Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Jan 08, 2019 8:52 am

Another day, another dollar !
Opet obljetnice... Deset je godina od jednog od najvećih Obrovaca u novijoj hrvatskoj povijesti, organizacije svjetskog rukometnog prvenstva, i izgradnja velebnih dvorana, čije će obroke rata kredita vraćat i naši praunuci. Bila se stvorila atmosfera, pred prvenstvo, da ko zucne protiv toga, da je protiv Hrvatske. Tih pravovjernih aktivista je bilo i u vodstvu HRS-a, nominirali posebne pozivne znakove, tiskali brda karata, koje su se na tisuće, još godinama vukle po Marinkovu stanu, i on molio posjetitelje da ih uzmu, odnesu, bace...
Ali nije u tome poanta. Njemu su uvalili da piše QSL-ke, za tisuće veza šta su drugi bili odradili. Zato on njih drži na kratkoj uzici, i cima za lovu, kad mu se prohtije, između ostalog.
To ti je tako kad na čelo Saveza dođe onaj, čiji ja znak u 52 godine boravka u eteru nisam čuo. Nisam mu ni vidio QSL-ke. Ali, vladi u sjeni je bio dobar, jer je častohlepan, i jer se s njime moglo manipulirati.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 08, 2019 2:28 pm

Čekaj,ja sam pošteno uradio najviše veza u 9A za to Prvenstvo.
Nadam se da su karte našle OM-e po svijetu.
Na moju inicijativu(nije bilo predviđeno),mi koji smo radili sve te veze,od Saveza smo dobili mukte diplomu Prvenstva.Zaista sam u misec dana,nakon posla i od vikenda,iz mog QTH,sa vlastitom opremom uradio nešto više od 4000 veza.CW i SSB.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 08, 2019 3:00 pm

Navukli te brajo, ka i mene u Supetru, godinu dana prije. Ostalo nije za forum.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 08, 2019 3:10 pm

Nije mene niko navuka.Da nisan ima želje i volje radit,nebi me nitko moga nagovorit.
Zadnje što sam radija je bilo sa 9A206R.Veza tu negdi,možda i manje.Ako se sredi QSL buro,možda jednog dana uzmem neki posebni znak pa opet malo radim,ali kroz cilu godinu.Za sada nema govora.Sad moram uvježbat FT8 proceduru i skinut zadnju DXCC ako mi uspije. ;) Tehnika narodu :!: :D
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 08, 2019 4:26 pm

Daleko bi nas odvelo da ti ja sada, ovdje, javno, na forumu, raščerečim metodologiju kojom te je netko "navukao" da ti se baš to svidi, i da ti o tome "sam" odlučiš. Taj netko je specijalist za ljudsku psihu, ima fakultet, doktorat, redovno ide na usavršavanja, ti, ja i nama slični smo samo objekti. Zato je Matrix toliko "ljudski".
Osim specijalista, ima i populista, koji navijaju za ideju, projekt, ali, kad razgrneš, sami ne učestvuju, a ni njihovi klubovi, jer je pusta mladež samo na papiru, statistikama, izviješćima. Tipičan ti je primjer naša vrla Uzdanica, i njegov klub.
Oni treći, koji rade polujavno, obećavaju iz sjene, uređaje, lokacije, novce, naravno, ne njihove, samo ako se prikloniš njihovoj proklamiranoj ideji.

Nisam siguran, da li je blagoslov, ili prokletstvo, da sam svjedočio svim "projektima" tipa ho-ruk, obećanjima, i golemim razočaranjima, od MIS-a 79, PEP-81, ZOI-84, U-87, PEA 90, Manaslu 83, i mnogim drugim, gdje su oni volonteri koji su davali sebe 100 %, redovito ispušili. I poslije svih tih akcija, kvazi lideri uvijek namagarče raju, uvijek na isti štos.

Mislim da ti je jasno da su uvijek isti podmetali leđa, a uvijek isti dobivali čvarak više.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 08, 2019 4:36 pm

Je,ali nisam s tim opterećen.Ponavljam.Da mi se nije radilo,ne bih radio.Točka.Recimo sad,2019 me uz sve nagovore i "obećanja"o kojima govoriš,nebi mogli odobrovoljiti.Za mene je to završena priča.Jebe mi se za pukovnike,uzdanice,tajnike,laureate,doajene....eto ih tamo što dalje od mene.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 08, 2019 4:38 pm

Bija san cilo jutro u Supetru, nisan naša nijednog operatora. Capisci ?
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 08, 2019 5:07 pm

I bolje.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 08, 2019 6:20 pm

Nije.
Uzeja san, nasumice, 5 posebnih pozivnih oznaka, koje su u 2018.g. radile iz Hrvatske. Sa svih pet su radili stari magarci, moji vršnjaci , i stariji. Bilo je i mojih školskih kolega iz Tehničke škole.

I onda čitan one fantazije šta ih pišu kvazi elitisti iz Zagreba, oni će dicu koja polože ovo, oni će omladinu ono, sve obmana do obmane. Odvest će ih par puta na DX lokaciju, poslikat, radit u jednom ili dva RTTY contesta, i falit sebe na sva usta.
Dica služe kao sredstvo, za doć do love, koje onda stari troše.
Radio sam, par puta, 9A2018CRO, uvik za mikrofonom i tasterom Braco , 9A7R. Di mu je sada onih 35 , ili 37, što ih prikazuju u matičnom mu klubu prema Savezu. Ili, postoje samo da bi bile dvije ruke u zraku pri glasanju?
Radio 9A18WARD, za tasterom 2UN, školski kolega, moj vršnjak.
Radio više puta 9A50P, uvijek za tasterom i mikrofonom Marija.
Radim ekspedicije hrvatskog FF kluba, Emir i Ivica, prosjek godina 66.
Iz Supetra se čuo 9A0YOTA iz Puta gaja, starost 70 godina, možda je da ruke i brat, on je još stariji.

Ovako bi moga do Sudnjeg dana. Jedan je jedini zajednički nazivnik : PRIJEVARA. A ona vodi na put bez budućnosti, bez mladih, koji su starima samo poslužili, jednom za Vrančića, drugom za godišnju nagradu i priznanje, trećem za novce, četvrtom za Teslu, petom za ugurat se u ZTK, šestom u HZTK, sedmom za ući u odbore......

Nije dobro, neko viče, na istoku stare priče...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 08, 2019 6:29 pm

I nema budućnosti.Dicu ovo ne zanima a "kursevi" su kraći od onih partizanskih iza rata. :o :?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK