by 9a2jg » Wed Dec 31, 2014 4:57 pm
Evo, sa današnjim danom završava i aktivnost prigodnih stanica sa sufiksom YOTA. Od 40 na spisku, radio sam 23, sve koje sam čuo, a ona iz Španjolske je radila pod znakom EA8URE, pa je nisam htio ni raditi.
Sve u svemu, nešto više od 50% proklamiranih stanica. Sa dosta njih san čuja i osjetija stare operatore , a ne mladce, a na nekoliko njih je cijelo vrijeme radio jedan te isti operator ! Lanjske QSL-ke još čekam, a ove su već "stigle" na slanje ; ne nadam se baš isuviše...
Sa 9A90Z je radilo dvoje-troje, i to malo, kakva nevjerodostojna obljetnica, takva i aktivnost. QSL-ke sam odavno poslao, komada tri, došlo (još) ništa nije ! Kad se sitin da je Emil na čelu ZARS-a, a da još čekam odgovor od njega na direkt za 9A15, ni tu se puno ne nadam.
Neko napisa da je u 9ADX CW contestu učestvovalo manje od 3% licenciranih postaja u 9A. 9A field day, jednoznamenkasti broj učesnika, Kup Jadrana još uvijek nema konačne i službene rezultate.
Za tu bratiju, reka je moj frend, bi ih bilo bolje izgubit, nego nać.
Zato i treba osnovati i gajiti zdrav organizam, na temeljnim zasadama i aksiomima radioamaterizma, i radiooperatorstva. Da Radioamateri dođu na svoje. U (nazivno) SVOM Savezu. Bar nešto.
HNY.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja