Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Sun Dec 30, 2018 7:23 pm

Nisam siguran da su pogriješili.Možda ima i tih elemenata ali i onih koje je i sam Tuđman detektirao oko trećine koji neovisnu RH nisu mogli onda,a tako ni danas smisliti a onda moš mislit kako im je ovdje živjeti? :o I rade sve da nam zagorčaju život.Lupeža ko u priči!
Ja se slažem sa pok.Franjom osim u tom postotku.On je veći od 33,3333 posto.Da je živ,danas bi se on isto složio.Nažalost,to je tako i ne piše nam se dobro.Više puta san o tome i ovdje pisao,imam jako loš osjećaj glede budućnosti LN! :( Daj Bože da se varam,ali bojim se teško.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 31, 2018 9:53 am

Od kako san jutros najranije čuja vijesti na HR1, ne prestajen mislit na Riječane.
Još je Krleža napisa : Ni med cvetjem ni pravice... Tako i moji Riječani, zbog dubioze od 72 miljuna kuna, duže od 120 dana, otvoren je stečaj ! A šta je Uljanik, nezakonito posudija (čitaj hrvatski, latinica : MAZNIJA) 550 miljuna od njih, on preživija, a njih uvalija u govna ! I onaj koji je to učinija, zna mu se ime i prezime, doša u Rijeku iz Uljanika da ih "konsolidira" ! Lipo ih je konsolidira !
Tako će i drug Laureat konsolidirat Marjana ! Samo poživite, pa ćemo se razgovarat, i morat ćete mi priznat da san bija u pravu...
I, šta kaže poslovica : Pomozi sirotu, na svoju sramotu.
Ima i ona druga, prikladnija možda, "radi jednog bifteka su ubili kravu" !

No, mene stalno kopka istina. Cilo vrime političari IDS-a ucjenjuju Vladu "činjenicom" da "ako propadne Uljanik, Pula je na koljenima" ! To uopće nije točno. No, od mitingašenja Šolevića, do danas, stoput ponovljena laž, postane "istina", i to traje točno 30 godina !
Istina je da je u škveru Uljanik bilo pola radnika iz Istre, a pola su bili kooperanti. Kad bi svi radnici iz Istre u Uljaniku dobili otkaz, to je tek 1/25 radnika koji su u gradu Splitu dobili otkaze u pretvorbi i privatizaciji, početkom i sredinom devedesetih. Nikada se iz te Istre nije čuo glas podrške Splićanima, nikad Splićani to nisu dizali tako visoko, u političkom smislu kao oni, i nikada nisu tražili da im se plate pusti mjeseci ležanja bez rada na poslu, i to u PUNOM iznosu.
Jutros, nasabajle, nam je ministar financija Marić izreka novogodišnju čestitku : S današnjim danom su aktivirana jamstva za garancije Uljaniku, prve u nizu, na iznos od oko 4,2 miljarde kuna.
Ne plaćaju to neki imaginarni fondovi, to plaćaju porezni obveznici RH.

Ima još, ne samo jamstava koja će se aktivirati u siječnju, nego i kostura iz ormara, pomalo, naškodilo bi sve, od kolpa...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 31, 2018 10:18 am

Meni su dali otkaz iz firme,krave simentalke koja je davala 25 litri na dan!
Prodali je za niti 900 mil.Eura a samo prve godine,novi je vlasnik zaradija 3 milijarde :!: :o
Od 01.01.2005 se naša na buro-u sa 38 godina života.Sve san ima,osta bez posla a samim tim upa u govna,seveda.
Niko od nas nije triba dobit otkaz.Ali se triba vratit dug barba Njemcu.E jebi ga!
Kad već prodaješ,onda nastojiš uvalit nešto staro,polovno,nevaljalo,izraubano a ne novo ili što vridi novaca!
I tako su me ni kriva ni dužna na ulicu bacili! A ta bagra pokupila kajmak,dobili ogromnu proviziju za lopovluk. :evil:Svi akteri su živi,zdravi i nikome ništa!! Pa triba li dalje razglabat?Čemu onda priče o INA-ma,Agrokor-ima i ostalim namjerno uništenim i poklonjenim,poharanim tvrtkama.Da danas zaratimo,pali bi u jedan dan jer nemamo te tvrtke koje su stale 91 iza vojske!!! Kome to nije jasno taj je teški bedak. Jesan li mora imat toliku nesriću pa se rodit u ovoj balkanskoj vukojebini?!
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 31, 2018 10:47 am

Već san jedan put pisa ovu prispodobu. Utaplja se pop u rijeci, i dok je najbliži stiga, on se utopija. Navalili ljudi na ovoga šta je prvi stiga, kako nije pomoga popu. Ma jesan ljudi, ali nije tija. A kako, pitaju ga oni. Pa vika san, daj pope ruku. Wrong, povikaše, triba si reć : Evo ruka, pope, znaš da oni nisu naučili davat, nego uzimat.

Gore napisano vjerno opisuje odnos Uljanika i 3. maja, u Uljanik grupi. 3. maja su, svojedobno, politički prisilili da uđe u tu grupu (kako sad mondeno kažu "cluster"), iako su svi znali da je, u trenutku sjedinjavanja 3. maj bio i ostao zdravo tkivo, a Uljanik bolesno. I taj "bolesnik" je stalno sisa ono šta nije zaradija, malo poticaji, malo avansi, malo krediti, dok se isplaćivala plaća ama baš nikoga nije bilo briga za sve dubioze, u zadnjih 25 godina. Jer, tamo nije bilo rata, i svega onoga što ta prokletinja nosi sa sobom. Istra se normalno razvijala, a NAMA u Dalmaciji su se gasile firme, jedna za drugom, i tisuće ostajale bez posla, i, što je mnogo važnije, bez perspektive.
Još od Kaina i Abela, svaka zajednica stvara razmimoilaženje u mišljenjima, i stav da baš on više doprinosi, a ima manje.
Takvo razmišljanje je bio povod Slovacima da pokrenu mirno razdruživanje sa Česima. Naime, oni su bili umislili da su Česi svu svoju prljavu industriju smjestili u Slovačku, da Slovaci liferuju sirovine, a Česi gotove proizvode, gdje se puno više zarađuje, ukratko, da su baš oni "žrtva" u toj državnoj zajednici.
Ljudi se rastali, mirno, kako i dolikuje, sada im ništa ne smeta, sva ta industrija, kad je u NJIHOVOJ zemlji, i kad su privukli mnoge proizvođače automobila, da otvore pogone u Slovačkoj.
Ali, nije sve tako bajno. S brakorazvodnom parnicom su počeli modificirati svoje radno zakonodavstvo, nema više ugovora o radu na neodređeno vrijeme (nešto me podsjeća na Hrvatsku!), u radnike se uvukla velika nesigurnost, nema više godišnjih odmora od 14 ili 21 dan, u vrh glave 7 ili 8, i svaki dan se zove u firmu, tobože da se čuju, u naravi da ne dobije otkaz, ili nešto slično.

Ne mogu se oteti dojmu da je 3. maj žrtveni jarac, za kojega su vladajuće političke strukture jedva čekale da se ispuni prvi od uvjeta za predstečajni postupak, pa da se u njega silovito krene, iako nas bliska povijest uči i podsjeća da je bilo firmi koje su bile i po godinu-dvije u blokadi, pa nije pokrenut stečaj, marifetlucima kod nadležnog Trgovačkog suda. Promatrač sa strane ovo doživljava kao početak ofenzive na Obersnela i Komadinu, koji su trn u oku vladajućima, jer je to bastion SDP-a koji u neovisnoj Hrvatskoj nikad nije pao. Ovo im je sjajan adut.

Idemo dalje...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 31, 2018 11:47 am

Ako ta dva junca i padnu,neće mi bit žaj.Niti malo.Taj Obersnel je zabranija na par dana prikuljanje potpisa za ona dva referenduma.A Komadina je s njim u družbi.To su dva crvena kmera koji još žive u pedeset i nekoj,u doba druga Tite kad je bija na vrhuncu moći.To je velika bolest i nema pomoći.
Daleko su Češka i Slovačka odmakla od Hrvatske! Nota benne,oni su i prije 1918 bili Amerika za cili Balkan.Splitski studenti su u Prag odlazili na fakultete,nisu u Zagreb.Slovenija je isto daleko od nas pa i Rumunjska a još malo pa će nas i Bugarska šišnit.I onda Predsjednik vlade u novogodišnjem intervjuu kaže da napredujemo.Samo di?Ja bi reka prima nazad.Nema ode kruva dok god nas taki vode.Svakom godinom će nam biti sve to gore.Sigurno ka na Švicarskoj banci! Kladim se u najbolji uređaj koliko san siguran.Samo bi luđak prihvatija okladu. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 31, 2018 12:36 pm

Puno toga je vladajućima trn u oku, u Rijeci, od činjenice da je Rijeka domaćin manifestacije Grad europske kulture u 2020.g. , preko hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, do remontnog zavoda Viktor Lenac i škvera 3. maj, a da lokaciju za goriva i ukapljeni plin ne spominjem. Da je od 1992.g. u Rijeci na vlasti HDZ, bila bi i projektirana nizinska pruga od Rijeke do mađarske granice, i završena.
Ovako jal, zavist i sve ostale bolesti glave, idu u kompletu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 01, 2019 11:17 am

Nekako je u tišini prošlo neki dan ukidanje granice između KiM i Albanije. Samo slijepci, i oni koji to neće, ne vide da je to na tragu ostvarivanja projekta Velike Albanije, i Šiptari to i ne kriju !
Šta je slijedeće, zapadna Makedonija, dio Sandžaka ili komad Crne gore ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 01, 2019 2:04 pm

Prema najnovijem globalnom indeksu konkurentnosti koji je nedavno objavio Svjetski ekonomski forum, Hrvatska je po učinkovitosti javnog sektora na 128. mjestu - daleko od zemalja Europske unije, ali u društvu Burundija, Kambodže, Libanona i Nigerije koji su bolji od nas ili Salvadora, Nikaragve i Haitija koji su odmah ispod nas.

Da bi čovek reč rekel !
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 01, 2019 6:16 pm

Ja se ne čudim iznešenim ni ovom ni predhodom postu.Sve ide baš onako kako sam i očekivao.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 01, 2019 7:00 pm

Pa vidiš da su ispod nas samo oni di su bile goleme katastrofe, ili di realno vladaju narko karteli...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK