by 9a2jg » Tue Jan 22, 2019 3:39 pm
40 je godina od blagdana sv. Dominika, 8. kolovoza 1979.g. kad sam se ponovo rodio. Mi išli u klub po QSL-ke koje su bile stigle, ka po satu, svaka dva miseca, razvrstali sve klupske, razvrstali od ličnjaka, uzeli svoje, i Tom YU2DX nam ponudi prijevoz svojim tristačem. Mi prihvatili, sjeli u auto, nas četvero, ušli ispod kluba u ulicu Matice Hrvatske, on se pohvali novim gumama, i hoteći to zorno prikazati, okrenu dva puta volan lijevo-desno. Mi se okrenuli na krov, klizali po cesti, udarili u ivičnjak, po nama počeli curiti benzin i kiselina iz akumulatora. Očevici kažu da ni na filmu nisu vidjeli da je netko brže ispuzao iz slupanog auta. Valjda smo mi bili uzor scenaristi za film Umri muški ?
Ključna rečenica gornjeg pasusa je druga, iz koje je razvidno da su QSL-ke dolazile iz ZAGREBA (a ne iz Malog mokrog luga), svaka DVA mjeseca, čak i u najžešćoj sezoni godišnjih odmora.
Od glave riba smrdi, zar ne ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja