by 9a2jg » Sat Dec 21, 2019 9:57 am
Prije dva dana sam dobio osobni poziv da dođem na božićni domjenak u bratski gradski radio klub Marjan. Pismeno sam se zahvalio na pozivu, jer sam bio spriječen, ranije preuzetim obvezama. Zaželio sam svim članovima tamo sve najbolje za Božić i Novu godinu.
Komentirao sam taj poziv s predsjednikom mog kluba, i isti je interesantan po nekoliko stvari. To je prvi poziv u neovisnoj Hrvatskoj, i to ne samo radio klubu Split, nego i meni kao pojedincu, radioamateru ! Jest da sam ovlaštena osoba za zastupanje kluba, ali znam razlikovati privatan poziv od službenog ! Kako je tamo novi tajnik, ista osoba koja je preko (umirovljene) tajnice ZTK Split isposlovala da se RK Split izbriše s liste radio klubova na web stranici ZTK Split, onda mi neizbježno naviru hude misli. Neko će reći logične!
Neću zaboraviti studeni 2016. , kada također moj klub nije dobio poziv na obilježavanje 50 godina RK Marjan. Naglo su zaboravili da nije bilo čelnika RK Ante Jonić (sada RK Split) da ne bi nikad dobili pravo građanstva u Splitu ! Propali bi kao i prethodna tri pokušaja JNA !
Zadnji zajednički sastanak je bio u prostorijama RK Split 2006.g., bez struje i vode, a ja i domar smo nosili kante od 20 l vode za potrebe WC-a. U isto vrijeme oni, sa strujom i vodom, se nisu ni pomakli, i ponudili svoje gostoprimstvo. Možda ih drug Pero, kao sazivač sastanka nije htio ? Usprkos svemu, poslali su lijepi broj svojih reprezentativnih predstavnika, koji su se osobno uvjerili u istinitost ovih redaka.
Neću dugo, gren na ispovid, podsjetiti ću na obećani sastanak, prije tri godine, na koji još čekam poziv, od iste osobe koja mi je uputila poziv od prije 3 dana !
Vrijeme Adventa je mirno vrijeme, vrijeme svođenja računa, bez obzira na predznak bilance, vrijeme druženja, praštanja, ali ne i zaboravljanja. Jer, starog psa ne možeš naučiti novim trikovima.
Još jednom, od srca, drugovi u RK Marjan, blagoslovljen Božić, puno zdravlja i mira u 2020.g. želi Vam iskreni prijatelj Koki
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja