Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Oct 31, 2018 1:22 pm

Ja sam domaćim tupanima, koji trenutno obnašaju vlast reka da imamo najljepšu šetnicu u Dalmaciji, a da smo je pretvorili u seoski vašar. Nutkao sam ih da pođu i pogledaju opatijski lungomare, nigdje ni jednog štanda , ikoje vrste, nigdje kioska, đinđi, drangulija, i jeftinih kineskih PVC igračaka. Naravno da me nisu poslušali, jer onda ne bi mogli opravdati puste službene puteve po Europi. A u Opatiju se može poć, zavrtit, uvjerit u istinitost mojih riječi, i doć doma, sve u 24 ure.

Nešto drugo je u pitanju. U ovakvom odnosu snaga, nije najmoćnija osoba Općine načelnik, nego predsjednik Povjerenstva za dodjelu lokacija i koncesija na pomorskom dobru Općine !
On vedri i oblači, tu se vrti lova, i na stolu, i ispod stola, od svota te zaboli glava, a što više lokacija, to više "pregovora", i "mušterija", capisci ? I, shodno tome, u svakoj bračkoj općini, dalo vuku da janjce čuva ! Pametnima dosta.

P.S. Moji lokalni silnici samo još nisu bili na Azurnoj obali, i u Rusiji. Razlog je jednostavan, na obje lokacije su beskonačni lungomare, uz more, ili uz rijeku, nigdje vašara (taštine) !
To te ja pitam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 31, 2018 2:16 pm

ZNAN JA TO.MALO IN NA ONOME SVITU BILO.ZA LIKARIJU IN FALILO :!: :x
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 05, 2018 7:25 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/jed ... 40188.aspx

Ovi AKL-ovci stalno pizde, ali problem je što točno lociraju i identificiraju pojavu i/ili problem. Ono treće, rješavanje, nije na AKL-ovcima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 07, 2018 6:49 am

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... ci-i-gosti

O ovome san ja nikidan ovdi pisa, još jednom, sve čestitke Stivanjanima !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 07, 2018 11:54 am

Zar tamo nisu Mađari dosta toga pokupovali ?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 07, 2018 2:37 pm

Da, ali ne u staroj, povijesnoj jezgri. Nisu Stivanjani tako šempjasti, ka na primjer Boljani, Splićani ( Get) , Dubrovčani (stari Grad)...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 09, 2018 3:56 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/med ... 41361.aspx

Index šuti ko kurva dok se u Sisku gradi ogromna đamija. Nema prosvjeda svi šute ko pi**e, jer znaju sto se moze dogoditi ako slucajno zucnu. Al kad ovi druge religije grade onda ima 10 članaka i pozivi na prosvjed, live prenos....

I svi bi ti komentari bili u redu, s novinarske točke gledišta, da se pisci potpisuju svojim pravim imenom i prezimenom, pa prika moj, stoj iza onog što si napisa ! Ovako, moram potegnuti u Sisak za doznati da li je istina.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Nov 09, 2018 8:55 pm

Jučer su srbi uhitili Kajkića i Z.Gregurić a o tome niti riječi na režimskoj TV I radiju! :x

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 10, 2018 8:02 am

Nemoj tako o našoj dalekovidnici. Prije par godina su nan poslali kvazi branitelje, razdrljenih grudi, s povećin (zlatnin) Isukrston na rudlavin prsima, da prijetnjom ovrhe, preko znanog odvjetničkog ureda, moramo plaćat za svaki apartman po jednu TV pretplatu. Stanovnici Krka su oborili tu odluku na Vrhovnom sudu, ali je nepripadajući harač miliji državi, nego što njezini podanici misle o njoj ! Iz te se nezakonite pretplate financira pun kurac toga što nema veze s posjedovanjem TV prijemnika, kategorije koja je ustanovljena u SSSR-u, pod Staljinovim vodstvom !

Sjećam se, ka danas, kad smo kupili prvi radio aparat, 1956.g. Radioindustrija Zagreb 56, svi bismo se okupili oko njega, cilo susidstvo, u Špinutu, slušat Glas Amerike, i unjkav glas spikera Grge Zlatopera. Od onda, do danas, samo plaćam RTV Zagreb, sada HTV-u, za strogo kontroliran program za sitnu raju. Ništa se, od 1956.g., do danas, prominilo nije. Svaka vlast nam dozira informacije, i svaka vlast nastoji i hoće oblikovati nam pristup i način razmišljanja, i utvrditi kut gledanja na događaje i pojave oko nas.

Trezvenjaci kažu da je čaša polupuna, alkoholičari - da je poluprazna !
No, sutra je Martinje, bude presvetli biškup Vincek odredil , prav za prav, kaj je pravo, a kaj krivo. Jel' tak tetec ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 10, 2018 8:26 am

Dosta mi je bilo sinoć gledat i slušat onog anemičnog na Novi.Ja ga više ne mogu u štampu.Iz dana u dan sve deblji,bahatiji,lažljiviji.Teško mi se izrazit ričima.Stvarno je doša za izrigat. :x Pa ko normalan može povirovat u one njegove laži? :(
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK