by 9a2jg » Thu Jun 14, 2018 8:10 pm
Javiše mi, maloprije, da je danas umro Boris Dragan, 9A2FM , ex YU2RFM, i YU2FM. Puno toga nas je povezivalo, više od 5 desetljeća, u radio klubu Ante Jonić, danas Split. On mi je napisao prvu uplatnicu, i ispisao prvu člansku iskaznicu, rujna 1965.g. , i ta dva dokumenta još čuvam. I moja i njegova šira obitelj su bili kolonizirani, nakon rata, Vlakom bez voznog reda, u Bačku, njegovi u Stanišić, moji u Sivac, dosta blizu. Poznavao sam mu cijelu rodbinu, i bio u prijateljskim odnosima s njima.
U klubu je obnašao dužnost predsjednika, u nekoliko mandata, a redovito je bio biran u Upravni odbor. Jedan mandat je bio i čelni čovjek Skupštine ZTK Split. Dobio je više društvenih priznanja, i nagrada.
Neposredno pred Domovinski rat, aktivno je radio u pripremama za obranu, uvezao i uvodio dragovoljce iz kluba u Centar za OiU, Policiju, ili ih je usmjeravao Uredu za obranu, u brigade ZNG-e.
U samom ratu se nije micao iz Splita, ali je radio onaj "nevidljivi" posao, bez kojega nijedan rat ne može. Za taj dio posla nije dobio ni zahvale, ni priznanja, a zaslužio je, kao i velik broj članova.
Boro, vidićemo se gori, bacit još koji put na briškulu i trešetu, s Jalon, Futon, i ostalon ekipon koji nas čekaju.
Neka ti je laka hrvatska gruda koju si volio, branio, i obranio.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja