Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Wed May 27, 2015 8:23 am

Jučer dobih treće, jubilarno pismo, iz HRS-a. Obično dođu dva, jedno sa potvrdama za članove o pozivnoj oznaci, drugo s materijalima za skupštinu. Ovo , treće (treća-sreća!), je izuzetak. Spada u kategoriju zagrobnog života, jer, HRS vrhuška se posipa pepelom. U podužem materijalu oni nama, neukim penzionerima, i inim djelatnicima, "objašnjavaju" kako funkcionira oni japanski kanistar od 5 litara, u koji možeš utočiti 25 !

Da ne prepričavam napisano, naglasit ću samo nekoliko "bisera".

U uvodnoj rečenici popratnog dopisa napisahu " vezano uz rasprave na forumu HRS-a"... Nije valjda da je sada, kada im gori pod nogama, taj forum postao "služben" i mjerodavan, za neku pravnu činjenicu?

Sada požuruju zastupnike da potvrde ove naknadne zaključke jer da im je rok od 60 dana od skupštine ; kako ih nije sram da je cijeli proces ispravki počeo mali broj poštenih ljudi na forumu, a ne oni koji su (predobro) plaćeni za to ? Ovo me podsjeća na činjenicu da su sve afere u neovisnoj Hrvatskoj otkrili novinari i zviždači, a ne osobe zadužene i plaćene za to.

U prilogu nam dostavljaju listu zastupnika i njihovih zamjenika. Kako ih nije sram ? Taj isti forum, i gro poštenih članova HRS-a, godinama traži spisak članova , radio klubova, i pojedinaca, koji su platili članarinu, ali, to se u Dalmatinskoj 12 ne čuje. Zaludu je činjenica da Savezi bivše nam države to imaju na svojim stranicama, transparentno, ažurirano, pregledno...
Zato nam se , između ostalih nevolja, i događa da se u eteru javljaju nepostojeći klubovi, i postojeći pojedinci bez dozvola za rad. Jer, od glave riba smrdi. Kad Balkanac vidi da je u Savezu nered, što bi on išo pravit red ?

A di su KV uređaji , vlasništvo Saveza ? Nismo ih čuli sa sufiksom ITU, iako je drug Džugašvili napisao na forumu da je poslat zahtjev HAKOM-u za posebnu pozivnu oznaku .
Biće HAKOM izda znak, samo vlasnici reversa nisu tili vratit uređaje Savezu ?

Kako to nismo čuli u eteru 9A0HRS sa festivala (zvučnog li epiteta!) Narodne tehnike 2015 ? Prije rata bi znak YT2Z sa Zagrebačkog Velesajma učinio po par tisuća veza, na KV i UKV. Sad imamo "elitiste", ali nemamo supstancu, odrađene veze na klupski, savezni, ili znak posebne manifestacije. Nažalost balkanskih mufljuza, veze na osobni znak, sa društvene stanice, se ne pika.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 28, 2015 12:43 pm

Svaki dan me HRS forum razveseli. Malo časopis, koga nema, a (prisilno je)plaćen, malo nelegalna skupština, malo uređaji tipa ICOM, kojih ima, a nema....
Najnovija balkanska ujdurma je trapula koju su namistili bidnome Neni. A , valjda, će se obadat...

U 6 dana mi je došla kuverta iz ARRL-a sa spiskom osvojenih DXCC zemalja. Jer je radioamater iz Bola to platio.
Platio sam, i preplatio, usluge HRS-a, s naglaskom na jedinu koju mi pruža, usluga QSL servisa, a QSL-ke ne dolaze.
To je razlika između kapitalizma, i divljeg kapitalizma na hrvatski način.

Jedan mi glas puni glavu već misec dana, svaki dan mi govori kako jedan od doajena prima QSL-ke sa biroa svakih 15 dana, i to godinama...
Ka da ja to ne znam ? Znam, samo se nemaš kome žalit ! Jer, onaj kome bi se žalio, ostario, osijedio, posenilio, a QSL-ku nema. A i šta će mu, kad ga nikad niko nije čuo da radi veze. Ka i tajnici, odnosno tajnice.

Da ne bi ko krivo shvatio, ne šalje se narečenom drugu uvik poštom, ima tu i teklića, studoša, junoša, a ono zeru šta se i potroši zajedničkih novaca, nećemo gledat u konjski nokat !

Ima još...

Veselje se širi na sve strane, sad slobodno po zemlji idemo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 29, 2015 3:41 pm

Desetak mailova, PM, i skype poruka, sve sa istim lajt motivom, HRS obmanjuje zastupnike, novom algebrom ! Sve su napisali u obranu svoje aritmetike, osim što su zaboravili "sitnicu" , broj članova po radioklubovima, sa plaćenom članarinom Savezu, za 2014.g ! Jer, samo iz tog podatka se da iščitati, pod uvjetom da je i on vjerodostojan (!), da li im abak funkcionira, odnosno da li štima zbrajanje i oduzimanje cijelih brojeva do 120 !

Jedan od pošiljatelja maila koji sam dobio, iz sjeverne Hrvatske, veli da je veći broj zastupnika iz njegovog kluba nego što je prikazano. I koga da ja sad nazovem lažovom, odgovornu osobu HRS-a koja mi posla dopis s nepotpunim prilozima, ili osobu koja (bar do sada) je za mene bila primjer časti i ugleda u 9A RA svijetu ?

Nekolicina mi napriča slične priče na Skype-u, ne znam više ko je ovdje lud, a ko blesav. Ja nisam, to znam, ne pijem, ne pušim, ne badan se u žilu, ne trošin tabletice, što ne znači da nemam poroka !

Zazivam ponovnu skupštinu ! Jer, demagogija je da HRS išta MORA, kao što je Puki napisao. Notorna laž ! HRS mora, kao i svaka udruga, uskladiti svoj Statut do 1. listopada o.g. , i ništa više.
Sve ostalo je voda na mlin HZTK, i Faraona. Koji vrše presing radi sebe, i plivanja uzvodno, dokle se stigne...

Kamo lijepe sreće da zastupnici "pročitaju" naknadne materijale koje su dobili, sigurno neće ništa potpisati, i dati legitimitet jednoj truloj tvorevini.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 30, 2015 11:05 am

Pa neka se veliki dečki sami igraju u svom pijesku. Znamo čemu pijesak služi, bar kod mačaka :)

Kako sam bio, i ostao, dosljedan, citiram i neistomišljenike. Tako i treba. Komandant Plastična puškica : Puki = 1 : 0 .

Tek je prvi polčas.
9a2jg

Postby 9a4db » Sat May 30, 2015 11:30 am

Ja imam potrebu citirati slijedeće:
Organizacijski odbor ZRF 2015.
Nikola Perčin 9A5W
Zdravko Balen 9A9A
Ivica Vlašić 9A0W
Zdenko Blažičević 9A2HI
Želimir Klasan 9A2DQ
Emir Mahmutović 9A6AA
Jasmin Ređepagić 9A3ARJ
Drago Štokić 9A6NDD
Boris Vrbanović 9A2JY
Zdravko Todorovski 9A6T
Mario Rapić 9A7C
Petar Miličić 9A6A
Krunoslav Horvatić 9A5C

Predavanja na ZRF 2015

1. IARU VHF CONTEST – jučer, danas, sutra
Predavač : Robert Vilhar, S53WW
Termin : od 11:00 do 12:00

2. Kako uključiti mladež u aktivnosti radio klubova – iskustva Hrvatskog DX kluba
Predavač : Nikola Perčin, 9A5W
Termin : od 12:15 do 13:00

3. D-star
Predavač : Jasmin Redžepagić, 9A3ARJ
Termin : od 13:15 do 14:15

Nakon predavanja : HRS podjela nagrada i priznanja
Termin : od 14:30

Jel to operacija spašavanja onoga što se spasiti neda u tijeku?
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat May 30, 2015 12:05 pm

Nemoj mi Djani bacat sol na ranu.

Pukija su stavili u organizacijski odbor ZRF-a da bi HRS davao NAŠE novce, koje su nam uzeli neviđenim haračem, od klubova, i pojedinaca. Jer, idući logikom pravovjernih ARG-eaša, da taj ZRF nešto znači i vrijedi, kandidirali bi ga za financiranje od HZTK, i, vjerojatno, kad bi to bilo tako, i dobili neke novce.

Ovako, nauštrb QSL biroa , i zadovoljstva cca tisuću djelatnih radiooperatora u Hrvatskoj, Marinko gleda svaku lipu, da bi se Puki (u čije ime ? ) razmećao i kabadahio ? Godinama...

A što se tiče klana Miličić, tu ne bih trošio riječi, vidiš da i Milan diže glavu, umjesto da se, zajedno s rođom, pokrije ušima. Rođu drže vlastodršci iz sjene kao djoker zovi, ako Ministarstvo uprave (opravdano) proglasi Statut HRS-a nelegitimnim.

Ima tamo samoproglašenih gurua, koji ne bi prošli ni na Kućnom savjetu, ali, o tom pod drugim topicom.
9a2jg

Postby 9a4db » Sat May 30, 2015 1:22 pm

Meni je baš zanimljivo da ona tablica koju je objesio Damir 4OE, nije izazvala baš neki interes.
Dok ovo pišem samo 15 downloada.... :mrgreen:

Moj zaključak je da svi znaju da se falsificira, laže, maže i pomalo potkrada, ali
da je ljudima već sve svejedno.

HRSu treba oduzeti upravljanje pozivnim, a za sve drugo se slažem sa onim citatom
o pijesku....

Samo to dužnosnicima "IARU razine", ne odgovara, zato ide red sapunice
zvane "Spasitelj pero i njegovi uspjesi"...
Jadno...
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat May 30, 2015 1:54 pm

Na prošloj (onoj, važećoj) skupštini, Puki je iz drugog puta postao legalni predsjednik, voljom većine, od jedne trećine zastupnika.

Predsjednica države nam je postala legalno izabrana s nešto više od miljun glasova, od 3,5 miljuna. Skoro isti slučaj.

Ni jedan ni drugi nisu (bar do sada) zadovoljili ni one koji su glasovali za njih.

Daleko od toga da je Puki predsjednik SVIH radioamatera Hrvatske, baš kao i Kolinda predsjednica SVIH građana Hrvatske ! Jer su im obećanja, i djela u opreci, tako da ne uspijevaju zadovoljiti onaj mali ego SVOJIH glasača, a gdje je ostatak Hrvatske ?

Pukiju je cilj zadovoljiti Vladu u sjeni, ZRF , ARG i HZTK, Kolindi desnicu, i misle da su sigurni (u mandat) i bezbrižni.
Pukiju će doći falsifikati glave, Kolindi neizvršavanje najvećeg zavjeta jednog predsjednika, da će biti predsjednik(ica) SVIH stanovnika Hrvatske.

Maloprije me zove čovjek sa sjevernog Jadrana, veli, Koki znaš zašto HRS vrhuška ne želi objaviti spisak članova s plaćenom članarinom ? Ajde, prosvijetli me, odgovaram. Zato, veli prika, jer bi to bilo kao da se sam ide prijaviti u Petrinjsku !
Osim toga, razvezo se prika, vi ste nezajažljivi, kad bi vam oni to prezentirali, pitali biste za brojčane i financijske pokazatelje QSL-iranja, pa bi opet bilo - tropa !

A , taman bi tajnici leglo jubilarna nagrada za deset godina dolaženja na posao 2016' To još ima samo u Sjevernoj Koreji.
Zato se Varaun i trpa za poć u Kinu, da to izbliza provjeri.

A meni feder plate vataju ruzinu u garaži, čekaju Marinka da ih uzme, da mu ne propadnu amortizeri, pod onih 700 kg QSL-ki za Boćarski, plus 85 kg Japanaca pride !

Imali smo, u čitankama pučke škole, onu čuvenu pripovijest Laža i paralaža . Ne treba joj reprint, kad je jednom pročitaš, zapametiš za cili život.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 01, 2015 7:39 pm

Jutros sam, po vlastitoj, osobnoj, i zastupničkoj savjesti, poslao mail odgovornoj osobi HRS-a da mi pošalje spisak plaćenih članarina, po osobama, s pripadnosti matičnom klubu, za 2014.g. , a kako bi se mogao uvjeriti da je njihov izračun zastupnika i kvoruma točan.
Isti sam poslao prije početka radnog vremena.
U tijeku radnog vremena, g-đa Ljilja mi je poslala korektan mail da je moj mail proslijedila tajnici i predsjedniku HRS-a.
Završilo radno vrijeme, odgovora nema !
Možda zato, što sam ljubazno zamolio da odgovor bude javan, na HRS web naslovnici ?
Ili , što sam napisao da članstvo traži već nekoliko godina ?
Šutnja administracije je jasan signal da nešto nije u redu.

U 21. stoljeću, pritiskom tipke na tastauri izlaze spiskovi, klubova, s članovima koji su platili članarinu za PROŠLU godinu !

Ova HRS vrhuška je lani čak kandidirala njihovog kompjutorskog gurua za društveno priznanje HZTK ! Što ih on, kao poslušnik, i jedan od pilona režima, ne poduči ?

Kako to da , manje razvijeni Savezi bivše Jugoslavije imaju ono što mi nemamo, i što moramo moliti ! Mi se sprdamo sa Bosancima, Srbima, Crnogorcima, a daleko su , po tom pitanju, ispred nas !

Predsjedniče, 1. lipnja je, nema časopisa 4/2014. , nema QSL-ki, nema onog što zastupnici traže...

Šta ima...?

Kad su pitali Muju, šta je bilo prije, jal' kokoš, jal jaje, on im odgovori : Prije je bilo svega...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 02, 2015 1:45 pm

Prolazi i drugi radni dan, odgovora odgovorne osobe HRS-a - nema. Jer su navikli ne odgovarati nikome. A i onome, kome formalno odgovaraju, NO-u, ne odgovaraju, jer mu kupe članove.

A možda su skupili dovoljan broj potpisa lakovjernih zastupnika, pa ih glas vapijućeg iz pustinje ne tangira... ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK