Neznam što je tu čudno? Zar ona i on nisu bili komunisti i članovi Partije? Zar nije bio najmlađi Titov general??Zar nije cijenio Tita?Postoji i video zapis gdje se vidi ali i osjeća njegovo divljenje Titu.Na stranu što to nije onaj Joža iz Kumrovca.Komunisti su ga prihvatili ali rođena majka NIJE!
Davno sam se odredio glede Franje i njegove uloge u i oko stvaranja neovisne hrvatske države i meni ne trebaju istoričari ali ni povjesničari i njihovo mišljenje o njemu.
Glede naših partizana...tamo je bilo puno časnih ljudi i puno više vjernika,Katolika nego svih drugih.Moja dva nonota su oba bila cili rat,jedan je bio teško ranjen od minobacačke granate.Na Sutjesci,a di će?!
Kad su se vratili doma i njima su isto oduzeli nešto ali ne puno.Isto tako su mi pričali da su Tito i Partija i njima obećavali brda i doline ali osim boračkog dodatka kad su otišli u mirovinu.ništa.Vidiš,kad su se vratili iz tega krvavog rata,nisu imali PTSP i nisu se odma umirovili.Vratili su se na posal i radili ka svi judi.I nisu se ništa bunili.Znam,kazat ćeš da nisu ni smili.Ima i tu istine.Onaj ko se nije istica,moga je nekako preživit.Isto tako je puno svita bez nekog razloga ubijeno.Zarez na krivom mistu im je moga presudit.Ja san poznava krvnika koji je mlade ljude ubija daleko od očiju poza rata.

A nisu bili ni Ustaše ni kolaboracionisti.Curi je bilo dovoljno da je bila sa "krivom"osobom da ode na oni svit.O muškima ne triba usta otvarat.A o 1948 su knjige napisane a poza ovoga rata je nešto i snimnjeno.Svo to vrime Franjo je bio aktivni oficir i muča je ka pička.
I onda kako to neki sa ovolikim vremenskim odmakom imaju morala tvrditi da to nije bila krvava diktatura

Znači ko nije s nama,protiv nas je .Na tragu tome je ono !Ili mi ili oni".Ta izjava nije bezazlena i budi neka jako turobna sjećanja u hrvatskom narodnom biću.Dok su se vršili pokolji Hrvata i Hrvatica,Vranjo i takvi su jahali na bijelim konjima i znali za taj više genocid nego zločin.Jer nama neskloni Englezi govore o barem pola milijuna Hrvata i Hrvatica.I još nešto Slovenaca,Bosanaca,Njemaca itd.Bravar je dao pobiti cvijet hrvatske mladosti i inteligencije.I Hebranga je maka 1949 a bili su bliski.Ili se samo tako činilo?
Hebrang je bija za Hrvatsku a Tito za Jugoslaviju.To se nije dalo "pomirit".Jer da je Tito bija za neovisnu Hrvatsku onda se sve to nebi dogodilo i ja bi mu danas iša na grob molit se i sviću zapalit.Pa neka je bio ateist.I pok.Savka i Tripalo su bili komunisti ali za Hrvatsku i 71 su ih i HR Katolici podržavali.Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu! Ništa manje ali ni više.Sve ostalo je povijest koja se proteže i do današnjih dana.U 80-im svima je bilo jasno da se Juga raspada,puca po šavovovima jer je veliki vođa otišao 1980.Onda idu pregovori,dogovori i na kraju si sam reka ko je dobija rat a ko državu.Najžalosnije je što se Hrvate optužuje da su uništili,pokrali ovu LN.WRONG.To nisu učinili Hrvati već neprijatelji ovog napaćenog naroda.Nebitno je di su rođeni od koje majke i oca.Da je to uradija moj rođeni brat,reka bi javno da je lupež.Ko je nezarađenu lipu stavija u džep,lupež je !

Vidit ćemo koliko će 03.08.2020 biti teže nego danas.A ovu slugansku politiku briselskog ćate i pomagača ćemo desetljećima osjećati.