by 9a2jg » Tue Nov 26, 2019 3:06 pm
Kad se počelo pričat o mogućnosti ulaska Hrvatske u EU, jedan je umirovljeni ekonomist (ne ja ! ) lijepo objasnio što je to, koji je to proces, i kako će nan bit.
On reče, svi se sjećamo osamdesetih godina prošlog stoljeća i "pouzdanih" piramida sreće. Uložiš nešto novca, i oni svi šta uložu poslin tebe, šalju lovu tebi ! Bilo je na stotine, i tisuće lakovjernih, koji su pohrlili, očekujući brzu zaradu. Naravno da su svi ispušili. Zašto ? Pa stoga što su svi , koji su kasnije došli, "hranili" onaj vrh, koji je to smislija, i vodija.
E, to je isto sa EU. Mi, koji smo došli zadnji, mi hranimo one koji su došli prvi. Iluzija da mi povlačimo više iz EU fondova, nego što dajemo, je predstava političara, koji su napućeni da tako govore neukoj raji.
Saga o TV najviše rezulucije je logična potvrda sveg naprid rečenog. Ne rade se Tv aparati u Nišu, Banja Luci, Ljubljani, ili Zagrebu. Za to se (isto) pobrinija EU, da pomete konkurenciju. Sada Philips, Saba, Telefunken i Samsung, mogu šta oće.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja