Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a6r » Thu Mar 08, 2018 3:56 pm

PIŠE I DA JE FRED HEROJ VOKOVARA ! :D ŠTA JE ONDA MARKO BABIĆ I SL. SUPER HEROJ KA SUPERMAN,BATMAN?
OVI PISCI IZ IMBEXA SU ZBILJA MITOMANI.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 08, 2018 5:33 pm

Upozna sam obojicu, oboje su heroji. Kome to smeta, njegov problem, ne njihov.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Mar 10, 2018 12:25 pm

O Fredu čuh samo loše,o Marku sve u superlativima.Pa ako kažu da većini treba vjerovati.... :roll:
9a6r

Postby 9a6r » Sat Mar 10, 2018 12:32 pm

Kako se sad sa vremenskim odmakom čini Marko i Fred se nisu za istu Hrvatsku borili.Ja i Fred nismo sto posto.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 12, 2018 10:30 pm

Odnija java i dnevno.hr.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 14, 2018 1:13 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/prem ... 32067.aspx

Umro je veliki čovjek, general koji nije mogao skromnije i poniznije živjeti i raditi, a dao je sve za Hrvatsku, i pobjedu u Domovinskom ratu. Samo zato što se nije upisao u vladajuću stranku, bio je, na pravdi Boga velikoga, gurnut na marginu, odnosili su se prema njemu, maltene, s prezirom, samo zato jer se nije okoristio, koliko crno ispod nokta, što nije tražio, ni uzeo ijednu privilegiju, i što je do kraja ostao mali veliki čovjek.

Generale, neka ti je laka hrvatska zemlja, koju si neizmjerno volio, i obranio. Počivaj u miru.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 15, 2018 1:45 pm

Ima ih,nas, koji smo "popušili"više od njega.On je barem ima odličnu mirovinu od koje je moga normalno živit pod stare dane.Od najgoreg uvik ima gore :!: Ja za papar neću imat od mirovine.
Počiva u miru Božjem.Svi smo mi njegovi.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 15, 2018 2:57 pm

Ne moraš još i ti bit nepravedan prema njemu, kad ga je već sustav tra cili život.
Uopće se nisi obada da su internetski portali i tiskovine točno napisali, citiram, "umro je umirovljeni brigadni general HV-e". HV i RH mu nisu dali ni jedan čin više nego šta je donija iz JNA !!!!!!!!!!
Za razliku od raznih potporučnika i poručnika, legionara, koji su , volšebno, došli do generalskog čina. I to ne brigadnih generala, nego i više ! Tvrdolinijaši, pod palicom Gojka Šuška, nisu htjeli pridavati važnosti pravim vojničinama i znalcima, pa su ih "kažnjavali" i na taj način.
A da ne pričam o generalima koji su dobili kuće trokatnice, po nekoliko stanova, lovišta, firme, koncesije, ekskluzivne ugovore za nabavu. Ovaj čovjek je živio i umro u skromnom stanu kojeg je dobio od JNA, dok je bio tamo u aktivnoj službi.

I mog zapovjednika brigade, pokojnog Antu Čatlaka, čovjeka i Hrvatinu od glave do pete, su "trali" po istom, oprobanom, receptu, ni čina napredovanja, ni stana, ni povlastica ijedne vrste. Rovarili su stalno protiv njega, lagali, podmetali, čak pokušali i atentat. Spasili su ga vezisti, brzom i pravovremenom dojavom, i obrambenim aktivnostima, o tome sam već pisao.

Koje su to snage, zna se. Šta se učinilo protiv njih - ništa. Šta će onda Koki, ka Don Quijotte na vjetrenjače, po n-ti put ? Hvala, sada neka neko drugi preuzme palicu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 15, 2018 6:02 pm

https://www.vecernji.hr/vijesti/kako-se ... e=Njuskalo

Nijednom se zapovjedniku, ijedne vojske, nije predao kompletan korpus, od 1945' , do danas. Nisu se oni predali bez veze, bili su nadmudreni taktički, a vojnički poraženi.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 16, 2018 11:40 am

Ka da i ja cili život slični(ne isti)ne prolazim.Imam svoje JA,nikome se nikada nisam uvlačija u šupak,imam svoje mišljenje,svoju glavu,vlastite stavove koje se nikada onima drugima nisu i neće svidit.Ka da i sada to ne prolazim samo malo tko to zna.
Onaj kojeg je on zaminija je ima srce ali malo,oskudno vojno znanje i vještinu za razliku od pok.Stipetića.I to je činjenica koji su svi potvrdili.A najviše pobjede koje su ostvarene na terenu.On je sam reka da mu je to posao,poziv,došao je na bojišnicu,snimio stanje,poduzeo potrebne radnje i uspješno završio posao.POSAO!!! Nema tu emocija.Samo vrhunski odrađen POSAO kao i svaki drugi.Tako se ponašaju profesionalci. Da bi čovek reč rekel ! TOČKA Posavina po njemu nebi pala.Danas znamo zašto je "pala".Ali to je za pričat pod nekim drugim postom.
A jeli se on slagao i koliko sa Franjom i ostalima neću ulazit.Vjerujem da je Franju respektirao.Ja se sa mojom ženom ne slažem najmanje 35-40% a opet brak funkcionira.Život je pun kompromisa.Ne moš glavon kroz zid ka onaj prije njega zbog kojeg su mnogi bezrazložno stradali.To ti je kad neko zna ili nezna posao.
Nisam rič reka kontra njega ali neću ni kontra drugih časnih ljudi napose onih koji su ugradili svoje živote u ovu državu.Ja ih se svaki dan sitim.Ili gotovo svaki.Neke znam,mnoge neznam.Ali kad prođem pored grobnice neću ne zastat i pomolit se u tišini.Sto posto.Jer znam cijenit svačiju žrtvu.
Neznaš ti još puno toga o meni.
HVALJEN ISUS I MARIJA

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK