Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Jun 12, 2019 8:10 am

https://www.slobodnadalmacija.hr/sport/ ... ni-stadion

Naslov sve govori, kao i čaršija, oni će dijeliti nezaslužene miljune, a država (tj. mi, porezni obveznici) da im gradi nacionalni stadion !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 12, 2019 10:04 am

Njima ti je "zamračit" stotinjak milijuna kuna ka tebi popit malo Ožujsko. ;) A kažu da Šuker nikad,nikome kavu nije platija,počastija nekoga.Imamo mi i takvih RA u okruženju.A puni love ka tankeri. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jun 16, 2019 5:17 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sef ... 93498.aspx

Nije mi drag, ali govori istinu ! Posebno u dijelu o stranim radnicima koji su samo sredstvo pritiska na domaću radnu snagu da radi za siću !
Strani radnici i dalje služe kontroli niske cijene rada. HUP je rekao da je od ukupno zaposlene populacije, 8 posto zaposleno u graditeljstvu i turizmu, a stvaraju 22 posto BDP-a. Kad se vidi kolike su njihove plaće, vidi se da su oni debelo potplaćeni", rekao je Sever.

Još sam lani pisao kako je Blue sun doveo 5 kuhara iz Indije, i stavio po jednog na svaku od svojih lokacija u Hrvatskoj ! Po(r)uka je bila jasna i nedvosmislena : Hrvati, ili ćete radit za ono što ja kažem, ili će doć škuri umisto vas !
Jedino slijepci i neuki to ne vide.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jun 16, 2019 8:00 pm

Nije mi posebno "drag" ali ni mrzak.Možda si zaboravija da san prošle godine 5 miseci proveja na novogradnji i da pola radnika nisam ništa razumija a ni oni mene,HI.Bugarski i Albanski jezik ne razumin. ;) Pitanje je dobro:Ko će ostati u RH, kad svake godine oko 60000 odlazi van? Hrvatska se planski prazni ali to je za neku drugu priču. :( Sam si na kraju posta napisa ko nam dolazi.Tribat će učit strane jezike za naručit kavu na štekatu. :o :? Jezik prigriza,ali bojim se da san u pravu.Vrime će pokazat.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jun 18, 2019 2:03 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/na- ... 93970.aspx

Odma me podsjetilo na proročanske riječi Miljenka Smoje
Ove godine u Hrvatsku su kao sezonci stigli ne samo radnici iz susjednih zemalja nego i iz Indije i Filipina.

Pilipinci su naša sudba, a Indijce nam je još lani servira Blue Sun, kao jasnu prijetnju radnicima : Čkomi i delaj, jer budeju taki došli!
Last edited by 9a2jg on Wed Jun 19, 2019 8:13 am, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 19, 2019 7:37 am

Načuja san da Indijci imaju namjeru u Škveru od upravne zgrade učinit hotel? :o :?
Ovo di ja radim prema Sj.luci pa i sa terenom Škvera imaju namjeru izgradit Split 5,kapacitet za 20000 stanovnika?!S kojim stanovništvom misle popunit te kapacitete :?: Nema koji misec da je bila prezentacija.Znači dizalice idu u staro željezo.
Jedan naš kolega,stari RA,tvoj vršnjak, mi je prije dosta godina reka da su ovi naš dil Hrvatske zamislili samo za odmor njihovih penšjunata,za G.O.njihovih radnika ali i bogatijih u hotelima sa 4,5 zvjezdica.Znači jist,spat,leć,plesat,kockat,....ništa radit.Nikakva ili minimalna proizvodnja,možda nešto eko hrane usitno,ulje,vinova loza,smokve,rogać i još ponešto od mediteranskih kultura.Uglavnom sve uvozno.I mic po mic to ide,zar ne? :(
Naše mlade tiraju vanka,neki i sami sebe potirali,fali rane snage u gotovo svim poslima i eto 100000 radnih dozvola već dogodine ako nije i ove. :?
Koja udba,koji bakrači?
Ma ovo je postala kolonija EU-e i ništa više. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 19, 2019 8:22 am

I sam sam ekonomske struke, a svakodnevno pričam s mnogo ekonomista, svi se slažu u jednom, Debeljak nije polučio pozitivan financijski efekt, ni u kninskom TVIK-u, ni u splitskom škveru, radnici se plaćaju od državnih subvencija koje je dobijao !
Čak i ovaj polarni kruzer-jedrenjak, kojega plaćeni novinari kuju u nebesa, kako čujem nije zaradija, nego je iša šoto, a još se nije potegla konačna crta !
A to s prenamjenom prostora, pa to je očito, kako Končar u Brodotrogiru, tako Debeljak na Stinicama, a tako će i novi vlasnik u Puli, dovoljno češ poživjeti da vidiš da sam bio u pravu.
Zemlje Dalekog istoka rade brodove u pola europske cijene, i nijedna im zemlja, a kamoli Hrvatska, ne može konkurirati.
Žao mi je Istrijana, ali sve šta ih je zadesilo je rezultat pogubne aktivnosti NJIHOVE stranke IDS. Žao mi je Riječana, jer oni su bili oni zdravi dio Uljanik grupe, kojega su istarski manageri infetali, izvukli njihovu lovu, stavili in hipoteku na imovinu za SVOJE kredite, ukratko, uništili su im sadašnjost i budućnost. I zato je, pravedno i pošteno da odgovorni za te radnje krivično odgovaraju.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 19, 2019 9:20 am

A opet su navalili sa inicijativom za izgradnju terena za golf.Kažu u Hrvatskoj ima samo jedan u Istri. :roll: Spominje se "afera" sa Srđom.A to bi ka nosilo golemu zaradu! A kome? Njima sigurno bi ! Oće li stanovništvo Dubrovnika imati kakve koristi?
:roll: Nikidan su pola ure o tome na HRT-u trubili.
U Koloniji ništa novo. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 19, 2019 9:27 am

Mi smo jedina zemlja u svijetu gdje je donesen zakon o golfu, i golfskim terenima, jer je doktur bija popustija navalama svog miljenika, vratara Dinama, ma je i to neslavno završilo.
Golf na Srđu je krinka, za učinit par stotina vila, za daljnju prodaju, to svi Dubrovčani i njihovi prijatelji znaju. RH i Grad bi trebali dovući na taj plato više infrastrukture, nego za cijeli Grad, poglavito u svezi vode i struje. To ne koristi nikom, osim izraelskom kapitalu.
A taj ima neograničena sredstva za kreiranje javnog mijenja, i podmićivanje onih koji se protive. Odnekud poznato ?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 19, 2019 9:43 am

Onda neka taj kapital sam sve to osigura.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK