Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Wed Oct 09, 2019 3:49 pm

Ne triba fakultet za izračunat koliko su ruvinali HRS financijski, od Perina mandata, do današnjeg dana. Ja iman ugrubo izračunato, prezentirati ću to zastupnicima na izbornoj skupštini.
To je financijski. A organizacijski su ga vratili 30 godina unatrag, s jednom bitnom razlikom, onda je Savez bio netko i nešto.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 12, 2019 10:00 am

Na službenom popisu HRS-a , izvješenom na HRS web stranici stoji :
10 radio klubova sa po 0 članova
4 radio kluba sa po 1 članom
4 radio kluba sa po 2 člana
2 radio kluba sa po 3 člana
3 radio kluba sa po 4 člana
za 2 radio kluba nema podataka
Kako je sadašnja garnitura vodstva HRS-a izabrana većinom od cca jedne trećine zastupnika, razvidno je zašto oni održavaju ovo nezdravo, i nezakonito stanje, to im je biračka baza, i sigurni glasovi. Oni njima ne šalju kontrolu Ureda državne uprave, da vide, da li uopće, i kako, funkcioniraju, za uzvrat imaju njihove ruke u zraku, ma što da se predložilo u Velikoj dvorani Dalmatinske 12.

Za neupućene, u ona 4 kluba sa po jednim članom, jest radio klub Garić iz Garešnice, ali nije gospon Vida, koji mi je reka da samo ja vidin sve crno. E, Ogi, Ogi...

Trebalo bi na skupštinu zvati novinare Guinness-a, da utvrde kako mogu glasovati, i koga oni predstavljaju, zastupnici iz 10 klubova, sa 0 članova ? Mrtve duše ? Gogolje, Gogolje, ruka ti se pozlatila !
Mogu ponit i alkotestere, jeftiniji su u UK.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 05, 2019 12:06 pm

Zbog velikih troškova koje nam OIV naplaćuje na svojim objektima morali smo dosta revidirati reptitorsku mrežu.
Budući da uopće nije bilo aktivnosti na D-star repetitorima, svi su skinuti sa objekata OIV-a.
Ako bude interesa mogu se postaviti u gradovima i na objektima koje ne plaćamo.
Nedavno je skinut i D-star na Vidovoj gori na Braču, jer nas ta lokacija puno košta a nema korisnika.

Poslije 12 godina istina iz usta druga Pere.
Ovo se u literaturi zove POSIPANJE PEPELOM. Jer, upravo su on, i njegovi pajdaši forsirali, kako ugovor sa OiV-a, tako i nabavku i montažu D-star repetitora. To je koštalo nekoliko stotina tisuća kuna. Znači, slučaj , kolokvijalno nazvano, Severinac 2.
Isti akter ! Sankcija nema ! Kako prema njemu, tako i prema onima oko njega. Zajedno sa onim što je iz Slavonije donio brlju, da se skupštinske ruke lakše dignu. Onim zastupnicima klubova, s članovima za na prste jedne ruke, nije trebao alkohol. Oni su zdušno digli, jer im, za uzvrat, HRS / HZTK neće poslati inspekciju tijela državne uprave.

Ali, to nije sve. Iza brda se valja YOTA 2020 ! To su isto izglasali pijani zastupnici. To će biti Severinac 3. Po pizu. Budete videli.

Pisao sam, govorio, protestirao, iz D-12 nikada nije stiglo ni riječi. Više je bilo demokracije u Envera Xoxhe, nego je ima u njih.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 08, 2019 6:23 am

Ne radi se o nikakvim zlodjelima. HRS nema dovoljno sredstava kojima bi plaćao održavanje D-star reptitora na objektima OIV-a jer na D-star mreži nema nikakve akivnosti. Dijelom zbog preskupe opreme, a dijelom što su to nove komplicirane tehnologije koje stariji amateri teško usvajaju a mladih amatera nema baš puno.
Na Vidovoj gori sam pokušao montirati analogni VHF reptitor ali je zbog prevelikih smetnji skinut jer nije mogao raditi. Preseljen je prvo na Hvar pa je tamo proglašen mojim prvatnim reptitorom pa je skinut i postavljen na Vis. Nakon servisa i promjene kanala sada radi odlično. Još kad bi bilo na njemu aktivnosti bilo bi idelano.
Na žalost u periodu dok sam bio protjeran iz HRS-a ekipa koja je "spašavala" HRS je donijela mnogo nerazumnih odluka koje su financijski naštetile HRS-a.
Kad sam se nakon 12 godina potpunog izbivanja iz HRS vratio i pokušao pomoći našao sam velike probleme i nerzumne ugovore koje je ekipa spasitelja napravila.
Račun za sve što imamo na objektima OIV-a je bio ogroman bez obzira na sve popuste koje smo dobili. Dok se nije ništa plačalo mogli smo imati na objektima i rezervne antene i opremu. Budući da se sad sve plaća bilo je potrebno napraviti veliku reviziju. Zbog toga je poskidano i otkazano sve ono što nam ne treba. D-star koji je bio projekt "spasitelja" a protiv kojeg sam bio od prvog trenutka je na moj prijedlog Izvršnom odboru ugašen. Sad se zbog vrlo jeftinih DMR uređaja jako proširila DMR mreža. Puno radioamatera u Hrvatskoj je prihvatilo taj vid digitalne komunikacije. Ja sam osobno kupio iz Njemačke RadioDDTY za oko 80 Eura. Aktivnostu cijeloj Hrvatskoj je jako prasla i do sada je instalirano desetak DMR repetitora. Zahvaljujući donacijama i uloženom velikom trudu nekoliko radioamatera, sklopljeno je nekoliko DMR reptitora. Jedan takav je sada na Hvaru. Nije nas koštao ništa osim truda onih koji su u tom projektu potrošili svoje vrijeme i uložili svoje znanje. U njega Splićani ulaze većinom sa C4FM sustavom.
Revizijom opreme i ugovora uspjeli smo smanjiti račune koje nam OIV ispostavlja za oko 45%. Još uvijek imamo opreme koja nam nije potrebna na nekim objektima pa ćemo i to riješiti. HRS nikada neće moći osigurati da se iz svake točke u Hrvatskoj može sa 100mW iz ruke ulaziti u neki reptitor. Ali ćemo i dalje sustavno rješavati pokrivenost većeg dijela Hrvatske, a na radiomaterima je da si naprave bolju antenu i da ne očekuju da će sa uređajem od 20 Eura moći raditi kao sa nekim Kenwoodom ili ICOM-om.

73
9A6A

Od kako sam pročitao ovo što piše Pero, ne prestajem se štipati za obraze, da vidim jesam li živ, i je li moguće da jedna osoba zajebaje nas svih ?

Pođimo redom, kak i spada. Ta bivša garnitura, na koju se on "vadi" su oni s kojima on jede i pije. Zar nije upravo sadašnji predsjednik HRS-a bio jedan od najvećih zagovornika D-stara ?
Ovaj isti Pero je bio na izbornoj skupštini 2016.g. kad su se usvajali planovi, nije ni zucnuo ! Ostali nisu ni beknuli jer su bili pripiti, ali on nije, no šutio je iz drugih razloga !
I na skupštini, i poslije, sam javno protestirao protiv lihvarskih ugovora sa OiV-a, nitko drugi, pa ni Pero ! Sad on "spašava" HRS od financijskih dubioza !!!
On stvarno drži da smo mi svi kratke pameti, pa da ne znamo da nas je upravo on zavio u crno, aferom Severinac !
Sada se on "pobjedonosno" vraća u HRS, na mala vrata, i on nas "spašava" !
Nemoj Pero, ko Boga te molimo, nemoj nas više spašavat !
Ono šta si nas "spasija" nas je vratilo 20 godina unatrag !

P.S. Interesantno kako nije bila prisutna ova šuplja retorika dok je pokojni Krešo bija živ ! Normalno očekujem da će se i prozvani Mate Botica javiti, naime ja nemam odvjetničkih ovlaštenja, ni kvalifikacija, za tu vrst advokature ! ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Nov 08, 2019 1:00 pm

Šuplja priča koju može popušit samo neupućeni u cilu problematiku.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Nov 08, 2019 4:20 pm

Pjesnik bi rekao : Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju.......
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Nov 16, 2019 7:50 pm

Stvarno pila naopako... svi smo mi zlatne ribice po peri the spasitelju... :shock:
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Nov 16, 2019 9:10 pm

On može naturati stockholmski sindrom kliki oko sebe, da ga ponovo "zavole", kao što ga guraju na otvorenu scenu, preko malih vrata. Nama, koji smo ga, u startu, razotkrili, ne može prodavati muda za bubrege. On, koji je HRS zavija (financijski) u crno, organizacijski unazadija, on se sada predstavlja Spasiteljem ! On koji nije ima muda reći riječ Mati i Kreši, sada ima muda napisati, da on ispravlja financijske dubioze prethodnika !!! Kojih ? Jer, ovi sada, su već deset godina na vlasti, samo se horizontalno rotiraju. On je S NJIMA kuhan i pečen ! On je s njima bio u Velikoj sali HZTK kada su polutrijezni zastupnici dizali ruke za NJIHOV prijedlog o najmu prostora kod OiV-a, za koje on sada tvrdi da su skupi, neadekvatni, i nepotrebni !
Pa ja sam to rekao na skupštini, prije glasanja, i javno govorim i pišem stalno, samo nemam kome !
I sada on i u tom slučaju, gdje je bio predlagač, i akter te muljaže, se prikazuje spasiteljem ! Od koga ? Od sebe samoga, i jataka mu ? Jer, drugih neprijatelja HRS nema, doli njih. Pojeli su supstancu, nije ostalo ništa.
Sada su na putu da zakuju kapsil HRS-u. Na mlatu, kojin zabiju brokve, piše YOTA2020. Kec na desetku. Točka na i.
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Nov 16, 2019 11:33 pm

Neka ga zakuju, nema štete nikakve....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Dec 02, 2019 11:33 am

https://events.ham-yota.com/qslinfo

Evo vidite kakvu strukturu on podržava, i koju hoće dovesti iduće godine u Hrvatsku, i trošiti naše novce ! Od ovog prosinca su UKINULI opciju preko biroa, i naputili one koji hoće karte na plaćanje, dal' PayPal-u ili manageru M0SDV ! Sramota !

Dobro uče mladež, nema šta, da ukinu QSL biro, i samo da rade direkti ! Nezamislivo uz pojam hamspirita, i osnovnih postavki i zasada radioamaterstva !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK