Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Sat Dec 15, 2018 10:25 am

I o tome si više puta pisa.Sve znam ali ja sam samo jedan član.Dva čovika malo toga mogu učinit.Nažalost.Nema kritične mase.I ko zna oće li je ikada bit? Nisi ubra da san više puta pisa da mi je krivo što kod nas ne postoji mogućnost legalno se baviti ovim hobby-em a da ne moraš nigdi bit član!! Kao što to mogu Talijani,Amerikanci,Englezi,Nijemci itd itd.. Jesi se upita zašto to spominjem? Pa ne pišem bez veze. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 15, 2018 10:56 am

Ista ekipa koja je, sredinom osamdesetih, bila protiv naše snažne inicijative za udruženje radio klubova ZO Split, u naravi, od Zadra do Dubrovnika, i od Knina, do Imockoga, sada upravlja, iz sjene, mimo organa upravljanja HRS-a, onako kako oni hoće.
Kad smo se mi tada udružili, odmah se i istočna Slavonija bila počela organizirati na tom principu, i klika je, već onda, vidila u tome snažnu prijetnju, njihovom apsolutističkom modelu vladanja.
Ovo što se dešava zadnja dva i pol desetljeća je logičan produkt njihovog nakaradnog razmišljanja, i djela uperenih protiv razvoja RA, još iz osamdesetih.
Poslovična hrvatska šutnja im je samo katalizator.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 15, 2018 11:21 am

Još devedesetih sam vidjevši kako su se ZG klubovi okupili u ZARS,predložio nekima u Dalmaciji da mi osnujemo DARS.Popljuvali su me,ka da san tija osnovat DA ! I eto sad se sa vremenskim odmakom od 20 god.vidi na koje smo ostatke spali glede RK u Dalmaciji.Smatram da bi se bolje zaštitili da smo onda skupili glave na jedan skup.Ali neki su me onda proglasili skoro ka rušitelja,separatistu.A ti su ti drugovi,sada odreda svi u vojnim i civilnim mirovinama i veliki Hrvati. :( Gotovo svi RK u Dalmaciji su se ugasili a i ovaj zadnji u Splitu bi se isto ugasija da nemaju vezu u ZTK.Dolaskom novog tajnika će im Sunce svanut.Da mi je to vidit,reka je slipac ! :)
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 15, 2018 11:37 am

Radio klub u Šibeniku se ugasija, drug Goran, član u Pučišćima, drug Alen u CIG-u, za njega i nastupa, preko 20 operatora je bilo 1990.g. ! I niko da stavi prst na čelo, šta je sa tin ljudima, opremom, prostorom, IZM Kamenar, na Žirje dolaze iz Baranje radit ! Da ne spominjem YU0OM , na Obonjanu, di se sada drogiraju i oblokavaju Englezi !

Kad mene nije tija, njanci, saslušat Pero, u funkciji predsjednika HRS-a, za pomoć mome klubu, mogu mislit kako bi sasluša Šibenčane ! 12 ličnjaka je bilo u gradu Šibeniku !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 15, 2018 11:46 am

PITANJE KOJE SE SAMO OD SEBE NAMEĆE....JELI TO SVE TAKO SLUČAJNO OD NEBRIGE,NERADA,NEZAINTERESIRANOSTI ILI JE SVE SKUPA DIO NEKOG PLANA? :o A MOŽDA I MIX JEDNOG I DRUGOG?
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 15, 2018 11:59 am

Nema slučajnosti na Balkanu, dragi Reni. To ti je model Tuđmanovih "savjetnika" od 200 obitelji koje će "vodit" Hrvatsku, samo primijenjen na hobi. Nekolicina je umislila da ima poslanje voditi neku krovnu organizaciju, koristiti društveno za privatno, dijeliti nagrade, priznanja i novce između sebe, i samo sebe prikazivat kao Mesiju, koji nas vodi u obećanu zemlju .

Zar ti primjeri Pazinjana, Supetrana, grupice oko Laureata, zagrebačkog Nikole, to zorno ne potvrđuju ?

Znaš koliko je klubova bilo prije rata u Zagrebu ? Čak je jedan, vrlo aktivan, bio i na Policijskoj akademiji ! Sve su to složna braća razjebali, da bi njima, četvorici ili šestorici, svejedno, bilo "dobro". Dobro, u smislu da oni, ispred ZARS-a "raspoređuju" novce, mizeriju, ali za to klubovi , dobitnici te milostinje, moraju skakati na svaki njihov hir i mig !

Nikad, u neovisnoj Hrvatskoj, ta samozvana "elita" nije javno postavila dva pitanja : Zašto postoji HZTK, koji odnese gro novca, i koji je nepotreban, u ovakvom obliku ? I drugo, zašto je ovakav ustroj HRS-a, gdje hladni pogon redovito više potroši od svih programa ?

Prvi koji postavi to pitanje će proć kao Davor Antolić - Joja, u filmu Kozara.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 15, 2018 12:24 pm

Da.Prikjučer smo pratili igrokaz iz Metropole oko gradskog proračuna.Neću se sad bavit Bandićem i onom trojicom jer su to svi prožvakali.Samo san se zamislija oko one cifre od 8.2 milijarde kuna :!: :o Koji su to novci !
Nisam stručnjak ekonomist ali nisam siguran da u ostatku RH ima toliko pinez. :shock:
Glavni grad države,sve se vrti oko njega,sva se lova sliva u njega a onda oni dile mrvice po ostatku LN-e.
Isto je tako bilo u starom Rimu i njihovoj državi.Slično, a možda i nešto bolje.U Rimu su se u mliku kupali a u dalekim provincijama se ubira danak a ljudi su skapavali od gladi.Eto tako nekako je i ovdje,sada. :cry:
Sve u Metropolu,fontane,spomenici,novci,sva ministarstva,da skratim...sve gori a provinciju ko jebe. :x Jer tako i tako su to neki lijeni Dalmoši tamo na Jugu.Koji se kurac oni javljaju! :? Ličane,Slavonce već odavno nitko ništa i ne pita.Njih je sve manje ka i nas u Dalmaciji.I onda će taj HRS normalno funkcionirat :?: Ma daj...,reka bi Motka iz "Ptica nebeskih".
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 15, 2018 12:43 pm

Reni, neću pametovat, ali s proračunima si na "mom terenu" ! Veći je zagrebački proračun od svih proračuna gradova i općina (koje se same financiraju) zajedno ! Sukladno tome, da ne (is)krivi, veće novca izdvaja grad Zagreb za radio klubove grada, nego što imaju svi ostali klubovi u RH ! Provjereno ! Ali, opet najviše "potegnu" sredine gdje su involvirani, i (odavno) umočili prste, četiri jahača Apokalipse ! Pa malo ZRF, pa "festival tehničke kulture", pa Dom tehnike na Jarunu, a sve odluke i raspodjele para donosi ista četvorka !

Sit gladnome ne viruje ! Zato su oni neosjetljivi na "provinciju", a naročito su se namečili na Dalmaciju ! Pomažu im brojni sateliti, trabanti, i domaći izdajnici . Bujrum !

P.S. Ne cveta cveće baš ni u njihovo preduzeće ! Aktivnost 9A18YOTA je minimalna, do sada san radija samo "starce" ! Zato jer je kontest lokacija, u koju je ulupano nezamislivo puno društvenih sredstava - privatna. Za razliku od Doma tehnike, gdje je i lokacija, i MTS-a društvena, ali je PRIVATIZIRANO ! Topli hrvatski model privatizacije, nešto kao Badel, Franck, ili kaj god...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 15, 2018 1:13 pm

Zar je na drugim lokacijama drugačije? Možeš li ti doć na V.Goru ili ja na V.Broćanac? Jedan naš kolega mi je reka da neće više u RK MARJAN jer je kako lipo kaže privatiziran.Ja san mu samo reka DOBRO JUTRO ! ;)
Ka da odavno tamo nije stvoren kružok? Kad san in prije puno godin spominja rad sa mladima oni su me blido pogledali! Još je Jozo Šimundža bija predsjednik kluba.Sad eto konačno "došli pameti"pa doveli sa strane "profesora"večernje škole. :D Neka in je sa srićom.Dao dragi Bog da ja mora tražit slobodnu frekvenciju po bandovima od pustih operatora koje će on osposobit.Da mi je još to doživit pa da utrnem uređaje.Ako ćemo se zajebavat.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 15, 2018 1:41 pm

doveli sa strane "profesora"večernje škole.

Ka prvo, moran opet citirat Amere, da ništa nije tako skupo, kao besplatan ručak. Ni zadnji naivac u RH ne vjeruje da on radi mukte. Nije sve ni u kešu, nešto je i u uređajima, putovanjima, priznanjima, nagradama... Ka da ti je drugačije u Supetru, kod doživotnog predsjednika ? Više uređaja nego članova, mini bim, na metar visine, za zamazat gradonačelnici oči, dat dvojici uređaje na revers, a sebi uvik imat doma (najmanje) dva društvena ! Oli to nije lova ? Onda, u regalu, ostare, pogotovo ovi beneficirani, ili oni Mark V, onda se triba ponovit, naravno, ne iz svog džepa.

Kad vidin pazinski "model" , dođe mi za rigat, sve su podilili između sebe, njih troje, a rezultat, na osnovu čega su to dobili, mladi i spremni operatori - nula ! Zero osandeset ! I onda taj veliki demagog Hrle poziva 9A operatore da uzimaju učešća u natjecanjima koje organizira HRS, a njegove omladine i operatora - nigdi !

Nije ništa bolje ni u RBZ-u, samo ono zeru šta odrade s privatne lokacije, maheri koji vuku konce iz backstage-a znaju umotat u dobar propagandni celofan.

Najjača mi je "baza" koju san ovih dana čuja na FM-u, da, citiram, "triba Pavišiću i Rolandu novi uređaj, jer da su one beneficirane, razjebali Nijemci" !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK