Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Thu Dec 25, 2014 1:11 pm

Moš mislit, od dvije tisuće RA na papiru, YU1QT iz Srbije im otvara topic, i čestita Božić ! Neman ja ništa protiv čovika, i ne poznam ga, dapače, skidam mu kapu, što susjedima čestita Badnji dan i Božić.

Posvemašnja sterilizacija onog foruma je učinila da su sudionici zaboravili ono osnovno, čestitati bližnjemu blagdan, radovati se s njime, i podijeliti ljubav.
Nadbiskup Marin Barišić reče u božićnoj poslanici " Božić je obitelj !" Mnogi su u RA organizaciji zaboravili da smo jedna velika obitelj. Ili smo to bili ? Ovo su, očigledno, ostaci te obitelji.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 25, 2014 4:29 pm

Ima dublje dno od dna. Zove se dvodno.

To je kad umjesto službene čestitke HRS-a, od (jedine) odgovorne osobe, stoka sitnog zuba dobije telop koji se vrti u gornjem desnom uglu hrs web naslovnice !

Nezabilježeno !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 25, 2014 6:52 pm

Komunisti ga ne slave a tamo su oni glavnokamandujući tako da ga nema ko čestitat :!: :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 26, 2014 5:15 pm

Kaže poslovica da, kad nisi kupija ove godine dvi nove zimske košulje, da iduće godine triba kupit četiri !

Tako i , kratkopametni, u HRS-u, misle da, ako nisu poslali ljudima QSL-ke u prosincu, uslugom HP-e, da ih to ne čeka u siječnju ? Neki čekaju i godinu, dvije.
Ovisi o tome ko im je zastupnik u skupštini. Ima dvije opcije, ili se pojavljuje, ili ne. Ako se pojavljuje, treba ga pitati zašto šuti. Opet ima dvije opcije, ili spada u šutljivu hrvatsku većinu, ili je "kupljen". Ako je "kupljen", opet ima dvije opcije, ili je usluga ili je materijalno. Ako je usluga, ima dvije opcije, ili je put u inozemstvo, ili je pozivni znak. Ako je, pak, materijalno, ima dvije opcije, ili je iće i piće, ili je revers. Ako je iće i piće, opet ima dvije opcije, ili je lisnato i žuja (od naših para), a ako je revers, onda su to MTS-a, vlasništvo Saveza na osobnoj uporabi.

Moga bi ovako u beskraj, i svak bi naša sebe, a sve smo pokupili iz pučkoškolske čitanke, citiram " al sačekaj vatro jedna, ja ću tebi vodu donijet, neka tebe voda gasi, i donese jednu vodu, neću, al sačekaj vodo jedna ja ću tebi konja dovest, neka tebe konj popije, i dovede jednog konja..........."

Kad smo se našli u pivnici Medvedgrad, nakon izborne skupštine 2007.g. raspojasani i euforični pobjednički dvojac zapita pitijsko pitanje ponapitoj glasačkoj bazi : A da li znate ime i prezime prvog predsjednika HRS-a u neovisnoj Hrvatskoj ? Nitko nije znao.

Za ovog, trenutnog svak znade, a kad otiđe, niko ga neće znat.
Ne po dobrom, jer takvo šta ne postoji, nego uopće.
Pukovniku nema tko da piše.
Osim, možda, poštene i neovisne revizije ? I sveg onog što bi trebalo uslijediti nako toga, kao logičan slijed.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 01, 2015 12:45 pm

Radija san jutros 9A88AA. Ja na qrz.com , kad tamo to Tom , 9A2AA. Ne znam u kojoj je prigodi taj znak, jer znam da nema 88 godina, ali, valjda ćemo saznati u danima koji dolaze... GL !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 02, 2015 2:17 pm

Došlo doba, da se ljubav proba...

Došo i dan kad ću ja braniti Emira. I treba.

Udruženim snagama, drug Džugašvili, i drug kandidat za Laureata, se okomili na njega, a on samo opisao faktično stanje ! Uzalud vam trud, svirači. I nemojte se vadit na kuvanu rakiju, što trijezan misli pjan' govori...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 02, 2015 4:13 pm

Vrana vrani ne kopa oči :!: Sve su to finte.Ali pročitane,odavno. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 04, 2015 5:22 pm

U Arabiji, kad vidiš čovjeka bez prsta, znači da je lopov. Kad vidiš čovjeka bez šake, znači da je dvaput ukro. Sakaćenje se vrši javno, a prisilno se dovode stranci da to gledaju. To mu ga dođe kao besplatan nauk, valjda, s željom da to iskustvo prenesu u svoju matičnu zemlju.

Kad (prisilno) platiš 4 broja časopisa, a dobiješ dva, to je isto krađa . Bože mili, bilo bi kao u onom romanu Miodraga Bulatovića Viba, Ljudi sa 4 prsta.
Ali ne, ovima nije ni prvi, ni drugi, ni treći put. Ovdje bi trebalo , ka u hokeju, leteće izmjene, pa bolje da svima fali po mali prst, nego, nekima, obje šake.

Oni se jedini moraju zamislit što je ISIL ucrtao i Hrvatsku u svoju kartu Velikog Kalifata.
9a2jg

Postby 9a7zz » Sun Jan 04, 2015 7:36 pm

To se kaže jasno i glasno "lopovska posla"!
9a7zz

Postby 9a2jg » Mon Jan 05, 2015 7:33 am

E, ali ti i takvi uče djecu, i još za to dobivaju "poticaj" što su ga sami sebi izglasali ! Koliko ih dobro uče, ja nisam dobio ni jedne QSL-ke iz uzdaničkih klubova, i tako već sedam godina ! I sjedine iz Hrvatskog DX kluba nisu izuzetak, dapače, oni imaju dupli grijeh, Emil na čelu ZARS-a, Nikola nas "predstavlja" po KiM.i, Bugarskoj...
Koliko je "jak" časnik za vezu ilustrira i činjenica da iz jedne Poljske rade 6 postaja s sufiksom IARU, iz Hrvatske - nijedna ! Isto kao da mi nemamo (samoizabranog) časnika za vezu s njima ? Ili je 90-godišnjica IARU-a manje važna od navodne 90-godišnjice RK Zagreb ?
Poljaci slave 85 godina Saveza, Nijemci 65, cipaju postaje svaki dan po opsezima. Di su naši uređaji, vlasništvo Saveza ?

Da vas "obradujem" radio klub Split ove godine slavi 70 godina od utemeljenja, ma što vi pričali o tome. Sve nam možete ukrast, ali povijest ne možete, i nećete.

P.S. Da li ste se ikada upitali zašto je radio klub Split, zajedno sa par "manjih" klubova, odradio na stotine tisuća humanitarnih poruka u Domovinskom ratu, a ti klubovi "slavljenici" - nijednu ! Ja znam odgovor, a zna i onaj koji misli. O tome, i o još nekim temama ćemo pisati idućih mjeseci.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK