by 9a2jg » Tue Jan 14, 2020 10:23 am
Zove me sinoć jedan sijedi kolega, iz jednog državotvornog radio kluba. Veli mi : Čujen Koki da nagovaraš ljude da ne plaćaju članarinu HRS-u, zbog toga što ne funkcionira QSL biro ?
Odma san mu odgovorija : Notorna laž ! Neka mi dođe u facu, jedan na jedan, onaj navodni kome sam ja to reka !
Povijest neplaćanja članarine je mnogo dublja od činjenice da 9A QSL biro ne funkcionira. Dobar primjer je moj pokojni prijatelj Jakša Borčić 9A2FH. On je meni, prije dvadesetak godina iskreno rekao : Koki, nezaposlen sam, stari čovik, teško živim, ali dok u meni ima života, plaćat ću članarinu klubu, a za HRS više neću, jer od njih nemamo, ni ja, ni ostali ličnjaci, ništa !
To je izrekao pred desetak članova mog matičnog kluba. To su sve pametni, odrasli ljudi, i notorna je glupost da ih neki Koki, ili Jakša, mogu, i žele, nagovoriti.
Jedino "pametni" Pero je posra da su to dobri momci, a da in Koki "truje dušu" ! Jadnik, nije skužio da time gadi njih, jer su, po njemu, oni povodljivi, bez mozga, i vlastitog stava, pa im Koki nameće svoje mišljenje kao njihovo !
Ponoviti ću što su davno rekli puno pametniji od mene, citiram, "radioamateri su ljudi visoke i jasne inteligencije, iznadprosječni, i najčešće, pioniri, s vizijom".
Stoga, u ovo doba kada se plaća članarina, u naravi prvi kvartal kalendarske godine, zaboravite da 25 mjeseci niste dobili QSL-ke, rezimirajte i sve ostale (ne)aktivnosti HRS-a, i sami odlučite, baš kao i sve ove prethodne godine.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja