Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sun Feb 03, 2019 9:02 pm

https://www.index.hr/video/novi-video-o ... adama/1026

Koji je komandantu Šamilu pozivni znak ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 04, 2019 6:38 am

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... i-traktori

Najluđi grad na svitu, kad ga stalno vode bojnici milanske bojne ! Sad , kad su vidili da ih je prozreo splitski puk, u prozirnoj nakani betonizacije Marjana, sad su se "sjetili" konja ! Tegleći konji to rade, od pamtivjeka, kako po Bosni, tako i u Gorskom kotaru.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 04, 2019 2:30 pm

Uza sve to,ako ovo nije još jedna zehebancija,ka što mi se čini,ostat ćemo bez pola šume jer se nije na vrime reagiralo.Mogli su prolongirat još 5-6 godin pa in ni mazge nebi tribale. :x
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 04, 2019 2:39 pm

Kod nas se sve radi na ho-ruk, od 1945. , do danas. Razlika je jedino šta se danas više nitko ne proglašava udarnikom, nema trudodana, i tih obilježja socrealizma.
Ta se šuma nije razbolila priko noći, postojali su sinjali, ljudi koji svaki dan šetaju Marjanon su upozoravali, samo oni koji su zaduženi za održavanje park-šume nisu radili svoj posao.
Pojava te gube je došla ka kec na desetku tajkunima, kojima je Marjan konstantna meta, i koji su, u prirodnoj tragediji, vidjeli svoju šansu. Uhljebi napisali prijedlog, po mjeri tajkuna, gradonačelniku, i on ga je bija prihvatija ! Tek kad se digla kuka i motika, kako udruga, tako i slobodomislećih ljudi, onda je ustuknija. Biće i on ima koristi od toga, a... ?

Ima još, pun kar, ali ne smin pisat.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 04, 2019 6:20 pm

Ne virujem.On je jedan dobar,miran,staložen i pošten čovik.Priženca.Dobro se on i izvuka iz bolesničke posteje.Mogli su mu orden dat. ;)
Čitam,prin 15 dan u S.D.,tuži se bivši načelnik,kolega mu po bežaniji,da je on između dvi vatre,livih i desnih,bez ikakve zaštite.Govori svi je imaju a da je on nima :?: :roll: :? :o To je ja pitam.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 04, 2019 7:58 pm

Govori svi je imaju a da je on nima

Spomenicu Domovinskog rata ? Ne bi me čudilo...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 04, 2019 10:38 pm

Papa u Emiratima.Prvi u povijesti Crkve koji je kročio na tlo neke muslimanske zemlje.U S.Arabiju neće jer tamo nema ni male kršćanske kapelice a kamoli kakva crkva.Zakonom zabranjeno.To su oni što su prijatelji sa Amerikancima a i mi isto. :? Šteta što nismo u 60-im...on bio bio i za flower-power pokret. :roll:
Sve Pape ultrakonzervativci a ovaj ultraliberal.Tu nešto ne štima.A sve pod sloganom "peace brother".Ili san ja stvarno neinteligentan :?: :? A zalupati seljak ne mogu biti,sela nisam dobro ni vidio.Rođen na betonu.
Ako sve ovo nije utopija onda neznam kako bi ona zapravo trebala izgledati :?: :idea:
Da nije nešto treće po srijedi?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 04, 2019 10:57 pm

U povijesti je bilo nekoliko fenomenalnih književnih djela, različitih autora, koja su se zvala Utopija .
Nešto kao Arkadija, baš zato što je nitko nije našao.
Maksim Gorki je napisao : Ideal je voće, što raste na grani, koju ljudska ruka, nikad dohvatiti neće.

Utopija, Arkadija i Ideal, su utkani u simbiozu, onog nazivnika pod kojim je papa išao u najbogatiju zemlju Arapskog poluotoka. Njegove prve riječi domaćinima su bile : Selam alejkum.
U životu nisam čuo da neki islamski znatnik kaže : Hvaljen Isus, a bio sam u prigodama gdje je bila prikladna takva analogija.
U svom vijeku nisam čuo da se u arapskom i turskom vilajetu sagradila koja kršćanska bogomolja, samo obeščastila, zapalila ili porušila. Svjedočim, kao i vi, da se u nas gradi, tamo gdje nikada nisu bile, od Gunje, preko Siska, i Zagreba, do Rijeke.
Papa je božji namjesnik na zemlji, i nije moje, sitnog crva zemaljskog, da propitkujem i ocjenjujem njegova djela i nakane, ali čak i ja mogu upitati sam sebe, dokle kršćani moraju trpjeti, i okretati drugi obraz.
I župnik je na nedjeljnoj misi govorio o islamizaciji Europe i Balkana, i našoj ravnodušnosti. Mnogo ljudi vidi isto, što vidimo ja i župnik, ali hrvatska šutnja, inertnost, lijenost, i želja za nezamjeranjem, je dovela do opstrukcije vlastite pozicije. Hrvatskim jednostavnim rječnikom, sami smo krivi što nas se uvlači u nepovoljnu i neželjenu poziciju na ovim prostorima.

I Isus je rekao : Čuvaj se, čuvati ću te !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 04, 2019 11:03 pm

Eto ti imaš volje više pisati.Ja sam lijen,što je grijeh.Pa kako se onda čuditi nekidan Predsjednici kod posjeta Turskoj kad sam Papa radi ovakve "POVJESNE ISKORAKE".A tko smo mi prema Papi :?:
Ne moli se Boga,u tome je problem. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 05, 2019 7:50 am

U povijesnoj bitci kod Lepanta, cijela je kršćanska Europa molila krunicu, i zazivala Gospin zagovor i pomoć. Omjer je bio nerazmjeran, i nepovoljan za krst.
Usprkos tome, uz božju pomoć, pobijedismo. Da onda nismo, ovo bi odavno bila zona muslimanstva. No, od onda, do danas, krunica se sve manje moli, a jedini koji su je reaktivirali, nosili oko vrata, i prakticirali, su bili branitelji Hrvatske. Pogledaj samo fotografije branitelja u odori ZNG-e, doti jedan ima krunicu oko vrata, ili u gornjem lijevom džepu odore. Poslije rata, kako je lopovluk i koristoljublje u prvom planu, tako se krunica opet devalvira, i poništavaju oni pozitivni efekti probuđenog domoljublja i vjere.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK