by 9a2jg » Tue May 08, 2018 8:57 am
Jedan je naš zajednički kolega po hobiju reka da je to SS ! A šta ti je to, pitan ja. Samodostatni savez, odgovori on.
I, kad malo bolje promislim, tako i je. Oni su, zaista, sami sebi dovoljni, i sami sebi svrha ! Jer, imat najskuplji hladni pogon u Europi, a sve manje članova, to je za u Vrapče ! Ali, oni redovno, na svakoj skupštini, izbace po nekoliko klubova, zbog neplaćanja članarine. To neplaćanje, to in je škuža, njima je u interesu, i dugoročni cilj, da je što manje klubova. To sam javno napisao prije 10 godina, svake godine se to još više potvrđuje.
Instalirat i održavat D-star repetitore koji su sami sebi svrha, i niko ih ne koristi, nije za Vrapče, nego za Rab ! Najveća pojedinačna stavka u troškovima ! Dobro san zapametija šta nan je govorija naš pokojni predsjednik kluba Slavko Teterić, ratni vezist, dica moja, FM i repetitori nisu radioamaterstvo, nego mala pomoć oko rada na KV-u i UKV-u. Njegove proročanske riči i danas odzvanjaju.
Sad je njima jebeno, u nediju, za di će napisat putne naloge, jal za Centrum mundi, jal za istočnoslavonski vašar ? I jedno i drugo lokalni dernek, sufinanciran od strane HRS-a, a oni koji i dođu iz Zagreba, dođu na putni nalog. Jedina razlika između njih i Pere je šta se Pero sam poziva, i sam pisa sebi putne naloge.
Ali, zatoplilo je, klimatske promjene, ljudi se na Foru već banjaju, sad će on, na putni nalog, tobože kontrola rada D-star repetitora na Vidovoj gori (!), mukte obid u Milnu, i produžit katamaranon za For.
Već viđeno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja