Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Mon Jul 06, 2015 7:40 am

Nisi shvatio poantu mog pisanja. Nisam ja tvrdio da Mojsa nije svojom rukom spotira 1CBM, nego da je spotiranje iz lokala suprotno osnovnim načelima DX spotiranja. Pa, majku mu staru, jel nekome triba nacrtat da sama rič dx spot označava raport UDALJENE stanice koja čuje neku drugu stanicu.

Još veća se sranja rade na 50/70 i 144 MHz, u toku sam, gledam i slušam, operatori iz pojedinih država se vabe da okrenu antenu baš tu, gdje se neko samospotira, i napisa WW locator.
Kad sam ja iša na tečaj, onda su nas učili da je to tzv. dogovorena veza, i da je pravi radioamater operator ne prakticira.

Pisa bi još, ima materijala na tu temu, ali ostaviću štogod i za jesen.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 07, 2015 11:25 am

Primih dva maila, osoba koje se međusobno ne poznaju, i koji nikada nisu sa mnom, ni između sebe, razgovarali na tu temu. Riječ je o predstojećoj slovenskoj ekspediciji na Palagružu, 19. srpnja, i tvrdnji nekolicine 9A RA da oni NEMAJU dozvolu za rad HAKOM-a za pozivnu oznaku 9A8ZRS ! Ako je to točno, onda su imali stvarno loše "savjetnike" u Hrvatskoj, ili, možda, nisu nikog ni pitali ?

Zapanjuje činjenica da im to neko mora javljati iz Hrvatske, da imaju namjeru doći raditi s nelegalnim znakom !

P.S. Na Voice of Mileva čuh ko im je "pomagao" !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Jul 07, 2015 11:31 am

Još jedan prilog za tezu, da HRS nije više sposoban obavljati javni
servis registra 9ANXXX pozivnih znakova, te se ista funkcija ima vratiti
na upravljanje nadležnoj agenciji....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Jul 07, 2015 1:05 pm

Hebi ga , Djani , sad su i na podnevnim vijestima rekli da je Emir bio "savjetodavac" ! Oće taj krugoval Radio Mileva ! Nije to , rečimo, Radio Kaj , ili Radio Marija , pa da se osvrćemo na marijanska slavlja, CB, i FT277 Sommerkamp.

Nije se pokojnom Žiki, Bog mu da raj, moglo dogodit da na kvadratnom centimetru Hrvatske radi stranac, a da on ne zna ko radi, su čime radi, i zašto radi.
A , onda došli "veliki Rvati", niko živ ne zna ko, šta, i odakle radi.
Kako u završnom komentaru reče spiker na Radio Milevi, citiram, "sreća naša što će se dodjela pozivnih oznaka vratiti u okrilje HAKOM-a", pa da počnemo uvoditi reda u Lijepoj našoj.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 07, 2015 5:09 pm

"Mast su nam vadili" dečki iz Slovenije dijeleći svoje letke kojima promoviraju ovogodišnji rad u IOTA natjecanju s Palagruže kao 9A8ZRS. Sjećam se da su taj znak koristili s Palagruže, 2009., iste godine kada smo s Palagruže radili kao 9A0CI. {Ubrzo nakon toga, 9A5K, kao personifikacija HRS (i aktualnog predsjednika HRS-a), zatražio je od QRZ.COM-a da se svi naši podaci na toj poznatoj stranici - obrišu. I bi tako...}

Posebna priča su pozivne oznake i dozvole za rad.
Thilo mi pokazuje "Potvrdu o članstvu u HRS-u" koja glasi na 9A8DXG (DX Gruppe), te pita vrijedi li to kao dozvola s kojom bi radili s Palagruže. Naravno, odgovor je bio negativan.
Pretpostavljam da dečki iz Dežele neće imati tih problema, mada...

Došlo doba da se ljubav proba... Ilitiga, kod nas u Jamerike, Smokey the bear !

P.S. Brže , bolje, ljudi zovu, pitaju , koga si citiro, ne snalaze se... Emira, pa zar to nije očito ?
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jul 07, 2015 7:09 pm

A kako neće zvat,pitat..? Iz koje si datoteke ovo izvuka :?: :lol: Uher a :?: ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a4db » Tue Jul 07, 2015 9:23 pm

poucen iskustvom, rada HRS-a u posljednjih godinu - dvije, te propusta koje su napravili a sve na stetu nas radioamatera, ne dvojim da ce tako biti i sa ovim pravilnikom.

Kad pravilnik bude jednom objavljen onda je kasno za diskusiju, diskusija i usaglasavanje prijedloga je trebala prethoditi konacnom prijedlogu pravilnika koji ide HAKOMU na ruke a ne da kao do sada ukazujemo na greske i katastrofalne propuste nakon sto je nesto usvojeno i onda se sve svede na izio vuk magare...

Zelio bih vjerovati da u Savezu postoje radioamateri koji znaju rijesiti takve probleme a isti su izabrani od nas samih na skupstini. Do sada se bas nisu pokazali efikasni i na nivou zadatka, upravo obratno.

Piše 4QV, svaka na mjestu....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Jul 08, 2015 7:25 am

u Sovinu bazu podataka ubacili smo HRS-ov popis klupskih pozivnih oznaka (s web-a), no, na bandu se pojavljuju neke kojih u tom popisu nema...

Ovo piše Emir, u drugom kontekstu, ali je ista tematika. Njemu je jasno, ali je očito da nas zajebava, jer mnoge LEGALNE pozivne oznake u RH NISU u 9A adresaru, iz , samo vlastodršcima znanih, razloga.
Počev od moje, nadalje ! A SAMO sam DVAPUT poslao privolu da me uvrste, i to na NJIHOV zahtjev ! To je bilo "usklađivanje podobnih" pod kratkotrajnom vladavinom Kreše i Mate !

I onda mi ga Vincek brani kad je dobio nagradu HZTK ! Je, za SLUŽENJE HZTK-e, ne radioamaterima !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 08, 2015 10:08 am

Ta Pretraga definitivno ne dela. Danes sem dobil od Hakoma "Dozvolu za uporabu radiofrekvencijskog spektra u amaterskoj službi" ( hvala Emir 9A6AA za pomoč)
in svojega znaka v tem iskanju tudi ne najdem. Predvidevam, da ne ažurirajo. Lep pozdrav iz vročega Krka.
lp/73 S53V ( 9A8CV)

Eto, Slovenac je stavio točku na i. Sve mi je jasno, ali da je potrebna "pomoć" oko nečega što se zove legalna procedura, e to mi ne ide u glavu.
Koliko nam je poznato, HAKOM je produžena ruka servisa državne administracije pomoći građanima i tvrtkama.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 09, 2015 6:50 pm

http://www.hamradio.hr/index.php?topic= ... 9#msg64612

Znači, što reče Bandinjo, neka institucije sustava rade svoj posao. Kapa dolje.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK