Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Sat Feb 02, 2019 5:25 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/mat ... 61001.aspx

Dobra mu je ovo baza, da se osan ijad čeljadi sitilo , nakon 30 godin, da su bili branitelji ! More bit da su imali PTSP, pa se izličili ? Zli jezici govore da su svi iz susjedne države ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Feb 02, 2019 9:06 pm

Da ih je bilo pola milijuna,Vukovar nebi nikad pa.A ima nas koji ni komad karte u obliku potvrde o višegodišnjem učešću u DR-u nismo dobili. :( Zorni primjer da je nekome država mater a nama maćeha.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 03, 2019 4:09 pm

Prošlih dana jedan je proda livor. Mi smo znali da je on prije rata radija za KOS i UDBA-u. 91' se kleja da nema oružje. Sada je "isplivalo" da ga je dobija na revers iz skladišta TO !
Jel' ti sad jasno Reni ko će dobit ovogodišnje priznanje u Supetru ?
Oni koga san ti označija pri 2 godine, jedini preostali, s dijagnozon PTSP-a, a zdraviji je od mene i tebe miljun puti !
Kako komunjare namištaju svoje, a...?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 05, 2019 10:47 am

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmac ... nu-istragu

Nać ga, i stuć mu sve prste, pa onda u zatvor.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 08, 2019 7:50 am

36 imotskih vitezova je ostavilo svoje mlade živote u obrani i oslobađanju hrvatskog juga. Da se ne zaboravi ! Vječna im hvala i slava.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 08, 2019 8:15 am

Da nisu i oni bili Ustaše :?: Jer ima i takvih napisa :?: :roll: Imoćani...i tako dalje.
P.U.M.B. :cry:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 08, 2019 8:47 am

S ponosom mogu reći da je među njima bio i član našeg kluba D.Š. , domoljub, i osoba koja je mnogo dala za obranu Hrvatske. Kad je bio na južnom bojištu, obišao sam mu obitelj, i pitao da li im što treba. Supruga , skromna kakva je, samo je rekla da se molimo Bogu da se živ vrati. Jer, i ona i ja smo znali s kakvom oskudnom opremom i naoružanjem su nas slali doli. Političari su nas bili deboto prikrižili, a Bogu fala, i on i ja smo se vratili živi.
Ne zaboravimo, on, i pokojni 9A2FH Jakša su mnogo dali i u sferi humanitarnih poruka, prvi su počeli, dijelili smo konzerve s izbjeglicama, i patili, skupa s njima. Hvala obojici.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 08, 2019 8:56 am

Jakša je bio onako,osebujan lik ali dobar čovik.Zna je popit ali sve je dobro bilo u njemu.Onaj ko nezna malo potegnut i nije neki čovik,pravo za reć. :lol: Više godina sam ga poznavao i znali bi popričat.
Fox Hunter...to mi se onda sviđalo a i danas je fora.Moj sufix je malo više eksplicitan,nije za eter. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 11, 2019 2:30 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pre ... 63144.aspx

Neki ljudi, ili bolje rečeno neljudi, nikako da prihvate činjenicu da je povijest majka svih nauka, učiteljica života i odrednica budućnosti.

Da rezimiramo, u Trstu su prije 2.svjetskog rata bili najbrojniji Slovenci, pa Hrvati, a Talijani su po populaciji bili na trećem mjestu. Moj pokojni tast je PRVI, sa svojom desetinom, iz sastava 26. divizije uša u Trst. Englezi su forsiranim maršom bili tek na 30 km od Trsta. Partizani su im poslali poruku da se zaustave, jer da je Trst slobodan od fašista, i da su u Trstu saveznici.

Tobožnji starosjedioci Istre i otoka, u naravi optanti, doseljeni iz najsiromašnijih krajeva Italije, da bi izmijenili narodnosni sastav anektiranog teritorija, a na štetu hrvatskog korpusa, nisu nikada tamo bili, dodijeljene su im otete kuće i imanja Hrvata i Slovenaca, i oni su, nakon kapitulacije Italije otišli, zajedno s talijanskom vojskom.

Još sam išao u srednju tehničku školu, kad nas je pokojni profesor hrvatskog jezika, Josip Zanki iz Zadra, upozoravao da u Italiji još postoje gradonačelnici dalmatinskih i istarskih gradova, i načelnici općina, koji primaju plaću za tu funkciju, i čekaju prigodu da se vrate. To je iredenta, fašizam, i otvorene pretenzije prema hrvatskom Jadranu. To nije nikada utihnulo, ni stalo, samo se, kao ovo, javno manifestira, s vremena na vrijeme.

Josip Broz im je, nebrojeno puta, slao nedvosmislene poruke što je čije, ali nekima lakše uđe metar u guzicu, nego cenat u glavu. Sadašnja vanjska politika je mlaka i mlitava, i nije pokazala zube, tamo gdje treba.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 11, 2019 6:11 pm

Zar u Srbiji ne postoji tkz.vlada republike srpske krajine u izbjeglištvu?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK