by 9a2jg » Sat Feb 10, 2018 11:18 am
Neki dan, u javnoj tribini na R2, jedan od sudionika reče : Koki , šta tražiš KV uređaje Saveza po Hrvatskoj, jedan ti je ovdje, u blizini, na nepostojećem reversu !
Rekom mu da znam i gdje, samo, osim tuđih izjava, nemam materijalnih dokaza, pa ne pišem o tome.
Objasnio sam sugovorniku da sam svojedobno, jednom sugovorniku iz anglosaksonskog govornog područja, cijeli dan objašnjavao šta je to revers, na njegovom jeziku, da ne bi bilo zabune, i čoviku, doktoru nauka, nije moglo ulist u glavu šta je to.
Zato naši balkanski mufljuzi i mutikaše, obilato koriste taj "proizvod" sovjetskih kolhoza i sovhoza, koji se, na mala vrata "uvukao" u društveno-ekonomski život SFRJ, poslije 2. svjetskog rata.
Svi normalni ljudi su mislili da je ta pojava nestala sa 1991. godinom. I oni, i ja smo se gorko prevarili.
Kako učenik nadmaši učitelja, novi davatelji i primatelji materijalnih dobara su u devedesetima uveli dotada novi pojam, USMENI REVERS !
To je ono, što je meni Vrba POKUŠAO objasniti na skupštini HRS-a ; inventarske liste uredne, a uređaja nema. To te ja pitam.
P.S. Nema veze sa maškarama.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja