Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sun Dec 23, 2018 4:27 pm

Radim digitalijom odavno.Mnogi od tih nisu bili u planu za izać na svit.Pa čak i ove sjedine,koje su stariji od mene, nisu tada radili.S tim što ja znam radit i CW,za razliku od te mladeži. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 23, 2018 5:09 pm

Ma pazi, ne osuđujen ja dicu, nego njihove kvazi učitelje, izbacili su krnje operatore, i naučili ih svemu što ne valja, od samospotiranja, do neslanja QSL-ki. Da ne pričam kako su na Zvjezdanom selu išli na predaju bez antene, i čoviku spalili izlaz uređaja. Ne boj se, nije se Laureat isprsija za popravak, ni HRS, nego vlasnik iz svoga džepa, baš kao i ja, kad mi ga je Mađar skurija.
A da ne spominjen uređaje na revers ! Kome to još triba, kad je superuređaj ispod tisuću eura ? Taj relikt komunizma još gaje samo ovi iz uzdaničkih klubova , pretežito one face koje u životu nisu izvadile ni jedan dinar, ni kunu, za klub, nego uvik muzi državu. I ja i ti bi, zatvorenih očiju, napisali spisak na list formata A4 . Ali, takvi pašu vodstvu HRS-a, jer su nesposobni, a s koruptivnim elementima je najlakše vladat. Jedan put ga kupiš, on je uvik "tvoj". Jednoga za priznanja, drugoga za lovu, trećeg za dobro plaćenu sinekuru, četvrtog za izlet u inozemstvo, petog za tuzemstvo, šestog za uređaj na revers, široka je lepeza "platežnih sredstava i mogućnosti". Zapošljavanja ljubavnice, ili kćerke mu ga dođe kao normalno !!! Za sve je to dizala ruku postojeća garnitura, Pero, Laureat...

I sad će taki, doći ka obećani Mesija u Marjana, i čarobnim štapićem sve riješiti ? Oće kurac. Ovo je samo prelijevanje, iz šupljeg u prazno.
Teta Roža je prin rata držala kažin, i, kad nije iša posal, nikad nije minjala zanat, nego kurbe !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 23, 2018 5:21 pm

Nula ne radi priko misec dan! Pitam danas ima li novosti.Rekli su mi da će Splitsku nulu pod sebe vazest RK Kaštilac iz Kaštel Gomilice i da će je montirat na Zvjezdano selo,Mosor?! Gradski rep.montirat na 700m/nm,daleko izvan grada! Pa ti reci ko je tu glup a ko zbunjen? Razvidno je da normalnih nema! :? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 23, 2018 5:46 pm

Oli su koga pitali za Gateway, APRS ? Je li ti onda konačno jasno zašto ja čekan 2 godine i 7 dana na sastanak s 3EME, kojeg je on najavio, a na temu rada RA u SDŽ-i ? Ikakav dogovor bi srušio samovolju koju provode Laureat i doživotni predsjednik u Supetru, ne bi se montira repetitor D-star na Vidovu goru kojeg nitko ne koristi, i za čije podstanarstvo je predviđeno 50.000 kuna, plus 5.000 za putne troškove održavanja ! Ima još sranja, to nije sve...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 23, 2018 6:10 pm

Pazi,na istu lokaciju mećat APRS,Echo-link i onda samo fali 2m repetitor? Mašala.Opet ćemo doć na filtere. ;) Ali nije postola na tu nogu.Znamo zašto se oće "otet" R0 Splitu.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 23, 2018 6:54 pm

Paz vako, objekt Zvjezdanog sela je, za razliku od Doma tehnike na Jarunu, i sličnih kvazinarodnih mastodonata, sagrađen ISKLJUČIVO radom dobrovoljaca, aktivista Narodne tehnike Splita, i financiran iz džepa radnih ljudi i građana Splita, i najuže okolice, bez otoka. Znači, lokacija i objekt su splitski, ali gle paradoksa, od ove ekipe koja se sada kurči po njemu, niko nije zabija ni brokvu, dok se to sve stvaralo. Meni bi žena braška znala učinit par sendviča, u butigu kupi par piva, i onda ja i pokojni Futa, i pokojni Jakša, put gori, crvenin fićom od Elektroprivrede Dalmacije, krampat.

