Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Mon Sep 23, 2019 2:45 pm

E znan.Jel to sve ide pod onu:"Ko nije s nama,taj je protiv nas". :o
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Sep 24, 2019 5:31 am

Ma gledan i slušan sinoć na HTV1 ravnatelje Rebra i dubrovačke bolnice, na jednoj, i predstavnika farmaceutske industrije u Hrvatskoj. Ova dva ravnatelja, pametna, poštovana u društvu, cijenjeni u svojoj branši, nisu dali NI JEDAN suvisli odgovor na jednostavno pitanje : Zašto se računi ne plaćaju na vrijeme?

Prvo, i osnovno, ako je ovo društvo donijelo zakon da se račun plaća u roku od 60 dana, onda to važi za sve. Nema isključenih, povlaštenih ili "specijalnih".
Bolnice su produžile ratno stanje, i polako, ali sigurno "legalizirale" financijski kaos. Pri tom su se služili svim i svačim, a upućeni kažu da nije manjkalo ni ucjena ! Zar sinoć ravnatelj dubrovačke bolnice ne reče da ga ne brinu sudske tužbe, ni zahtjevi za ovrhe, da će oni to "sredit" ? Prestrašno !

Mnogo toga treba učiniti na konsolidiranju stanja, ali zakazuje politika i političari. Jer treba doći pred izbornu bazu i reći da odmah treba zatvoriti desetak bolnica, a neke pripojiti postojećim, na ekonomskim principima. Aj da vidim Anemičnog da dođe u Vukovar ili Knin i kaže istinu : Ne postoji ni jedan jedini argument da bolnica u vašem gradu radi više ni jedan dan. One su "tvornice" gubitaka, a postoje samo jer neki lokalni političari tako žele i misle da im treba.

Bolnice u Vinkovcima i Vukovaru nemaju nikakvo ekonomsko ni financijsko opravdanje, pored žive bolnice u Osijeku, ta odavno je pisalo u tisku da bi bilo jeftinije za HZZO voziti taksijima bolesnike u Osijek !

I još jedno slovo. Ravnatelji bolnica se "vade" na formalne osnivače, županije, da su ih one dužne izvaditi iz govana ! To je možda formalno točno, ali stvarno, životno, ogromna je nebuloza da sve bolnice nisu pod istom kapom, hijerajhijski, organizacijski, logistički, financijski i zdravstveno.
Sada imamo vlasnike (osnivače) u tri ešalona : država, županije i grad Zagreb. Tu ne može biti ni U od ujedinjene nabave, koja je prvi generator rasipanja novca, kojeg nikada nema dovoljno. Ima i drugih špina u zdravstvu gdje curi nemilice, no, o tom - potom.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 25, 2019 6:07 am

https://www.24sata.hr/news/kolinda-u-un ... oju-650358

Konačno da se imenuju zagađivači Jadranskog mora smećem, iako je neprihvatljiva sintagma "južni susjedi", jer Grčka to ne radi, nego Crna gora i Albanija.

Dijelove teksta kao da su prepisali sa ovog foruma, iz desetaka mojih postova na tu temu. Ako i jesu, dobro su prepisali, jer je, na žalost, sve istina.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Sep 25, 2019 10:11 am

Ka da ona čita ovaj forum?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Sep 25, 2019 10:25 am

A je kad koji političar napisa svoj govor ? Bar ja znam kako to ide ! Piše grupa pametnih, i redovito potplaćenih, ljudi, to dođe u ruke savjetnika za tu materiju, on da zeleno svjetlo, i ona samo reproducira, tj. šta, čita. Ka papagalo. Već viđeno.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Sep 25, 2019 10:53 am

Pa to san i reka.I Greti su napisali što će govoriti.Žaj mi je što su autističnu mladu osobu iskoristili za tu rabotu.A od ovih ovdje političara,jedino je Franjo bez šalabahtera drža govor.Je i pok.Gotovac i ne sićam se više nikoga.Kad govore pred svjetskim auditorijem,onda čitaju.Čita i Papa i biskupi.Ko njima sastavlja propovidi? Sami, ,normalno.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 26, 2019 7:28 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/50- ... 19520.aspx

Koki je odavno pisa da su oni puni love, zato i ne čudi da su počeli dolaziti avionom ! Ne čudi i polazni aerodrom u Turskoj, Erdogan samo ispunjava svoju prijetnju Europi.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 26, 2019 11:04 pm

Jednoga dana će sletit i u zračnu luku Brač.I to brže nego smo mislili. :o :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Sep 27, 2019 5:50 am

Gledan sinoć reprizu treće epizode Malega mista, i još jednom se uvjeravam kako je djelo Miljenka Smoje svevremensko, a ujedno i proročansko. Načelnik zatvorija postolara i bricu, pa ih posjetija u pržunu. Pitaju ga da zašto su unutra. Odgovara in da razumi da su dizali ljude u demonštracjun, ali šta su se takli u njega, i brojidu mu žmule. Brico mu odgovori : A u koga ću, nego u tebe ? Na to mu načelnik svevremenski odgovara : Oli ima malo lupeži u ovu našu jadnu Hrvatsku, šta nisi na generale, političare, kapitaliste ? !!!!!!!!!!!!

Reni dragi, uzmi malo (blisku) povijest i podsjeti se kako je Andabaka došao do hotela Zlatni rat, sada Blue sun ? Neću pisat ovdje da me tko ne tuži, iako je dnevni tisak u RH napisa tisuću puta ! Iza njega stoji HDZ koji mu je to i da. Stoga, kad je njegov direktor Sokol meni lani da kontru na okruglome stolu, kad sam utvrdio da upravo ONI prite da će dovesti škure radnike , i to muslimane, počeo je orkestrirani napad na mene da san ja kontra muslimana !
A ja samo javno postavio desetak pitanja, na koje još dan danas nisam dobio odgovore, od smještaja sezonskih radnika, njihovih osobnih, socijalnih , vjerskih potreba, nadalje !
Jedan težak (!) mi je, nakon okruglog stola, prišao i rekao : Znači ja, bez škole, vidin šta si tija reć, da uz radnike-muslimane, dolazi u paketu i džamija !
Sad potegni crtu, postavljan ti prosto pitanje : Tko dovodi škure u Bol ?
Potpitanja, samo mobitelom, moliću lijepo.
Prišin, trgamo grožđe, danas i sutra.
Adio...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Sep 27, 2019 7:36 am

Katolik sigurno nije.Ili hini da je.Osobno ga ne poznajem.
I ja san sinoć pogleda Malo misto jer je sve drugo na TV-u u to vrime bilo smeće.
Žena je stavila onega "gospodina savršenog"(koja debilana),a ja san u sobi užga TV i lipo se nasmija.Je da san sve to gleda ko zna koliko puta ali neka.
Sinja san da mu je reka da oli nima dovoljno lupeži u Hrvatsku.Danas je i puno gore.Onda su judi i imali pinkicu srama i morala,a danas malo i ništa.I neizmjerno je više lupeži oko nas. :x
Int.da je Smoje reka u Hrvatskoj, koja je u to vrijeme bila u sastavu Kraljevine Jugoslavije.Nije ništa falija ali oću ti reć. ;) Radnja epizode je prid sami rat.U Milni,di su se išli kupat,a krenuli iz Supetra :D .Nima furešti,osim one dvi cure koje su počele pivat "niška banja..." :?
Iduća epizoda je "Ko je više da".Velika je šteta da se od materijala kojeg su snimili,nije napravila još koja epizoda.Znam da su mu izbacili neke scene,jer nije bilo moralno-politički podobno.Cila serija je bila zamišljena sa barem još ovoliko epizoda.Da je snimija 100 epizoda,nikad nas nebi štufalo jer su bezvremenske,anglosaksonci bi rekli evergreen.
Nisi mi reka da imaš vinograd? Nadam se da je dobro rodilo.I ne mećite puno cukra.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK