by 9a2jg » Fri Dec 07, 2018 6:57 pm
A Gljiva, Sedlo, 2. vidilica, Zoološki vrt, na Marjanu ? Tamo gdje su nas prije rata pozivali, sad su nam zatvorena vrata.
Prije ljeta, htio sam, zajedno sa Djanijem aktivirati hvarski opservatorij, iz lijepog programa što ga provodi moj imenjak Boris 9A2GA.
Pisao sam, dvaput, odgovornoj osobi (u Zagrebu) , zaduženoj za hvarski opservatorij. Ni O od odgovora. Poslije mi je Djani rekao da svojedobno nisu ni njemu odgovorili. Uhljebi na državnoj sisi, gledaju na male amatere s nebeskih visina... A ništa od njih nismo tražili; mogli smo doći i bez pitanja, na lokaciju, s malim agregatom, antenom i uređajima, ali su kućni odgoj i uobičajena pravila ponašanja, bili jači od aktivacije...
Dom tehnike na Jarunu posebno boli, jer je intencija, zacrtana i napisana u pripremnim dokumentima (čije kopije imamo!) jedno, a ono što se događa u stvarnosti, drugo ! Tamo je čak pozvan i Amer, koji ih je poslije prijavio zbog snage (!), a hrvatski dragovoljac-volonter ne smije.
Zar nije isto s Zvjezdanim selom ? Ovi što se sada kurče po njemu, ka da in je čačino, nisu ni prismrdili, od postojanja ledine, do useljenja.
Dugo poslije su oni prokljuvili mogućnost muljanja s programima, te da se preko te lokacije dođe do uhljebljenja, priznanja, novaca...
Moj je problem šta je od prvih pregaoca i udarnika ostalo jedva pola, ostali su (već) umrli. Stoga sam si dao truda, i uz pomoć supruge, rekonstruiram datume, vrst i obujam posla i likove koji su to odrađivali, i sve to pišem na HDD mog laptopa.
Vidova gora, lokacija za neke stvari ko izmišljena, za neke već totalno zagađena (u frekvencijskom spektru), no zoran je primjer otimačine društvene imovine, koja to jest samo na papiru. Pobunjenici iz bivšeg kluba Vidova gora, sada okupljeni oko RK Brač, mi tek sada otvoreno pričaju kako je doživotni predsjednik njih napućivao da ne dozvole pristup meni , i mojim istomišljenicima. Sve pomalo izlazi na vidjelo.
Takvu osobu HRS predlaže, a HZTK amenuje, tri puta u zadnjih 27 godina za priznanja i novce ; to sve govori o NJIMA , koliko je sistem truo i naopak, ja bi o NJEMU, i onima oko njega, napisao KNJIGU ! Možda i budem. Imam koncept, prvo poglavlje je UKV Tesla memorijal 1982. na Vidovoj gori, tu su moji nevjerni Tome iz AKL-a upoznali drugo lice doživotnog predsjednika. No, neću otkrivati, ni sadržaj, ni poruku, ni pouku.
Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja