Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Fri Dec 07, 2018 9:13 am

Nemaju podmlatka,kao ni Hajduk.Kako to da je netko "mlad"sa 30 godina? :shock:
Ima jedna kvaka br. 22.A to je da ni Hajduka kao ni HRS nitko ne može "ugasit" zbog loših igara,nemara,lošeg rukovodstva.Svi su na državnoj sisi i tek ako ona prisuši može se pristupit stvaranju nečeg novog,normalnog,funkcionalnog.Da taj Savez postoji radi nas a ne mi zbog njega.Jer čemu svrha bilo kojeg Saveza,udruge ako nemaš potporu zadovoljnog članstva? Koliki je postotak zadovoljnog članstva HRS-a? Da mi je to vidit a da nije namištena anketa,naravno.Svima bi omar sve bilo jasno.Njima je jedino bitno pokupit članarinu.Za ostalo ih nije briga.Pa zato se ovoliko i osulo članstvo.Na svoje san uši tolike ogorčene ljude čuja koji su otišli iz ovog hobby-ja.I onda kako očekivat zaista mlade,dicu? Pogotovo kad imaju internet,mobitele i sva ostala čudesa moderne tehnologije.Nikidan je kod mene bija mlad čovik i kad je vidija moj PPS reka da je ovo nekada bilo čudo a da danas nije.Po njemu je sve ovo demode,zastarjelo,stvar za u muzej.Hoću reć da Savez i klubovi tribaju dobro poraditi na animaciji mladeži da bi ti mladi ljudi pokazali BAREM MALU zanimaciju za RA.To se svakako ne može boravkom 5 dana u kampu na Mosoru ili Orahovici.U 5 dana se ne može ništa naučit.Svemu triba pristupi puno ozbiljnije da bi se MOŽDA polučio nekakav rezultat.Ovako u RA OSTAJU samo "ovisnici" koji se ne mogu tako lako skinut sa RA.Posljednji Mohikanci! :( Negdi san pročita da nas ima oko 2000.To ka sve skupa.Na bandovima možda 300 znakova.Konstatno aktivnih, puno manje.Malo po malo i postat ćemo rijedak entitet :!: :( :? Svako zlo za neko dobro. ;) Ako je to cilj onda OK. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 07, 2018 9:59 am

Kad san , početkom godine, iša okolo, skuplja, i molija ljude da plate članarinu, doživija san ono, što je svakom istinskom radioamateru noćna mora. Dvojica od ponukanih su mi rekli, doslovno, : Koki, klub je u redu, u redu je šta ti pitaš za klub, ali, spakira san uređaj, ako ga uspijen kome prodat, dobro, ako ne, istruniće... Jedan od te dvojice je bija istaknuti RA, iša na ekspedicije, od Palagruže, nadalje...
Ali , to nije sve.
Imamo 7 članova koji (odavno) ne plaćaju članarinu, a kod kojih su klupski KV uređaji, i koji ih koriste (bez reversa) već dugi niz godina. Nije mi namjera govorit, sad pedesetogodišnjacima, šta im je za činiti, nisu "vratili" klubu ni 1%, od onih beneficija koje su komodno koristili.
I sad dođe klimaks, od tih 7, samo je (povremeno) na bandu oni šta je ukra Atlas 210X. A di je fameja od onoga šta je umra, treća plaća po visini u Kotaru Split, i cili život je ima klupske uređaje doma, nisu bili kapaci, nakon njegove smrti, donit klubu šta je klupsko.
A lineari, match box-evi, rotatori , antene, elektronci... Uopće ne zavidim bratskom gradskom radio klubu, koje zmijsko leglo ima u njedrima.
Srića je CBM-a šta se nema ništa (za sada) ukrast. Osin love. I opet moj bivši radni kolega iz IRET-a, i kolega iz kluba. Krenulo ga je...

I, onda ti pričaš o prosperitetu ? Od glave riba smrdi ! Od peškarije u metropoli.
Radujte se narodi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 09, 2018 3:27 pm

Mislija san ne pisat danas, ali moran.
Zovu drugovi, bivši članovi kluba, neki su se upisali u Marjana, neki nigdje. Svima je sadržaj isti, govore, daj Koki sveukupnu informaciju, a ne samo na bokune. O čemu se radi ? Ima, među tradicionalno šutljivom hrvatskom većinom, boljih kroničara i zapisivača od mene (nisan se ja ni umislija da san dobar !), kažu ispravi netočne podatke koje si objavio. Evo, drugovi, ispravljan, kako kažete. Dakle, ima 4 pokojna člana kluba, fameja nije donila u klub ništa, od uređaja, opreme, kompjutora. Živih je 5, kod kojih su KV primoredajnici, i 2, kod kojih su lineari.
Drugovi znaju. Drugovi su bili u kamerata, i vidili na svoje oči. Oće oni, jedan put AKL-ovac, vazda AKL-ovac.

Mjerna laboratorijska oprema, kao i ostale opreme, ovdje nisu obuhvaćene, triba ostavit štagod i za treću nedjelju Došašća.
Radujte se narodi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 09, 2018 3:56 pm

Nebi bilo dobro da svo streljivo ispališ rafalno. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 10, 2018 8:01 am

Uzdanički i državotvorni klubovi su se dosjetili jadu, kako prikazati društvu koje ih financira pustu aktivnost. Instaliraju penzića na DX lokaciju, on nalupa slotova koliko triba, od 1,8 do 50 MHz, neovisno je li to za diplomu HG90, ili YOTA2018. Poslin će reć da su to radila dica. Već viđeno.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 10, 2018 8:46 am

Znamo da su takvi mladi i kad uvate 50 i priko godin? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 10, 2018 8:54 am

Eno ti, iz Supetra, samo čuješ 9A0YOTA na DIGI i SSB. Telegrafija je prevaziđena, ukinuli su njenu obvezu isti oni koji se jučer na HRS web naslovnici busaju u prsa koliko su izbacili novih operatora u 9A1RBZ ! Da in sramota bude veća, vjerojatno ponukani mojim pisanjem, obećali su da će ih vodit i na Jarun, kad se završi energetska obnova zgrade ! Oli su je "obnavljali" 25 g.?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 10, 2018 9:27 am

Ma suplja prica.Sve te lokacije su privatizirane od strane podobnih drugova,partijaca."Obicnom"RA tu nema pristupa.Pripustaju samo one koji im pasu.To je jedan kruzok te znamo sto on podrazumijeva.Prema javnosti se govori jedno a radi drugo.Nismo mi "mali" s kruske pali ! :x
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 12, 2018 8:03 pm

Edit je bio umjesto tri upitnika iz Bouveta, promijenio sam u dva upitnika.
« Zadnja izmjena: Danas u 14:17:25 9A2JK »

Nepresušni izvor pizdarija, dvorski trol, ili ministar za zamajavanje, ne prestaje uveseljavati naciju. Bar neko...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 13, 2018 8:05 am

Nadamo se da će se uspjeti iskrcati na Bouvet.
Kad to uspiju i prorade, zašto sumnjati da su stvarno tamo?
Istina, priznajem, ima ih puno koji i dan danas tvrde
da se ljudi nisu spustili na Mjesec i sl. ;)

Vrelo gluposti radi u tri smjene...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK