Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Sun Oct 06, 2019 2:38 pm

Ima li važnijih projekata u Rijeci za ulupat tolike šolde? Koliko znam,ovo nisu prvi milijuni usmjereni za tu olupinu.Imaju tamo neku inicijativu i za obnovu one stare tvornice torpeda.Kad bi ovo priča nekome vanka,reka bi da smo svi ludi. :?
Hrvatska je izašla iz komunizma, ali nije komunizam izaša iz nje ! Sve je u mentalnom sklopu čovjeka,naroda.Valjda za sve da triba nekoliko generacija,da se on "rekupera" ili "zamini" sa novim software-om.Mi još uvik živimo u komunizmu a navodno smo prešli u kapitalizam? Ka ća san danas već pisa,potreban je dubinski reset a i promjena hardware-a.Inače,neće na dobro.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 06, 2019 3:00 pm

Sve šta si napisa je točno, i slažem se s tobom, a ne s njima, no zar mi nemamo puno veći Obrovac od ovih par u Rijeci ?
Labuđe jezero, dvorac Eltz, engleska travica, olimpijski bazen, muzej iskopina koji je progutao miljune, vodotoranj , za koji se po ne znam koji put sakupljaju pare, u hrvatskom Vukovaru, gdje u najvećoj socijalnoj samoposlugi nema ništa na policama, i gdje radnice u obućari u Borovu primaju (neredovito) nikakvu plaću.

Rekla je ona francuska kraljica : Neka jedu kolače !

Moga san uzest za primjer i Knin, Gračac, Udbinu, Karlovac, gdje ima dan danas gladnih ljudi, ili bez struje, 24 godine nakon Oluje.
U Karlovcu je oni ministar dok je bija na vlasti da sagraditi most koji ne vodi nigdje, baš kao i odvojak autoceste iza Kozjaka.
Koliko bi to naranilo gladnih usta ? Otvorilo radnih mista...

Ne bi meni ćer, i tebi sin bili nezaposleni, da je socijalne i društvene pravde...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 06, 2019 3:45 pm

Nije moj sin nezaposlen,baš suprotno,ali nema veze.I na faksu je.Pusti sad, to.Domenico je,opet ga spominjem,davno lipo reka da ako želimo preživit,moramo otvarat radna mista,ostvarivat dodanu vrijednost a ne lupat novce i vrime u sve ove pi...je koje smo nabrojali.I on je reka sve ka i mi. Tu nema alternative.On tvrdi da smo već bankrotirali, samo to još nismo osvijestili.Ali blago nama,imamo rast od 2% ovu godinu. :lol: Zar ljudi ne vide da nas svi kapitalni investitori u širokom luku zaobilaze?! A zašto to rade? Prst na čelo svi veleumnici u ovoj napaćenoj i opljačkanoj zemlji. Jedno vrime je kolala sprdnja:"Jebeš zemlju kojoj je Bosna Zapad" ali ni ta zahebancija više ne može proć.Je da imaju duplo manje plaće i mirovine ali mi smo na putu da im se pridružimo.Ovdje ću stat,ne zato što mi se ne piše,već ća nesmin više pisat.Neke stvari moram za sebe zadržati.Ev. diskusija u 4 oka.

P.S. Jesmo li išta falili u prognozi u zadnjih 10 godina(a i prije)od kad je ovog blogera?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 06, 2019 4:01 pm

Jesmo li išta falili u prognozi u zadnjih 10 godina(a i prije)od kad je ovog blogera?

Na žalost nas, i Hrvatske, nismo. A biće i gore.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 06, 2019 4:10 pm

Ja znam da ti znaš,samo koliko je ostalih toga svjesno?
9a6r

Postby 9a6r » Sun Oct 06, 2019 4:14 pm

Evo još jedan "gaf",ovaj put HRT-a.U podnevnom Dnevniku najava izbora na Kosovu,popraćena srpskom zastavom?! Zar HRT-ci neznaju da je RH 2008 kao i skoro 100 drugih država,priznala neovisno Kosovo? :shock: Da to Kosovo ima svoj barjak?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 06, 2019 6:54 pm

Po ovom pitanju se debelo ne slažem s tobom, ali to donosi pluralizam mišljenja.
Gaf jest, ali Kosovo je teritorij koji su Ameri stvorili "neovisnom " zemljom. Svi mi znamo kako se stvara pojam neovisne i suverene zemlje, i kojim redom treba ići priznavanje, i tko je sve treba priznati. Kosovo nije ni suverena, ni neovisna, a ni priznata zemlja. Na svim poljima vidimo pritiske Amera, od ARRL-a, što je hobi, do natjecanja tipa WAE, i slično.
Sve dok se ne ispoštuje procedura, ona je kao Južna Osetija, ili Čečenija. A ne moram ni govoriti da je preduvjet svemu, "brakorazvodna parnica" s Srbijom.
I Šiptari moraju shvatiti da ništa silom ne ide, nego dogovorom. Gledao sam danas intervjue na ulicama Prištine s Šiptarima.
Do jedan svi kažu isto, da je zadnjih deset godina zemlja utonula u beznađe, i da svi mladi, ili su otišli vanka, ili se spremaju.
Njihovo stanje me podsjeća na onaj stari vic, veli : 1941.g. Jugoslavija je bila na rubu ponora, i onda smo učinili sudbonosan korak naprijed !
I Kosovo i BiH su na EU i USA sisi, i to nema budućnost, kao ni ijedan protektorat na svijetu. To su dvije zemlje gdje se ništa ne proizvodi, nego se živi od strane pomoći. A svatko tko te hrani, nešto i uvjetuje... I to nema kraja...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 06, 2019 8:22 pm

A mi kao neovisni?Prikosutra je i taj Dan.A naša država će dat mirovine onima koji su pucali na nas,razarali i ubijali,silovali! Eno danas čitam na nekom portalu.Priznat će im sve zaostatke od 1991-1998 god.! E moj Koki,za koji si se ti kurac borija? I svi ostali.U zadnju će četnik imat veću mirovinu od tebe :? :o Dobro san ja onoj službenici prije 20 god.reka jeli me pokušala pronać na suprotnoj stani kad me nema na našoj?! Jesi vidija kako to ide a ?Mic po mic i ode sve u tri pičke materine ! :x :evil:
Bude toga još.Zagarantovano i verodostojno. ;) Pa se naši neće ubijat? :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 07, 2019 8:01 am

Reni, ako je vrh državne politike, u kojeg su se Hrvati kleli, amnestirao one koji su pucali po nama, logično je da imaju i sva građanska prava, pa i na neisplaćene mirovine. Ko je tu Koki, ili Reni, da sa svojim mišljenjem "talasa", i koga uopće interesira naše mišljenje.
Projekt UNTAES-a, za koji UN kaže da je bio najbolji i najefikasniji u povijesti UN-a, je imao uvjet druge strane, a to je bila opća abolicija i amnestija, osim za ratne zločince. I sam je doktur, na govoru u Vukovaru, rekao da je to bilo normalno za učiniti, jer da bi se prolilo isuviše braniteljske krvi, da se išlo u vojni povrat u sastav matice zemlje.
Stoga, desni, ili ini, portali, mogu pisati i pjeniti koliko hoće, ja to doživljavam kao "podršku" Škori ili Kolindi, a ne kao prosvjed zbog nečeg što je (odavno) odlučio državni vrh, i što se sada samo provodi.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 07, 2019 10:03 am

Rič ja tebi nisan reka ! Niti jednom hrvatskom dragovoljcu a ni istinskom branitelju.Jer ima i lažnih,a to sam znaš.Tako da budem jasan.
I niti sam luk jeo niti mirisao.Sve ja znam što je vrhovnik rekao i uradio.I puno više nego bi volija znat. :( Od samog početka je s vragom krenulo i s njim će i završit. :evil:
I baš zato je preteška moja zadnja rečenica u predhodnom postu.A tebi bi tribala bit i teža nego meni jer si učesnik.Svako jutro gledaš šonete.
A glede ovoga Apsurdistana...toga nebi pronašli u još milijardu galaksija da smo u mogućnosti tamo putovati.
Sa KGK,oli sa Škorom ili nedaj Bože sa Zoranom,sve će ostat isto.Jedina slamka spasa je prominit izborni zakon,pa ako se ev.nešto dogodi ,tamo na nekim izborima u budućnosti. Ali nedaju a zna se i zašto.Možda sve mora dotaknut dno dana, pa onda ide onaj reset :?: Kad na sve to dodamo "emigrante",onda imamo sve sastojke za odličnu boraniju.Ko preživi pričat će potomcima.Ako ih bude. :o
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK