Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sat Feb 02, 2019 11:41 am

Lipo je kad čovik nada boljem.Samo ga ovdje nema. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Feb 02, 2019 12:50 pm

Reni, ja san se deboto umorija govorit, ali mladi ljudi, koji su tek kročili u ovaj hobi, nisu šempjasti, neke notorne stvari vide odma, i nije in drago to što vide !
Uvik se sitin jednoga bidnoga Čeha, šta su ga intervjuirali, kad su ih Rusi okupirali 68' godine, veli on : "Ne žalin se ja šta nan je loše, nego šta nemamo perspektivu!"
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 04, 2019 7:48 am

Pasala festa svetog Vlaha, dubrovačkog parca, ne oglasi se nijedna prigodna postaja iz Dubrovnika. Ali zato, sigurno neće falit kad bude obilježavanje smrti Rona Browna.
Ne plaća Bog svake subote.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 06, 2019 10:24 pm

Prvi Marfijev zakon glasi : Kad feta pada, uvik padne na onu stranu di je maslo !

Naša se Marinko pričat ko kome radi veze ! I, po narečenom Marfiju, baš se Reni i ja moramo naći na frekvenci kad mu drugi odradi 9LY1JM ! To se zove smola. Da ne pričam o IOCA-ma...
Ima zemana, budemo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 07, 2019 8:06 am

Isus reče svom pratitelju u Getsemanskom vrtu : Djeni mač u korice, jer, tko se mača laća, od mača i pogiba !

Da mi je onoliko godina , koliko sam puta čuo na IOCA aktivacijama "ti si već u LOG-u", a ja od početka aktivacije, do kraja, na frekvenciji, živio bih kao ona kornjača s Galapagosa, najmanje 155 godina...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 08, 2019 8:40 am

Promišljam,onako u sebi,kako je lipo biti u mirovini.Naspavaš se,ustaneš kad te volja a i legneš isto tako,bez budilce u 5:15,odeš do banje,obaviš što triba,pristaviš kavicu,kroasančić uz nju,kresneš kompić,DXcluster,uređaje i sve ostalo.Poslušaš ka čovik čuje li se što zanimljivo a uvik se nađe nešto.Teško da ti nešto može uteć osim ako moraš do likara bilo za sebe bilo za ženu.
Ako ti se radi,radiš, ako ne odeš vanka u đir ili po spizu,ili kod frenda.Nema šefa nad glavom,daj ovo,daj ono,povuci potegni na pas mater. :x
Jedan skroz drugačiji život.Pogotovo ako si u mirovinu otiša sa 1000+ Eura u cvitu mladosti sa 35-40 godina ka neki,u nezasluženu i neodrađenu mirovinu.Sa 10-15 godin efektivnog radnog staža.Ako i toliko.Triba se rodit u vrčinu i bolje bez one stvari nego bez sriće.
Mi bez nje,pošteni i naguženi možda i do smrti. :o :( Sjetite se ponekad i nas dok se izležavate i ne radite ništa.A lova kapa svaki misec ,mukte. :x
Tako bi moga potegnut i 90 godin!
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 08, 2019 8:58 am

Pola-pola, tako bi se ja složija. Zašto ? Zato, jer kad bi počeja promišljat o nezasluženim mirovinama, poludija bi u 24 ure, ja prvi ! Di god se okrenen, mlađi ljudi, volu bi rep iščupali, a u mirovini. I to, ne maloj, taman tolikoj da poštenim radnicima, koji su išli u mirovinu sa 40+ godina staža, teku sline...
Svakom istinskom branitelju Hrvatske bih dao koliko mu treba, samo svi znamo da je to utopija, uteg su nam falši borci, i falši RVI, a vrića je puna onoliko koliko se država zaduži, ne koliko smo mi stavili u nju.

Svakome, pa i tebi Reni, želim da doživi moje godine, pa da ti likar reče : Što manje uz kompjuter, što manje sjedit, što više hodati, biti na svježem zraku...
I onda, kad netko, kao npr. ti, gleda sa strane, misli : Bože moj, šta mu je lipo, ne zna da sada, kad bi teoretski moga uživat, čovjek ustvari ide na manje, dan za danom...
Hrvatskim jezikom, nemaš mi na čemu zavidjeti, ni meni, ni mojoj generaciji, izvaranoj, pokradenoj, i ožalošćenoj.

Jedino što se, na tvoju žalost, s tobom slažem 100% je činjenica da će tebi i mom sinu i kćeri biti puno gore, i da su frustracije već sada goleme. Suosjećam s vama.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 08, 2019 9:26 am

Drago mi je da shvaćaš bit svega.Preskočit ću dosta toga pa idem odma na naš kraj.Nije problem što moram do 67 godine na posao već što već sada svi znamo da i ako doživimo te godine,mirovinu nečemo primit jer je neće biti :!:
Znači moram raditi do smrti ili dok budem moga ili dok me budu tili držat :!:
Na silu su nas uvalili u II stup a te love već odavno nema. :twisted:
Ako skroz ukinu mirovine onda će biti ljudi koji će u mukama umirati.Od gladi prijatelju. :( :o
To ti je sada stanje u Venezueli,recimo.Mirovine su toliko mizerne da ni papar ne mogu kupit.Sa plaćom nešto malo više.Očito da i taj narod trpi ka i ovaj naš do muke i smrti.Njih je davno prošla ta ogorčenost o kojoj pričaš.
Mozak više ne radi.Kost i koža.U Africi je to oduvik,to znamo.Ne u svim zemljama,naravno.
Nama dolaze teški,crni dani.Ovo sada je mila majka kako će bit.Daj Bože da se varam. :cry:
Kad uvedu Euro vidit ćemo čija majka crnu vunu prede.
A porezi na nekretnine?
I zrak će nam prodavat i tuć porez na njega.
Pomalo....
Tiram sina vanka a on se budala nećka. :(
9a6r

Postby 9a6r » Sat Feb 09, 2019 4:01 am

Evo san u 0156UTC puka Vlada,3B9VB 7 CW,na prvi poziv! :D
Sluša san ga na 3.5 CW,nisan ga čuja a i nema nikoga tamo.Gluho nešto. :( U tijeku je WPX RTTY kontest ali nemam vrimena,moram poć spavat,sutra je rađa cili dan. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Feb 09, 2019 9:05 am

Puka san ga ja niki dan na 7, sinoć se i na 3,5 lipo čuja , samo je QRM odradio svoje.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK