by 9a2jg » Tue Oct 23, 2018 5:41 pm
Ovi gori u Zagreb nemaju šta činit, ne beru grožđe, ne peku rakiju, ne idu u masline, samo su in pizdarije na pameti, pa zvrcaju mobitelima. Nisan nego stavija zalogaj u usta, zvoni. Zove prika iz metropole, nabraja ko je sve ove godine iša u penziju, sa koliko godin starosti, sa koliko staža, i kolika mu je penzija. Nisan zapisiva, jer još uvik iman dobru memoriju, ma deboto san pa na guzicu.
Drugovi sa 15-ak godin manje rada od mene, imaju duplu penziju !
Biće da su je zaslužili, ne virujen ja da Anemični to daje bez veze. I obrnuto, biće vladajući zaključili da nama , sa 45 godin rada, ne triba puno, jer da ćemo i onako brzo partit.
Još mi u ušima zvone riječi Profesora Mahmutovića, da će on meni platit pivu, jer da ima (dosta) veću penziju ! Uvik san bija najbolji u generaciji iz matematike, riješija san sve zbirke zadataka od Mintakoviča, sarajevsko izdanje, ali još nisan svatija kako su brojevi 15 i 30, veći od broja 45. Mlad sam, imam fore, možda nekad i shvatim.
Naravno da sam JA platio, profesoru, pokojnom Dakiju, i sebi, mjesto radnje, kafić u dvorištu zgrade u Dalmatinskoj 12. Saša 3AG nije prihvatio ponuđeno piće, drugi put ga neću ni nudit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja