Ja čuva bauštel prošlo lito,dolaze radnici,bijele puti,prvog s reda pitam nešto,on sliježe ramenima.I onda je doša jedan mladi čovik koji na hrvatskom govori,oni vas ni riječi ne razumiju.To su Albanci kaže.
Drugom zgodom opet jutro malo prije 7 opet grupica radnika,ja ih pozdravljam sa dobro jutro a oni ka mutavi.Ma nisu se zavitovali na šutnju, mislin se ja.
Kad ono nisu Albanci nego Bugari.Imali li još koje nacije u ovi mali grad? Već san se sitija "tvojih"Fiipinaca ali duman da oni nisu baš za građevinu,HI.To je za njih pregrezo.
Od naših najviše iz BiH.Niti jedan Splićo.
Neman ja protiv tih radnika ništa,normalno,ali eto to je moje prošlogodišnje iskustvo.
Ove godine,nova lokacija..u šesti misec dva momaka..na engleskom jedan od njih me pita da di je plaža za se poć kupat? Ja im pokaza smjer,on pita koliko je daleko...ja mu govorin pola sata pješice.On zahvalija i da ćedu poć na plažu.Već su krenuli,ja ih pitam da me zanima odakle su? Ovaj isti,očito vođa puta

mi odgovara da su iz Turske,i odma sam govori da su sa broda,da je on mornar a da je kolega kuhar? Ništa,ja još dvi riči s njim,ovaj drugi je muča,valjda je to dogovor između njih dvojice.Pozdravili smo se u miru,sve OK i oni na plažu a ja na moju poziciju. Zaboravija san mu reć da pozdravi velikog vođu.

Nisan sklon laganju,tako da znate.
P.S. Evo šleper za C.Goru, sad smo se pozdravili.Koki,nisan te tija spominjat,znaš i zašto.