by 9a2jg » Sun Dec 28, 2014 8:43 am
Kaže, najranije, HR1 da će jutros u 9 sati dvijestotinjak radnika, tuzlanskog bazena, pokušati ući u Hrvatsku. Namjerno pišem pokušati, jer već dva dana njihova štampa piše kako od njih 200-njak , dvadesetak ima dokumente.
Neću pisati kako su svi pripadnici JEDNOG od tri konstitutivna naroda u BiH, moglo bi se krivo tumačiti. Baš kao i u obnovi kuća u Gunji, podjeli pomoći, u novcu i u materijalu. Imamo isuviše znanaca i prijatelja u Posavini, da ne bi znali pravu istinu.
Ponavlja se stanje iz rata i poraća u BiH, onaj narod koji najviše kuka, koristi medije, i ima lobiste, on i dobija... Ostala dva, malo, i ništa.
U cijeloj priči niko da rekne da i mi imamo armiju nezaposlenih, i da se dovijamo na tisuće načina da im pomognemo, i ne uspijevamo baš uvijek.
Imam nezaposlenu u kući, duplu magistricu, i korak do doktorata, sa 13 godina radnog iskustva. Koja nije imala "sreću" imati vižljastog i "prodornog" ljubavnika. Ili, jednostavno, "žnoru".
Da, za sada, završim, jadni radnici vele, i stalno ponavljaju dvije stvari, da su im dužni plaće i doprinose za zadnjih 5 do 10 godina (!), i da su se borili za BiH !
I mi smo išli u mirovinu, tek tada vidjeli ko nam je uplaćivao mirovinsko i zdravstveno, a ko nije (ZTK/HZTK), i mi smo se borili za Hrvatsku.
Bitna razlika između nas i njih jest da smo mi poslušali Šantićeve stihove "ostajte ovdje, sunce tuđeg neba...", i kuburimo, i borimo se, dan-danas kako znamo i umijemo. I nismo istjerali nikog od ostalih konstitutivnih naroda i pripadnike manjina. Da bi se kod njih (opet) išli uhljebiti, i rješavati istinske probleme BiH preko leđa Hrvatske, i njezinih poreznih obveznika. Po ne znam koji put.
Ima toga još, dvije Rabe, s prikolicama. Trenutno zapele u snijegu u Koprivnici, iznad Bugojna...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja