by 9a2jg » Thu Apr 05, 2018 7:46 pm
Čitam materijale za skupštinu, dobijene e-mailom. Za sada ću se osvrnuti na tri stvari.
Kako je posloženo, ima 50 listova, 2,9 MB. Toliko nije bilo ni godišnje izviješće SIV-a, dok mu je na čelu bio rahmetli Džemal Bijedić. Ubila bi ga rahmetli Razija !
Kako je došlo do toga ? Jednostavno, šta kaže talijanska poslovica "pitura, bella figura", i dalmatinska "nikad karakter nije uda divojku, nego roba" ! Obleka. Učili su od najboljih opsjenara.
Najveći fontovi, najveći proredi, puste fotke, na većini listova više bianco, nego sadržajno. Lako ti je tako doć do cifre od 50 listova.
Sadržaj, 70 % glorificiranje ARG-a, 20 % kampova za mlade, sve ostalo 10 %. U tekstu, i u slikama se vidi ženska ruka. E moj Oto...
I treće, šećer na kraju, tzv. kamp Orahovica. Voditelj Marinko Marušić. Odma mi je puklo pred očima zašto se kriju troškovi QSL-iranja, ko zmija noge. Još se u socijalizmu to zvalo prelijevanje sredstava.
No druge dvije stvari bodu oči. Polaznici, 11 mladih, osam iz Zagreba, dva iz Ozlja, jedan iz Ludbrega. Iz Slavonije, pogotovo istočne - niko. I bedak bi se zapito, u duhu domaćinskog ponašanja, i ekonomiziranja, što onda kamp nije bio u pionirskom gradu u Zagrebu, koji, BTW, zjapi prazan ? Ima još lokacija, osim Pionirca, no očito da se zbog drugih, za sada nepoznatih, razloga to baš MORALO održati u Orahovici. Saznat ćemo zašto, sve se saznalo, pa će i to.
Upada u oči da mladci iz Ozlja samo šetaju, malo Pazin, malo Orahovica, dopunjavaju brojno stanje, ili nešto treće ?
Dao sam pomoćniku da složi tekst, bez samohvala Ota i njegove ekipe, ne more se nategnit 5 stranica teksta.
Potemkinova sela.
Ne moram reći da nije bilo ni zapete, ni slova, o radu QSL biroa, zar ste mislili da će od te momčadi biti ?
O IOCA programu tri šture rečenice.
O HRS portalu, za njih, porazni grafikoni, o posjeti stranicama, učestvovanju i aktivnosti, iako se "hvale" da imaju preko 2.300 registriranih članova ? Đe i' nađe ? Šutljiva većina?
P.S. Ako ste mislili da sam završio s radom QSL biroa, varate se.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja