo.
Riječ dvije o crkvi. Moj župnik je iz Gale, područje sinjske krajine. Prije prvog kruga, bio sam na misi, podsjetilo me na 1990, bio je žešći promotor KGK, nego da joj radi u stožeru.
Nepošten je bio i pritisak na djelatnike HV-e u zemlji i inozemstvu, a o dijaspori da ne govorim. Uostalom, HDZ vrhuška i ne krije da su im oni "džoker zovi", od prvih izbora , do danas. Hrvatski model, glede dijaspore, ne postoji nigdje u svijetu ! Svugdje je princip ; Gdje plačaš porez, tu i glasaš, i ostvaruješ sva svoja građanska prava.
Hrvatski narod nije glup, ma gdje bio, ona je izgubila sve gradove u Hrvatskoj, a tijesno je dobila u Vukovaru, Dubrovniku i Šibeniku. Ne čudi me, jer koliko je država ulupala miljardi u Vukovar, bilo bi pravo čudo da nije pobijedila. U Vukovaru normalno žive samo oni koji imaju državni posao ili mirovine. Imam svoje objašnjenje i za Dubrovnik i Šibenik, ali, ne sada, potrajalo bi.
I, na kraju, osobno vjerujem da su Zoki pobjedu donijeli direktni glasovi HDZ-ovaca, koji spremaju prevrat na stranačkim izborima ovog proljeća. Vaso je ostvario što je htio. Četiri jahača Apokalipse jašu, sretna okolnost za Hrvatsku jest što se ne trpe međusobno. U pratnji su im Škoro i Penava. Slijedeća tri mjeseca će definitivno donijeti rasplet...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja