Na Čelavcu, Učki, Velebitskoj Plješivici i Biokovu su bili ti kristalni filteri. Na žalost većina je dobila noge.
Koliko znam nema ih više.
Čitam što napisa Pero, bivši predsjednik, i ne mogu vjerovati svojim očima. Ima muda napisati napisano, a sam je bio predsjednik. To govori samo jedno ; nijedna komisija za popis imovine (godišnja inventura) NIJE otišla na svaki objekt, i popisala zatečeno stanje. Bez popisa imovine, ovjerenog od komisije, i odgovorne osobe Saveza, nema završnog računa. Znači, taj potpisani dokument, za SVAKU kalendarsku godinu, zadnjih 26 godina, postoji, jer je svake godine napravljen završni račun, kojeg su zastupnici skupštine svojim glasanjem prihvaćali.
I još jedno slovo. Većina objekata koje je naveo ima odgovornu osobu, ispred domaćina, vlasnika objekta. Neovisno o činjenici da li se smještaj uređaja i opreme plaća, ili ne, ta osoba je ODGOVORNA za unos i izlaz sve opreme na objekat.
Perine rečenice se mogu čitati i iz drugog kuta. Teški nemar, i možebitna namjera, su atributi koji se mogu pridodati svim MTS-a koji "fale" u Savezu, a bili su vlasništvo Saveza, uređaji, antene, i ostalo.
Na Vidovoj gori je bio prvi jugoslavenski radio far na 2 m. I tu su drugovi "popalili" moju antenu i koaksijalni kabel. Nemam materijalne iskaze, nego izjave svjedoka, koji ne žele svjedočiti, tako da lopovi, inače članovi i simpatizeri HRS-a, ostaju nekažnjeni.
O lopovluku na nivou radio klubova danas neću pisati, potrajalo bi, ima zemana......
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja