by 9a2jg » Wed Jul 04, 2018 8:58 pm
Sinoć mi je kasno bija u vižite Mihovil, opet Služba !
Služba je naša Družba.
Cili san dan učinija u Split. Prid večer se vraćan, trudan, potan, izgužvan, auton priko Brača. Zvoni mobitel. Ko, ka kec na desetku, Ivica Slavica, serviser rashladnih sistema iz Šibenika, onaj lik kojega san spominja u kontekstu slanja direkata za Žirje, Alenu, od kojega nikad odgovora. Partila je i travarica, i murvičko vino, put Šibenika, pa karta nije nikad došla.
A propo takvih ponašanja, to dolazi jedino od onih osoba koje nisu prošle normalni put u radioamaterskom razvoju vlastite ličnosti. U AKL-u smo bili trojica, Mladen Blašković, Ivica Slišković, i ja.
Sve smo učinili po PS-u, položili treću klasu, radili tri godine na klupskoj stanici 80m CW, imali svoje SWL znakove, SVOJ RX, antenu, LOG i QSL-ke, osvojili svaki HAC i DXCC.
Jebi ga, ako osoba x to sve priskoči, onda je osta profesionalni bogalj, u svakom operatorskom smislu. Zato i imamo nakaradna ponašanja u stvarnosti, od profesora, do šegrta.
Odavno su meni, desetak ljudi iz Zagreba rekli da mu Zlatko radi veze CW za DXCC. Moj je jedini komentar bija, ako se već iša šporkavat, nije se triba šporkavat za standing 266, il pukovnik, il pokojnik!
Taj isti Zlatko je dolazio u Savez s "morskim" idejama, da mu Savez izda dva regularna znaka (!), te da mu oproste članarinu, kao zaslužnom, jer da ima malu mirovinu ! Apartmane izdaje za Fond Služavki malog Isusa, ili indijski Fond Majke Tereze ?
A da policijska mirovina nije mala, rekao mi je u živo sam Emir, da će on počastit pivom, mene i pokojnog Dakija, jer da on ima veću mirovinu od mene ! U kakvoj mi nakaradnoj državi živimo kad neko sa ČETIRI PUTA manje efektivnog radnog staža može imati veću mirovinu od mene !
Iman ja i zeru ratnog staža, on je nosija livor samo kad je trebalo strašit najmoprimca, zato je i kasnija na Izbornu skupštinu 2007.g. , jer su ga PRESLUŠAVALI bivši kolege.
Ima toga još puna Raba, ne znan odakle počet, od Hansa, Svetog Nikole, ili Kosova i Metohije.
Bitno je imat žnoru, pa makar i faličnu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja