QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a6r » Mon Jul 02, 2018 1:20 pm

Deboto ! :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 02, 2018 1:29 pm

Da se ovo u njih dešava, oni bi ugurali odgovornu osobu Saveza u kotal s rižon, i učinili rižot od njega, za hamfest. Od "našega" ne bi ni to, nejestiv je.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 02, 2018 8:02 pm

Onda Reni, di smo ono stali, ko je za koga prima telegrafiju na ispitu ? I u Zagrebu, i na Hvaru ! Ko je telefonom saznava da je bija na ispitu, i proša ? Ko je plaća ribu, a ko dava marke ?
Izbacimo najslabiju kariku !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9A6TT » Mon Jul 02, 2018 8:46 pm

9a2jg wrote:
I, na kraju, ali ne i zadnje, kad si mi, svojedobno, javno čerečio životopis, mogao si, i trebao ići do kraja, pa napisati i da sam ja došao u radio klub Ante Jonić YU2AKL, u rujnu 1965.g. , s znanjem telegrafije.
To je ona vještina koju nisi svladao do dana današnjega.

Očeš još ?

Kazem sam sebi da necu ulazit u nikakve rasprave al kad vidim ovakve gluposti napisane ne mogu bas. Po ovome svemu sto citam vidim da hoces reci da Emir ne zna telegrafiju.
Ajd sad u dvi tri pametne objasni odakle to tebi da on nije do danas svladao telegrafiju.
Ja sam bio i na kojoj aktivaciji i VHF contestu a i na expediciji na Brijunima s Emirom i slucajno sam primjetio da covjek radi telegrafijom i prima i kuca i to jako dobro.
Uz to Emir je prije par godina bio inicijator tecaja telegrafije u Zagrebu kojeg je drzao pokojni Daki a ajde mi nadji klub u 9A koji je uopce odrzao tecaj telegrafije (nemoj samo one instant operatore s Mosora spomenuti)

Vidim da cesto spominjes QSLke koliko ja imam informaciju QSL-ke s Palagruze preko biroa se nece naplacivat. QSL-ku s Kosova Z68AA ja i moja XYL smo dobili uredno ja u direktu a ona preko biroa.

Sto se tice QSLki s biroa na ZRFu je bilo poprilicno QSL-ki za klubove koje nisu preuzete medjuostalim sam ulovio i Renijeve i AKL al ih nije imao tko preuzeti jer nikog iz Splita i okolice nisam ni vidio na ZRF-u. Ne opravdavam rad QSL biroa jer ni meni ne odgovara ovakav rad ja koji sam u Zagrebu , a kazu da blize oltaru bolje misu cujes, u 2018. godini sam dobio QSL-ke tek na ZRF-u. To dovoljno govori o radu.

Mogao bi ti na jos puno toga replicirati al necu.
9A6TT

Postby 9a6r » Tue Jul 03, 2018 8:10 am

Praf veliš.I ovo je previše.Nemoj više jer ćeš otvorit Pandorinu kutiju.Bilo je bolje da si pošteno reka da je sve u kurcu pa bi te svi razumili.Ovako kibi-dabi.Ali to je tvoje mišljenje na kojeg imaš pravo,razumije se.
73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 03, 2018 8:52 am

Poći ću od repa, tako i treba.
Jedino se kurvi plaća unaprijed, samo, za razliku od HRS-a, kurva odradi svoj dio posla, pošteno i profesionalno. Erozija 9A QSL biroa je počela s dolaskom Marinka na njegovo čelo, a za sva njegova nečinjenja su sukrivci odgovorne osobe Saveza. Na skupštini u Kraljevici, 2009.g. je ustanovljeno MINIMALNO pravo klubova i članova, koji uredno plaćaju članarinu, a to je , OBVEZNO dva puta godišnje uslugom HP-e, i na dva RA skupa, na ruke, s tim da, ko nije došao na skup, da mu se šalje poštom klubu. Već godinama se to ne poštuje, Marinko ne dolazi, ni na narečene skupove, niti na skupštinu HRS-a. Osim toga, ja RAZGOVARAM s voditeljima QSL biroa, u Europi, i u svijetu, svi su složni u jednom, da iz Hrvatske dolazi nikada manje, i nikada rjeđe pošiljaka. Njegova obveza, da će predočiti podatke o poslanim i distribuiranim kartama, u zemlji i inozemstvu, nije NIKADA dočekala svjetlo dana, jer on to nije radio. Usprkos svemu, on lani ustade zahtjevom prema IO HRS-a za veću naknadu, jer da, tobože, puno više radi. Pošto plešu u istom kolu, oni mu i odobriše ! Ko koga ovdje prca, i uši mu zavija ?
O salvama uvreda, insinuacija i prijetnji, koje je taj lik slao meni, po nalogu odgovorne osobe Saveza, neću puno govoriti ; materijala ima za minimalno, kaznenu prijavu, nadležnim organima.

Ajmo malo na Emira. Ti si se našao biti njegov advokat, to je tvoje pravo, i ja to ne komentiram. Ja sam s njime radio desetinama, i stotinama puta, nikada ni jednu CW vezu. Za to je on vodio Dakija, a poslije Dakijeve smrti Franju. Zato je, sve do završetka ekspedicije na Kosovo, krio tko je treći čovjek, a što sam ja znao od početka, da je Franjo.
Dok je još bio normalan, ja bi mu znao reći, sa kojega otoka, Emire hoćemo li na CW, nikada odgovora. Pametnom dosta.
On , od 2006.g. meni ne odgovara na moje direkte, kojih je nemali broj, i s kojima bi osjetno poboljšao svoj IOCA HR ranking, ali neka, njemu na dušu, baš kao i Branku u Komižu. Dobiti od Emira kartu via biro, od 2006.g. je misaona imenica. Dobio je samo onaj tko mu se nije verbalno suprostavio. Očito je tvoja gospođa među njima.
Da mi nije bilo pokojnog Dakija, i sada Franje, ne bi neke QSL-ke nikada vidio !

Kako je taj lik, u godinu dana, od anonimusa, položio , prvo, treću klasu, pa zatim drugu, to znaju samo Bog, i onaj koji mu je to omogućio. Upoznao sam skoro sve RA sličnih godina, ne samo u 9A, nego i u bivšoj Jugoslaviji, nitko nije imao tako strelovit put, a nije da je on neki lumen, bilo ih je (u njegovoj generaciji) puno boljih i kvalitetnijih od njega.

Za kraj, samo ću spomenuti njegovu neslavnu avanturu s QSL-kama 9A22MINE, to nije zabilježeno u Hrvatskoj, od 1965.g. , od kada se ja bavim ovim hobijem.

Od glave riba smrdi, trenutno je na čelu ZARS-a Emil, čije odgovore na direkte čekam i više od 15 godina (9A15... ). Da ne spominjem Emirove bivše kolege, istog ponašanja, od Ivice 2HW, nadalje.
Ista meta, isto odstojanje...

Za kraj, ja ne pišem gluposti, nego činjenice, sviđalo se to tebi, ili ne...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jul 03, 2018 9:05 am

Nikad duži članak na ovom blogeru. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 03, 2018 10:42 am

Reni, nisan ja još ni počeja pisat...
A di su KV stanice Sommerkamp, koje su imale i CB band, da bi Služba mogla adekvatno ometati "mantijaše" na Marijanskom euharistijskom kongresu u Mariji Bistrici ? Poslin ostale na reversu...
Postoji spisak revnosnih djelatnika Službe sa tog zadatka. Neki su umrli, ali ih je više, Bogu hvala, još živih...
Ne zove KGK na domjenak Jožu bez veze...
Svako zašto, ima svoje zato.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 03, 2018 1:30 pm

http://www.sommerkamp-sprechfunk.de/FT-277E.html

Ako su ljudi iz Službe pozabili, kak zgledi, evo slike, ako in je teško pogledat u regal , a ima i zaboravnih ljudi, penzija, mozak se opusti...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 03, 2018 7:03 pm

na ZRFu je bilo poprilicno QSL-ki za klubove koje nisu preuzete medjuostalim sam ulovio i Renijeve i AKL al ih nije imao tko preuzeti jer nikog iz Splita i okolice nisam ni vidio na ZRF-u.

Ja bi rađe da me je opalija šakon u glavu, nego da je ovo napisa, šta je napisa. Jer, on je to VIDIJA, on je ZNA da ni Reni, ni iko iz AKL-a nisu tamo, i nije mu , ni u peti, bilo da to uzme, pošalje meni, ili Reniju, naravno da bismo mu refundirali poštarinu i paketić. Ovakvim pisanjem samo baca još (krupne) soli u našu nikad zaliječenu ranu, dobijenu u borbi protiv vjetrenjača iz D-12 !

Da mi je onoliko dobrih godina, koliko sam puta naša tuđe karte u paketiću za AKL, poglavito zadnjih par godina, kad to obavlja Marinkova ćer, i posla ih u kuverti pravom primatelju, živija bi ka ona kornjača sa Galapagosa, brat bratu 155.

Ovakvim pisanjem se samo svrstao u ešalon onih koje nije briga za tuđe muke, nedobivanja one usluge koju su unaprijed platili.

Neću spominjati imena, ali sam čuo iz prvih ruku, kako su čak i za zagrebačke primatelje karte bile ostavljane po kafićima, kafanama i restauracijama, zadnjih godina. Pod primatelje podrazumijevam klubove, da se razmemo.

Ali, ja razumijem pisca, on ima za mentora Emira, koji ima ugrađen filter verbalnog delikta, kao okidač za slanje, ili ne. Ima ih, određena količina u 9AFF klubu, imam i spisak potraživanja.

Ali, to nije sve. Zove me maloprije prika, veli, Koki naj se bosti s rogatima, kaj ne vidiš da su sve šestice iz Službe !

Majke ti božje, počeja ja na prste računat, A, C, R, AA, OY, TT ... , pristrašija san se ! ;)

Banjičari su puno suptilniji, oni su se raspršili kroz dvojku, shvatili su doslovno naredbu vodnika - stažiste : Šaraj !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK