Kako ti nije jasno (

) da ovu strukturu podržava (odavno) prevaziđeni stroj, zvani HZTK, koji je prenesen, nešto modificiran, iz SSSR-a.
Čin je došlo od tamo, znaš da ima zajeb. Zajeb je u tome što je država htjela kontrolirati kompletnu Narodnu tehniku, i to, kao pokret, i pojedince. Nisu bili zaludu mega kampovi mladih, tipa ARTEK, od kojih je najveći bio na Krimu, pozivne oznake UB5ARTEK. Tamo se pratilo nadarenu djecu, od cca 11 godine, "pravilno usmjeravalo", nalazilo im posal, pravilo od njih poslušnike i doušnike, već po potrebi i sklonostima.
Jednom riječju , on je bio "njihov čovjek", cijeli svoj život.
Ali, to nije bilo sve. Država i njeni kontrolni mehanizmi, nikom ne vjeruje. Za sve je trebao double check, doppel deckung, što bi se reklo u boksu.
Zato je u svaki klub poslat određeni broj policajaca, aktivnih vojnih lica, pripadnika UDBA-e, KOS-a, te određeni broj umirovljenika, istih profila.
Ne more bit, i nije slučajno, da smo mi, ulaskom u nove prostorije na Vrhu Sućidra za domara dobili našeg umirovljenog policajca Ivana Ivića.
Za tajnika Vladu Bilića, zna se di je bija, i kome je pripada. Za blagajnika Srečka Zubina, umirovljenog oficira, sa Blatina. Za predsjednika Dragoslava Gmitrovića , Srbina, zastavnika I klase, koji je svoju zadaću prije toga odrađiva, i ispeka zanat u RK ZAgreb, u sred metropole. Velikin Rvatin u AKL-u nije smetalo šta je i izvještaj za skupštinu pisa ekavicom, protiv čega smo se bili pobunili jedino pokojni Jakša, Nidžo i ja.
Naravno da su nas "državotvorni" nadglasali ! Ali zato, kad je počela bežanija, među prvima je uteka, iako mu niko nije pritija, ni reka ijednu grubu rič ! Nije ni mora, on je zna šta je radija, i za koga. Mislija je on na lustraciju koja slijedi, pa konta, bolje da se ne suočim sa svojim (ne)djelima.
Misliš, dragi Reni, kad smo dobili svoju, neovisnu, Hrvatsku, da se šta prominilo ? Ništa, ovi se čak ni ne sakrivaju, ka šta su se ONI sakrivali i kamuflirali. Ista meta, isto odstojanje. Zašto ? Zato jer je krovna struktura ista ! Tisuću puta san već napisa, ali mnogima lakše uđe metar u guzicu, nego cenat u glavu, HZTK je hidra, koja prvo namiri sebe, i poslušnike na nižim razinama, njoj je sasvim irelevantno da li će ostati šta za programe Saveza, ili klubova.
Dokaze svojih tvrdnji svakodnevno čitam u nagrađivanju SVOJIH ZAPOSLENIH, koji su za to primali peterocifrenu plaću, i imali bezbroj drugih pogodnosti. Osim toga, svaki od tih njihovih pilona je, za mandata, osigurao sebi odstupnicu, u nekoj od organizacija Narodne tehnike, di se i u (ne maloj) penziji, zna ubit koja, kunica, odradit putni nalog, ugovor o djelu, a neovisno o tome, imat toplu prostoriju, telefon i internet mukte.
Naravno da pričam o tajnicima klubova, ZTK i ostalih udruga. Zar ti misliš da je Rolando slučajno doša (nazad) u CBM ? Nema slučajnosti na Balkanu, zapameti...
Ovih dana nešto pričam s Karlovčanima, nešto sitno i pomažem. Karlovac me asocira na najveću vojnu vježbu poslije 2. svj. rata , Sloboda 71.
Kako me pamćenje, Bogu fala, još dobro služi, bacio sam na papir klupske kolege, i ostale radioamatere iz Hrvatske, koji su bili na toj vježbi, a već tada imali čin pričuvnog kapetana I klase. Svi Hrvati, svi vrbovani na Banjici. Jer, drugačije Hrvat nije moga s tako malo godina starosti, doći do toga čina. Da se prisjetimo, u sustavu TO, za Hrvatsku je bio najveći čin pukovnik, i to je bio samo JEDAN ! Pametnome (pre)dosta.
Ima još, ali čeka me moj najbolji drug, drug Hilti, koji ne zanovijeta, radi, i postiže rezultate. Tako je hodža zapisa, za nas od 3.200 kuna penzije, za 45 godina rada.
Vidiš kako nas stalno prate Nijemci. Nijemci u Supetru, Nijemci na Vidovoj gori (D-star), Nijemci u Zagrebu, Nijemci na Murteru, Nijemci u Istri. I ja imam "svoga" Nijemca, druga Hiltija, koji ne pripada nikakvoj stranci, ili partiji.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja