Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sun Jul 21, 2019 11:17 am

Duboko vjerujem da hoće, jer ovakvo bujanje administracije (uhljeba) i nezadovoljavanje potreba građana, ne može trajati unedogled. Da ne spominjem infrastrukturu koja "puca" po svim šavovima, nebuloze po Marjanu, užasna zdravstvena skrb, manjak škola i vrtića, slaba protupožarna zaštita, grad prljav, i nezaštićen, od kruzera , nadalje...
Ali pazi, kad se to dogodi, opet će ISTI ljudi doć pred Banovinu, ne boj se, neće omladina, njih boli kurac za sve što se događa, dokle je na stolu obid, mater da 50 kuna za navečer, posla nema, niti ih je briga...

Koliko je "jaka" zdravstvena zaštita u Splitu, dat ću ti osobni primjer : Po njihovom naputku sam se došao zapisati za reumatologa na Firule, PRVI RADNI DAN u ovoj godini. Čeka san u fili od 7 uri, službenica došla radit na centralno zapisivanje u 8, šefica jon došla u 8 i po. Kad san doša na red, službenica uzme moju uputnicu, upiše me, i da mi komad karte, na kojemu piše da san zapisan za 26.10. ove godine !!!!!!!!! Kad san se počeja bunit, ona će ti meni : Eno van moja šefica, pa se žalite ! Pitan ja šeficu : Koji je ovo način ? Ja sam hrvatski branitelj, dragovoljac DR-a. Ona će ti meni : Ja san predsjednica Komisije u KBC Split, u komisiji za branitelje ! Meni puka film : A lipa ste mi predsjednica, dođete po ure kašnje na posal, i oćete me uvjerit da je "normalno" da se čovik zapisuje 2. siječnja za 26. listopada !? Vidila ona, vrag odnija šalu, spustila ton, jer je iza mene bilo 20-ak ljudi, govori, priko kurca : Kad ste dragovoljac, možete doć na odjel, pa recite da ste dragovoljac, pa će vas primit priko reda ! Je, velim ja, pa da mi onda cili hodnik jebe pokojnu mater, neko naglas, a neko u sebi, a što sam se osobno osvjedočio, više puta, ne hvala !

Sada, trenutno, u KBC Split fali više od 200 sestara i tehničara, i preko 100 liječnika. Zašto ? Zato jer su kronično potplaćeni !
A potplaćeni su jer država, županija i grad imaju na tisuće uhljeba, na koje troše goleme novce, a nema pravedne plaće za medicinsko osoblje.

Grad Split nema financijsku odgovornost za KBC Split, jer su oni pod ministarstvom, ali bi im mogao olakšati na puno mjesta, da je para. A para nema, jer se , između ostalog, baca u onu golemu jamu bezdanku, zvanu Hajduk.
Vidiš kako se zatvorio krug ; ne tribaju nikome vakulteti da bi to razumija, samo zeru dobre volje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 21, 2019 12:21 pm

Koki,kolega dragi,pa ja se iskreno nadam da barem ti shvaćaš da idemo prema Venezuelanskom sindromu.I tamo su crveni kmeri na vlasti.Možda ni ja ni ti to nećemo doživjeti ali netko nažalost sigurno hoće.Ja sam u ovo svakim danom sve sigurniji.A ritko se kad zajebem u procjeni.Grčki sindrom je mila majka za ovo ovdje. :( :? Imamo gladnih ljudi u LN,sa jadnim mirovinama ili minimalnim i sram me diskutirat o Hajduku.Pokušaj me shvatiti. :( Volim sport,Hajduka i sve oko toga,nisan imun ali prijeti nam glad i izumiranje.Preko 40% stanovcništa je siromašno ili na rubu siromaštva!! A raseljavanje je davno počelo.Svaku godinu izgubimo jedan grad od cca.50000 stanovnika !! Ovoje za crveni alarm. :shock: Koji balun,koji bakrači? Ako ga triba ukinut,i RA neka slobodno zabrane.Sve je ovo nebitno prema opstanku svih nas.Pa zna se valjda koji su prioriteti u životu čovjeka,nacije,države :?: :( U septičkoj smo jami i teško ćemo vanka iz nje. :cry:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 21, 2019 10:12 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vla ... 01233.aspx

Čovik govori ka da čita Sveto pismo. Posebno ovaj pasus : Ako rekordne brojke imaju za cilj stvaranje profita koji u većini slučajeva ne ostaje u Hrvatskoj, a istovremeno Hrvatskoj ostaju neugodnosti sa zbrinjavanjem otpada, opskrba vode, struje, kaos u prometu, nekontrolirano trošenje teritorija, uvoz radne snage sa svim socijalnim problemima o kojima će se još pričati, takav turizam nama ne treba", navodi Fernetich.

O tome pričamo već desetak godina, ali nemaš kome, bez obzira da li je SDP ili HDZ trenutni obnašatelj vlasti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 22, 2019 7:19 am

Slušam jutros na radiju,Nole se sa obitelji odmara na Korčuli.Sve u kurcu kod nas a on se doša okupat na naš Jadran? Kako to da nije otiša na neku drugu destinaciju,poznatu u svijetu di je sve sa "6"zvjezdica :?:Ili u Crnu Goru? Govore da je doli lipo ali sve manje Srba na njihovoj obali?
Nole nije Bračanin i siguran san da može uprit prstom na bilo koju točku na baloti za poć na ljetovanje.I nije jedini koji ima novaca da si može priuštit puno toga bez gledanja u portafoj.A puno tih lovaša dolazi kod nas.Je da bi zavrnija vrat onima koji kilo pomidora u DU i Vodicama prodaju po 30kn/kg. :x Ali nama tribaju platežno moćni gosti a ne "paradajz turisti".Ća će nam turist koji ne poliže sladoled u 7 dana :roll: Ja se ne rugam tin ljudima jer i ja moram gledat svaku kunu.Međutim,nikad sa ženom u 25 godin nigdi nisan bija ni na ljetovanje ni na zimovanje.Niman pinez i stojin doma,ne dižem kredit za zimovanje u Alpama :!: :roll:
Ko nema šoldi,doma stoji.JBG,to je tako.A ne ovi ća nam dolaze pa se "ciganče",pokušavaju rušit cijenu boravka,a u kafiću san ćešći od njih.Troše malo i ništa jer je to ona ekipa koja je i nekoliko godina štedila da umočit guzicu u more sedam dana. :D Meni je to tako jadno i nisko da ričima ne mogu opisat.A da smo malo skupi,jesmo.Ali mi smo dio EU,cijene europske a plaće balkanske.Pusti Tursku kojoj je Erdogan da vaučer 50%.Možda i KGK u kampanji obeća isto? :D
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 22, 2019 9:17 am

Slušaj Reni, pinku san stariji, a , bogu fala, imam odlično pamćenje. U svojoj agenciji imam tridesetak rječnika različitih jezika, jedan mi je posebno drag. Na koricama piše Maly slownik SERBSKOCHORWACKO-POLSKI. Jedino izdanje, s poljskog jezika na naš.
Kupio sam ga na splitskom pazaru, ljeta gospodnjega 1989., od jedne Poljakinje, koja je tamo, sa svojim sunarodnjakinjama, prodavala kućne potrebštine, od igle do lokomotive, da bi nekako izfinancirala svoj godišnji odmor, i svoje porodice, na Jadranu.
Sjećam se, ko danas, da sam platio, današnje vrijednosti 10 - 20 kuna.
No, nitko se od nas Dalmatinaca, nije sprda ni ruga s njima, oni su došli tako, mi nismo nigdi išli ikako, pa ti sad kontaj ko je bija na dobitku !
Sada, već godinama, Poljaci dolaze na hrvatski Jadran u autima koji koštaju dva - tri puta više od mog starog Pola, duže stoje, bolje se nose, ukratko, i na prvi pogled, a i nakon pomnjive analize, vidiš da su nas prešišali što se tiče osobnog standarda.

Zašto o ovome pišem ? Zato što smo mi oduvijek imali paradajz turiste, i imaćemo ih. Kao dijete, i momčić, obilazio sam Makarsku rivijeru. Od Duća do Zaostroga je, od pamtivijeka bila tzv. bosanska rivijera, Bosanac na Bosancu ! Da mi je onoliko dobrih godina koliko sam vidio teća koje se podgrijavaju na plaži rivijere, živio bi ko ona kornjača na HC8, najmanje 155 godina !

Da se Bosanci ne naljute, i Česi i Slovaci su sa sobom nosili sve, od crnog kruha koji traje 7 - 10 dana, do brambory-a (kumpira) !
Nikad se nitko nije neumjesno šalio na njihov račun zbog toga.

I da zaključim, zašto se u Dalmaciji rade apartmani ? Zato da gosti imaju di skuhat ? Koji su to gosti koji kuhaju ? Srednje i slabije platežne moći. Di si oni bolje platežni gosti ? Otišli u hotele sa 4 i 5 zvjezdica ( ne u all-inclusiv, tamo isto ide sirotinja!).

Pametnima, ma gdje bili, dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 22, 2019 9:38 am

Možeš ti prominit Pola za novog ili novijeg ali si se previše dugo zadrža na Braču.NHF ;) Ja san posta Vlaj a ti Bodul. :lol:
A zimovanje te ne zanima.Nisi taj tip.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 22, 2019 9:54 am

Ali Reni, sve zemlje tzv. istočnog bloka su nas prešišale što se tiče standarda, osim Albanije i Moldavije, u ovoj se zemlji sve lošije živi ! Prekjučer su ti pisali po svim novinama da u dvi županije ima više penzionera nego zaposlenih (sisačka, i mislim, brodska), tu nema napretka, samo nazadovanje ! A izabrani političari su izabrani da vode naprijed, a ne nazad !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 22, 2019 10:04 am

E moj kolega.Danas dvi a "sutra" četiri županije.Za 20 god.ovdje će živjeti samo neki starci i emigranti.Ako...A ti slobodno reci da san lud. :?
9a6r

Postby 9a6r » Mon Jul 22, 2019 2:31 pm

Evo neka nevera u Splitu i okolici.Kiša i veliki vitar.Pala je odma i fibra,Bogu fala.E da oće ovako cilo lito,da mogu spavat i radit.A sezona je i tako podbacila.Ostaje još samo last second. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 23, 2019 8:34 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pob ... 03002.aspx

Kaže u tekstu, "instruktor i ročnica su bili malo pijani" ? Jesu li bili pijani, ili trijezni ? Ili, taman ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK