Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Wed Nov 28, 2018 8:04 am

Dobro jutro i tebi. Vidiš kako nan vade mast, iz tvoga bivšeg matičnog kluba, stavljaju na forum fotku, di čerupaju paket s QSL-kama.
Slika govori više od tisuću riječi. Omar se vidi da je u klub doša novi tajnik, stolon dominira PVC boca, karlovačko od litre.

Jesan ti ja reka da će bratski gradski radio klub procvitat kad on dođe, a... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 28, 2018 8:21 am

Ka prvo,pive je bilo i prije nego je on uliza u klub.Drugo,neka ljudi,neka se vesele.Ka treće,i sam znaš kome od njih nešto znaće te pristigle kartice.Osobno ih sve u dušu poznajem.Ne mere niko uteć.Ali to je osobna stvar svakog pojedinca.Samo znam da R0 danima ne radi a priko emisara san javija o tome.Jeli informaciju prinija osobi nadležnoj za repetitor,neznam.Znam da su se uvik busali da je Nula od RK "Marjan" i da se oni staraju o njoj.Živo me int.koliko će vrimena proć da je poprave te istu stave u pogon? Obično,prosječno to traje oko pola godine.Ima desetak dan da ne radi.Ne triba se busat u prsi ka partizani 41,triba radit.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 28, 2018 9:17 am

Sve si zabuca ! Ka prvo, to su falši alkoholičari šta piju iz okitena, iz njega sve smrdi pa i (najbolja) piva, provjereno. Ka drugo, ja znan da je R0 vlasništvo RK Marjan, nije to ona nula, vlasništvo AKL-a, koju je ukra provereni drug. Ka treće, vidiš koje su to podguzine koje veličaju "servis HRS-a", a karte donija naš prijatelj iz metropole ? Dobija san detaljno izviješće OZNA-e iz Zagreba, di ih je preuzeja, kada, i od koga.

P.S. Ne boj se, neće oni u subotu pit iz okitena, ne boj se...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 28, 2018 9:31 am

Je,oni će iz biduna,zna se.Čekaj,u kojem ti vrimenu živiš? Pa zar OZNA nije davno prominila ime? Čemu zahvala HRS-u kad se sve plaća priko članarine a i QSL manager dobiva novčanu naknadu za svoj (ne)rad. :?: :roll: 11 miseci nisan dobija jednu karticu ! Nikidan san zva matični klub.Još uvik ništa.Ni srama ni stida.Barem malo,onako,odglumljenog.A ovo je došlo po privatnoj liniji,u privatnom autu.S požurnicom.Da se razumimo...nije meni krivo što drugi dobijaju kartice već što meni 11 miseci nije niti jedna poslana na matični klub :!: :!: Ovo se ni Burkini Faso se događa.Sramota.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 28, 2018 9:43 am

Sinoć san bija, poza najmanje 6 miseci, na viški repetitor, ćakula sa Ivoton iz Milne. Prvo šta me je pita : A di su QSL-ke ? Odgovorija san mu, ka i desetine puta prin toga, od 1968.g. , do danas, "Ivo dragi, imaš svoj matični klub, koji ima svog legalnog predsjednika, koji je ujedno i zastupnik u skupštini HRS-a. Podbodi njega, da upre pravi botun, i pita na jedino jedno pravo misto!"

I ti i ja znamo da od toga neće bit ništa, jer da Miće neće pitat Pilata, da živi još 155 godin, ka ona kornjača na HC8 ! On bi tija bit s njima u dobre, a na uštrb kluba i članova, ne more se bit jeben i pošten. Nije se moglo ni pri rata...

Reka san sam sebi : Proće opet 6 miseci pri nego ja opet dojen na repetitor.

Uvik se sitin riči mog pokojnog predsjednika kluba, Slavka Teterića, ratnog vezistu, i čovika koji je stvari oko sebe gleda u crno bijeloj tehnici , citiram, "repetitori, to nije radioamaterstvo, to je pomagalo radiooperatorima na KV-u". Svaka mu se pozlatila.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 28, 2018 10:52 am

A dobro se i sitija malo javit.Nadam se da ga nisi triba priko mobitela animirat?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 28, 2018 10:57 am

Nismo mi nego završili na repetitoru, javlja ti se glas iz uzdaničkog RK : "ovo su bili 2JG i 2GF" ! To je ka podjebavanje. Mi smo se uredno pozvali, na početku veze, tj. šta, legitimirali !
Ali, uvijek imaš, na desetine onih koji stoje na frekvenci, slušaju, dumaju, pametuju, rezultat je poznat...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 28, 2018 11:02 am

To su ti bez imena i prezimena,iz busije.Neka u šumi i ostanu,tamo su in i preci obitavali.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 28, 2018 11:18 am

To ti je bija jedan od 24 člana CBM-a, koji nisu bili na skupštini SVOG matičnog kluba. Slažem se, uvik je lakše iz busije, tako su stoljećima naši sačekivali Turke, naviklo brajo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 29, 2018 7:42 pm

Natjecanje će biti provedeno prema sljedećem vremeniku:

­ Školska/ klupska razina: od 29. siječnja do 1. veljače 2019. (ut. – pet.)

­ Županijska razina/ Grad Zagreb: 1. ožujka 2019. (pet.)

­ Državna razina: od 25. do 28. ožujka 2019. (pon. – čet.)

Natjecanje obuhvaća tri dijela: pisanu provjeru znanja, izradu tehničke tvorevine i predstavljanje tehničke tvorevine.

Čuda jada, od Mostara grada. Dođe nam na klub mail, od strane HZTK, da damo svoj doprinos u 61. natjecanju mladih tehničara. Ko je ovdje lud, a kome smrde noge ? Tečajce sam uvijek podučavao, i govorio im, od prvog, do zadnjeg sata tečaja : Prvo štalica, pa kravica !

Kako napisah neki dan, iduću godinu obilježavamo 20 godina da nam društvena zajednica nije dala ni lipe.

Ima još jedna obljetnica, 18-a , o kojoj nisam pisao, od sramote. Ne svoje, niti ikoga iz radiokluba Split, nego njihove, ZTK, HZTK, i njihovih poltrona, satelita, i janjičara, koji se prodadoše za Judine škude. Osamnaest je godina da su nas izbrisali sa spiska udruga učlanjenih u ZTK Split, a upravo moj klub, sa aeroklubom im je bio osnivač. Nije nam za utjehu što na spisku nema ni radioklubova Milna i Brač, to su balkanske ujdurme, balkanskih mufljuza, koji su u kompi s ZTK i HZTK.

I , nakon toga svega, oni nama šalju poziv za odrađivanje "svog dijela posla" u narečenom natjecanju !
Još nitko nije od govna napravija vitamine.
Tako i klub ne može funkcionirati bez novaca. To ne može kapit jedino onaj kojega drugi rani. Osoba, koja je odgovorna, sebi, društvu i poslu kojeg radi, ne može takva šta napisati.

Zašto sam kvotao dio teksta ? Pa upravo stoga što imamo prave hrvatske riječi za uporabu, a ne novokomponirane kovanice tipa vremenik, i tehnička tvorevina.

Pohađao sam, i uspješno završio, najbolju, i najelitniju Tehničku školu Nikola Tesla u Splitu, nikada nismo čuli za "tehničku tvorevinu" !
Glede "vremenika", i automatski korektor teksta HRVATSKOG jezika na mom laptopu se "buni", i podcrtava mi crveno, ukazujući na neprikladan izraz.

To nam serviraju djelatnice iz Dalmatinske 12, s peterocifrenom plaćom.

Dobili smo rat, ali smo najveći gubitnici.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK