Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Wed Dec 19, 2018 4:57 pm

I Don Quijote je svoju ragu, Rosinantu, nazivao konjem bez premca ! To su samo parole, kako kome paše, u određenom povijesnom trenutku.

Niko pametan neće sporiti datum osnivanja kluba slušača koncertnih radio postaja, dokoličara, po kavanama. No ni tu nisu prvi, ali to nije tema. Tema je nešto sasvim drugo. Pravi Zagrepčanci su gospoda, od glave do pete, a upravo dotepenci, dođoši, ili dogoni, kako ih nazva Feđa Šehović u svom romanu, oni uvijek nastoje biti veći katolici od pape, ne prezajući od ikakvih amoralnih i kriminalnih radnji.
Falsifikat je kriminal, bez obzira na namjeru, da li autor, ili naručitelj (ne)djela ima od toga imovinsku, financijsku, ili neku treću korist.

Isti taj Savez radioamatera Hrvatske, u socijalizmu je bio štampao istinite podatke, da su, prije njih u Zagrebu, bili radio klubovi u Vinkovcima, Dubrovniku, Beogradu, Sarajevu...
To normalne ljude ne bi trebalo vrijeđati, jer su to povijesne istine. No, ulaskom u neovisnu Hrvatsku, sve je u Zagrebu trebalo biti prvo. Pisao sam, dosta i s primjerima, kako je kamarila oko Tuđmana nastojala, bez obzira na sredstva, sva Meštrovićeva djela transportirati za Zagreb, jer šta Hrvati trebaju ići u Otavice, ili Split, kad je "normalno da se Meštrović razgledava samo u Zagrebu" !
Tragikomika povijesnog trenutka je da su to sve radili pobočnici doktura, koji su za javnost prezirali tog istog Meštrovića, jer da je navodno, jugoslavenski orijentiran. Nema veze s pameću !
No, od tih novokomponiranih velikih Rvata, istu sudbinu je doživio i prvi predsjednik Hrvatske, nakon 2. svj. rata, Vladimir Nazor, odma su mu makli bistu iz predvorja Sabora. Ne trebam ni pisati da su i goru sudbinu doživili Ivo Andrić i Nikola Tesla. Sve od "pobjednika" na višestranačkim izborima, koji , eto, kroje povijest po mjeri pobjednika, a ne po činjenicama. Narod i povijest znaju istinu, i ne opraštaju.
Upravo mi, u HRS-u imamo identičnu situaciju, predsjednik, koji je dobio potporu jedne trećine zastupnika, sa svojim istomišljenicima, vodi HRS, ko slavonske crne svinje u rastovoj šumi. One nađu žira, i bez njega.

Kad sam, u drugom pasusu, napisao da su pravi Zagrepčanci gospoda, imam čast koristiti sufiks JG, jer je pripadao jednom gospodinu, koji je živio u centru Zagreba, u Ilici...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 19, 2018 5:55 pm

Apropo ZG gospode...Kad je moj pok.otac otiša na školovanje u Zagreb A.D. 1955, vidija je koliko je te gospode ostalo nakon ulaska "oslobodioca" u Svibnju 1945. :( Ali mi je priča da se te 55 još uvik koliko toliko sačuvao duh onog "ljubim ruke milostiva",karikiram.Toga u Dalmaciji nije nikad bilo,priznat ćeš.Da skratim.Nova vlast je doselila znamo koga i kakve sorte.I u čije su stanove i vile "uselili".Dovoljno san napisa. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 19, 2018 6:53 pm

Poslije svakog velikog rata, mijenjala se krvna slika Zagreba, Splita, Sarajeva, Beograda. Dođoši su uvijek, i u pravilu, u golemoj većini, bili iz iste bivše jugoslavenske republike. Dok ih se kultiviralo, i dovelo u šest i red, eto novog rata. Nikad nismo imali, što kažu demografi i sociolozi, "vremena da se orode dvije generacije u miru ", da sve dođe na svoje, i da se sve posloži, kak Bog zapoveda.

Zato nam i je ovako, jer su podobni zauzeli sve stolice, a pametni i sposobni otišli vanka.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 19, 2018 7:09 pm

Neće na dobro ali tako mora bit da bi se ispunilo Otkrivenje.Najveći rat,kaos i glad u kojem će većina stradati.Ali Sotona će biti poražen.Tu se sve vrti oko onog famoznog broja 7.Jeli sad došlo to doba,neznam,ako nije doći će.Mora.Ti to dobro znaš.
9a6r

Postby 9a6r » Wed Dec 19, 2018 10:23 pm

Uradija Kosovo na 3.7 i 9A18YOTA na 3.5 CW.Odličan mladi telegrafist za pedalom. ;) Svaka mu dala. :D
Gasim sve i gren leć,sutra me opet duga rađa čeka, pa dva dana DX-a. ;) Atroke Bouvet. :D

GN de 9A6R .-.-. ... -.-
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 20, 2018 2:59 pm

Svratio sam i do prostorija DX kluba. I dok sam s Emilom, 9A9A, Vrbom, 9A2HW, pričao o radioamaterskim dogodovštinama iz mladih dana, u drugoj prostoriji Domagoj praši na kratkom valu kao 9A18YOTA. Ostao sam paf! Nakon što je odradio pregršt inozemnih postaja, trojici mladih koji su bili oko njega doviknu: "Evo i jednog našega - 9A6R".

Vidiš kako profesor stalno misli na tebe, a... ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 20, 2018 3:22 pm

S naglaskom na NAŠEGA :!: ;)
9a6r

Postby 9a6r » Fri Dec 21, 2018 9:22 am

Najranije se sa V.Broćanca piči na spec.znak.Ovo je prvi put da san ga čuja .Nekako do sada stidljivo bilo?Ne stigne se od pustog DX-a.Kraj je godine,triba dat malo gasa,sitno se broji. :D Zove se i CQ i radi na Ruskom.Ako dođe Putin imamo prevoditelja. :? Bujrum.Spasibo.Do svidayia. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 21, 2018 10:35 am

Ne triba Putin prevoditelja, on poznaje hrvatski jezik, je li vezist, ili nije ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 23, 2018 3:53 pm

A ne vidiš Reni di ti se u Supetru samospotiraju, tobožnji 9A3RPT spotira 9A0YOTA, na 7042,1 kHz. Dobro si vidija, digi, neće valjda prevaziđenim vrstama rada ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK