Radija san par veza sa ovim momcima sa Kosova.Čitam tamo,imaju od 20-25 godin,pišu oni da vole DX,vole i putovati po svijetu i traže financijsku pomoć
Srce ti Irudovo,svak bi tako volija da mu kapaju sredstva sa strane,malo od onamo,malo vlastite love,subvencionirani uređaj, pa sa avionskom kartom u ruci Lufthansom na put.

Znači da niko nije imun na žicanje,zapomaganje,moljenje,kumljenje,traženje donatora,sponzora itd,itd.Velike DXpedicije traže jače sponzore,firme,veće fin.dotacije jer ih više i ide u rijetki entitet.I onda biva ko više topa sredstava,taj je veći baja u selu!

I kad se šalje direkt za potvrdit veze karticom,obvezno traže barem 2 dolara,to je ka mižerija danas.Priko Pay Pala traže i duplo više.A najviše traže oni iz zemalja koji leže na crnom zlatu,nafti ! Kad vidiš s čim ti ljudi rade i u kojem se bogatstvu kupaju, pa mi još traže puste dolare za komad karte koju mi je BTW dužan poslat,sve mi se zgadi.

Trenutno izgubim volju radit ga.Te san i počeja priskakat,pogotovo one sa lopovskim QSL managerima,koji usput i ne pošalju QSL-ku.

Pa ko je tu lud,ko zbunjen a ko normalan?
Pitam se jesu li možda svi oni porijeklom sa otoka Brača? Lijepo žive,plivaju u svemu a uvik triba podmazivat in kola,redom velike terence po dinama.Nisu samo oni taki,ima ih i kod nas.Ima ih koji nikad na direkt nisu odgovorili! Ima ih koji svaki dan rade tutta forza a nikad karticu nisu tiskali.Puno prije pojave LoTW-a!!!
I sad traže OM-e koji veze potvrđuju samo priko LoTW-a.Tako i treba.A za sve ovo krivi hebeni Amerikanci od kojih sve manje kartica stiže.A od Rusa još i manje.Odi tamo sve više njih boće direkt! AhA HA,kako su samo smiješni.Tako da sve skupa lagano klizi prima ponoru.Na globalnom nivou.Sve se iskurvalo,pokvarilo,na ništa to više ne liči.
Ko zna što nas još čeka.FT8 polako ali sigurno uništava RA.I to je neki Amer, Jo Taylor podmetnija.

Spizdija je šefa,stanicu i sto km pruge! Katastrofa na što ono liči.