Uvik se sitin riči, šta ih je govorija Veljko Vlahović, narodni heroj, španjolski borac, koji je živio u malom dvosobnom stanu u Beogradu, a drugovi mu zaposjeli goleme stanove i vile po Dedinju : "Revolucionari, oni koji mijenjaju povijest, neko ih zove dobrovoljci, neko prvoborci, se ne bore za privilegije, nekretnine, novce, povlastice u društvu. Samim time, uskači oni, manje zaslužni, iz drugog ešalona, koji to sve smatraju normalnim, i koji, one prve, koji su im to sve omogućili, istiskuju s političke, zatim i sa društvene scene, do neprepoznatljivosti. Najčešće umru sami i ojađeni, jer ono što vide, nije ono za što su se borili. Oni koji ih istiskuju, i koji, u konačnici koriste SVE tekovine revolucije, nemaju ništa osobno protiv ovih prvih, ali činjenica da postoje, čim ih vide, podsjeća ih da se netko borio za ideale, a netko za privilegije".

Ove u Zagreb muči šta HZTK i HRS nemaju nikakve ingerencije nad ZS, pa su upregli svog trabanta, druga Laureata, da tu izmiješa karte, da se ne zna ko pije, a ko plaća.
Plaćaju Koki i Mihovil, a piju (oblejaju se) drug Laureat, i hajdučka mu družina. Viđeno u Kraljevici.
Ne buš jela Gabrijela.
Pravi barufe po Reunionu...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 23, 2018 9:55 pm

Uvik su se u Marjana busali da je rep.njihov?! Ispada da su digli ruke ne samo od njega već i od kluba.A di je ta pusta aktivnost tog Kaštilca? Možda negdi igraju na polo,karte,šah..ja ih na bandovima ne čujem.Pusti operatori a ne čuje ih se.Rijetko kad.Tako da je utopija da će on podić aktivnost rada mladih u "novom" RK Marjan.Ja u to ne vjerujem.Bilo bi dobro da bude aktivnosto ali dvojim u to.Prije ili kasnije,doći će do "otrježnjenja".Po meni su najaktivniji ovi sa V.Broćanca.A oni nisu HAMLETI,tj.mladi operatori.Svi su stariji i od mene i većinom rade na osobne znakove. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 23, 2018 10:31 pm

Slušaj ti mene Reni. Kad smo ja i Miljenko montirali R0 na Lugarnici-Sedlo, na Marjanu, iako je sve bilo klupsko, od AKL-a, mi nikada nismo izustili da je repetitor naš, nego GRADSKI. Kad su ga ukrali, zajedno sa opremom, znamo i tko, onda se pojavija taj, o kojem ti pričaš. Od prvog dana, osobno sam slušao po simpleksima, su bahato govorili da je to repetitor od Marjana !

Vidiš, tu je ona fina razlika, koja se ne stiče, ni završenom školom, ni količinom novca u džepu, nego samo protokom vremena, koji učini da neobrađena stina postane glatki oblutak.

Nas, iz AKL-a, su uvijek pozivali na svijest, na moralnu obvezu, na zajednički rad ; sve ono na što nisu pozivali članove bratskog gradskog kluba. Od MIS-a , naovamo, oni su Gradu davali malo, i ništa.
Sad imaju dvadesetak RA koji plate, ili ne plate članarinu, a 90% smatra da je s time izmirio sve svoje "obveze" prema klubu. Ko je bija spavač ili pozer u AKL-a, isto se ponaša i u CBM-a. Zato smo mi, sa svim tim prebjezima ojačali, a Marjan oslabija.

Glede IZM-a, sinja san tri operatora, prosječna starost preko 60 g. Pametnomu dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 25, 2018 1:09 pm

U 25 dana aktivnosti, iz Supetra 800 veza, iz Zagreba 5.500 ! Di su ti pusti mladi ? Ili nisu smili gazit po tepihu u Putu gaja ? Jer, tamo je klub, di su uređaji. En ti nega, onda bi ja mora, ka ovlaštena i odgovorna osoba zakucat na desetak vrata u Splitu, a i šire ? Poklonit se i reć, ovdje je radio klub Split, ovdje su naši uređaji !
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 25, 2018 7:59 pm

Da nisu vrata do,u Automat klubu? Jesi se tamo ošerva? ;)
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK