by 9a2jg » Sat Oct 12, 2019 2:56 pm
Znan ja za sve te priče. Mogu oni pizdit koliko ih volja, ali niko ne može poreći sindrom Trepča! "Trepča radi, Beograd se gradi !"
U bivšem sustavu su govorili da devize zarađene na Jadranu, idu u Beograd. Sada idu u Zagreb, a veliki dio u inozemstvo.
Ne triba mi ić dalje od Bola. Hotele Zlatni rat, su dijelom prodali, dijelom poklonili Andabaki. Sjedište firme - Zagreb ! Hotel Kaštil su prodali privatniku, sjedište firme - Zagreb. Hotel Bretanide su prodali Austrijancu, dobit ide u Austriju. I još mu država Rvaska, na žuntu, sufinancira CA koji mu po pogodovnoj cijeni vozi goste iz Graza i Linza na Brač ! Znači, ko ima, daj mu još ! Sve po grbači hrvatskih poreznih obveznika !
Od 1995.g. na prste možeš izbrojiti kuće koje su izgradili domoroci, za sebe i svoju obitelj. Ostatak, Zagreb, Bosna i inozemstvo. Tamo i odlazi zarada, a da ne kažem da ih većina radi na crno, znači, rvaska država nema ništa od toga.
Znači, da podvučen rigu, Jadran radi, lova u Zagreb i inozemstvo.
Ne moran ni govoriti da su nas domoroce jebali u mozak i primozak, samo tako, te sve u kamenu, te dalmatinski stil, te nema vanjskih skala, nema spojenih balkona, nema gradnje na više od trećine parcele, i sve tako...
Bosanci, Hercegovci, Zagrepčani i stranci, rade do 95% izgrađenosti parcele, kuće sliče na LEGO kocke, ka da si doša na Jupiter. Nije to tragedija, to je urbicid. Tragedija je što su to sve kuće s valjanom građevinskom dozvolom !
Ka i one kuće na obali mora , u Mirca i u Sutivan. Zna se tko je izdao dozvole, možemo samo pretpostaviti kako...
I ovdje sve rade da ubiju srednji, građanski sloj.
Potvrđuje se ono moje proročanstvo, koje sam izrekao kad je rahmetli Račan prodao Sunčani Hvar mafijaškom investicijskom fondu , citiram sam sebe, " Hrvati će biti portiri, čuvari i, eventualno, kućni meštri. Hrvatice, sobarice, kuharice, i pomoćno osoblje".
Eto, hrvatskom političkom vodstvu je trebalo "samo" 18 godina da sprovedu plan u djelo, bez obzira na stranku na vlasti.
Trenutno je hajka na privatne iznajmljivače. Međunarodne posredničke agencije su tu samo da obezvrijede vrijednost teško stečenih nekretnina, do minimuma, onda će u te kapacitete stavljat sezonsku radnu snagu, jer ih neće imat kome iznajmit.
Ko poživi, neka mi posmrtno oda priznanje na očito viđeno, i posvjedočeno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja