by 9a2jg » Wed Apr 15, 2015 1:17 pm
Čitam materijale za skupštinu, i zapne mi oko za ono što u (ili na) nijednom drugom mediju nije bilo objavljeno. Povjerenstvo za izradu prijedloga novog statuta HRS-a, u sastavu Puki, Pilat, i čelnik HRS-a u sjeni.
Mi, djeca socijalizma, smo se nauživali demokracije u istom, a i ostalo je nešto u glavama, primjenjivo za sve sustave.
Prvo , i osnovno, ne može jedina odgovorna osoba udruge biti u toj Komisiji, ni kao član, a kamoli kao predsjednik iste. Isto važi i za potpredsjednika, i "za premijera u sjeni ". Sve u svemu, cirkus, i sprdanje sa demokracijom.
Oni, koji bi, da se njih pita, ovakvo (gnjilo) stanje održavali (pod svaku cijenu) do besvijesti, oni sakupljaše prijedloge, primjedbe, i drugačija mišljenja, a sami zacrtali šta ONI hoće ! Zemljo, otvori se !
Pristigle kritičke materijale niko nije vidio, tako da članstvo za njih, i njihov sadržaj i ne zna, a ni ko ih je poslao ! Kolika je to nepoštena rabota govori i činjenica da su oni ovakvo sakupljanje tuđih mišljenja nazvali, bez srama i stida, JAVNA RASPRAVA. Ona to nije, niti J od javne rasprave, to i ptice na grani znaju, ali oni za to ne haju.Tjeraju svoje, po načelu, dok ide, ide... Njima dobro.
Oni nas zovu, i drže za stoku sitnog zuba, guske u magli, i što još sve ne, samo, nismo bedasti, ma što oni mislili o tome. Imamo svoje kritičko mišljenje, za koje se zalažemo.
Citiraću druga Grubišića "imali su povijesnu šansu da okrenu novi list, unesu suštinske promjene, ali, sve su prokockali, i to nisu (namjerno, kom. autora) učinili".
Osobno sam poslao, u zadanom roku, svoja mišljenja i stavove, sve je to Sava odnijela, kao i sva ona druga mišljenja koja im nisu šmekala.
Mili Bože kud sam zašo, noć me stigla u tuđini, nigdje puta, nigdje staze, kojom ljudske noge gaze.......
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja