Članarina, harač, nužno zlo, ili nešto četvrto... ?

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Članarina, harač, nužno zlo, ili nešto četvrto... ?

Postby 9a6r » Wed Jan 17, 2018 1:24 pm

Sad se sitija mudrijat na ovu temu kad se sve živo pogasilo! Di je bija kad je grmilo? :roll:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 17, 2018 1:40 pm

Svi su imali šansu, kao pojedinac, kao zastupnik, ili kao klub, predložiti svoje viđenje novog ustroja i novog Statuta HRS-a. Niko nije uzeo vremena i truda da podnese bilo koji prijedlog, komentar, izmjene, poboljšanja predloženog. Ja jesam, članstvu su prikazali da nije nitko ! To nije radija ni Hitler ! Ista stvar je i sada, s javnom diskusijom, na čiju se "demokratičnost" poziva Hrle ! Kako ga nije sramota, ne kao člana IO-a, nego kao čovjeka ? Ni srama, ni stida, dno dna.

A ovaj 3LI će mi dat sliku. Citiram ga , "što ima HRS pomagati klubove", je li on popizdija ? Ta Savez je tu da pomaže klubovima da rade i opstanu, a ne da im , kao Šajlok, svaku godinu uzmu i zadnju lipu, i onda u godinu dana ne pošalju ni jedno pismeno klubu ! Ta ja sam osobno potrošio preko 120 kuna, tiskajući one materijale koje smo trebali dobiti u 2017.g. od HRS-a, a nismo ! Tisuće kuna predviđene u fin. planu za kopiranje ! Čega ? Nama, klubovima - NIČEG, jer ništa nismo ni dobili.

Mi njima tisuću kuna, oni nama dva paketića QSL-ki, sveukupno 40 kuna.

Koji Šajlok, nije im ni do nožnog članka !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 17, 2018 3:03 pm

Jedino rješenje je novi savez.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 17, 2018 3:37 pm

Je, slažem se, samo sve počme, i završi, na pojmu kritične mase.
90% onih koji mi begenišu, uz kafu, pivu ili Radensku, kad ih pozovem da idemo do kraja, oklijevaju, i na kraju se izgube, u magli, baš kao i Tuđmanove guske...

Oni, 26 godina grade strukturu, novcima, položajima, pozicijama na virtuelnoj društvenoj ljestvici, bolesnika kojima time hrane njihovu narcisoidnost, i samouvjerenje, da predstavljaju netko i nešto.

A kad se sunce malo skrije,
nestane sve te čarolije,
ona je opet kao prvo,
obično, malo, jadno, drvo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 17, 2018 3:56 pm

Spominješ guske.Ovaca za šišanje očito ne fali.... ;)
Isto stanje i u drugim segmentima života u RH. :cry:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jan 18, 2018 2:13 pm

Smijem li ovo uzeti kao službeni stav HRS-a?
Ne moram platiti "članski doprinos" od 100 kn a isto ću dobivati QSL karte kao i do sada (makar i svake prijestupne) ?
Moj klub ne mora platiti 500 kn članarine a isto će dobivati QSL karte?

Alkar Ivo iz Zadra u sridu, te imade tri punta.

Osnovali su treći RK u Zadru, jer prva dva su se "oteli kontroli", "ne slušaju Velikog vođu", i nisu "poslušni". Šta sve neće uraditi da o(p)stanu na vlasti ! Hrle i 40 ajduka !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 19, 2018 11:39 am

Nažalost, postojeća praksa je da HRS uredno prima direktne uplate (dakle krši Statut i Zakon) i ne srami se to ni priznati a (podobni) Nadzorni odbor prelazi preko toga kao uostalom i preko drugih kršenja Poslovnika, Statuta, ....

Alkar Ivo, jopet u tricu, te ima šest punata.

Zato što im je ukazivao na bezakonje u njihovom radu, zato su ga i izbacili iz NO-a.

Ivo, NO nije skup podobnih, to je samo jedna, u nizu štela, kojima se služe. Iskusio sam to i na svojoj koži.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 21, 2018 8:11 pm

Eto ga, konačno smo na onom što sam napisao na početku ove (uzaludne) diskusije 6.01.

Plus apel za sve da se previše ne obaziru na nerad saveza nego da hrabro nastave dalje.

Ne bi li možda trebala biti stvar saveza da privatnike i klubove motiviraju (financijski) za takav rad? Ako ne, nemaju ni pravo prozivati.

No bojim se da su neki upravo takve novce dobili (na bilo koji način, znam kako to funkcionira), pa se sad peru ili ih neki pokušavaju opravdati... sri ako ispadam paronoičan.
« Zadnja izmjena: Danas u 18:15:45 9A6WW »

Ključni izričaj je na "DA SU NEKI UPRAVO TAKVE NOVCE I DOBILI", znači, neki dobili, neki će dobit. I avio karta je novac, i 800 kg Al cijevi i profila, su novac, puno toga je novac, čak se i uvjeravanja kojima se Hrle služi, rade radi novca, budala će misliti drugačije...
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Jan 22, 2018 11:48 am

Nego...
Jeste platili članarinu?!
u jamu bezdanku ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Jan 22, 2018 1:19 pm

Dragi Djani, ovaj smo razgovor stoput vodili, i voditi ćemo...
Slažem se s tobom, Viktorom, Nikolom, Brankom, i desetinama, mlađih, i pametnijih od mene, da to ne treba plaćat.
Ponavljam, po n-ti put, plaćamo jer tako odlučuje većina u klubu, samo im je na pameti poštivanje zakona i ustroja, bez obzira što ZNAMO da je prevaziđen, služi samo malom broju ljudi, a baza se koristi samo za financiranje.

Hrle se našao vršiti advokaturu za HRS iz očitog razloga, isuviše je očekivanja, kako njega, i njegovih istomišljenika u Istri, za financijskim injekcijama projekata, koji su većinom privatni, nadanja su velika, na bazi prošlosti, gdje je društvo i naša članarina krave muzare.

I Marko, njegov prijatelj i klupski kolega, se trsi braniti HRS, i sve tamo, po defaultu, iz očitog razloga, opravdavanje nemalih honorara.

Rezime je da upravo te snage i dalje nastoje upotrijebiti naše novce za sve ono što HZTK ne financira, od kampova-Obrovaca, do boravka i održavanja D-star repetitora, koji nikom ne koriste.
Za te dvije promašene stvari ide dvije trećine naše love. Trećina koja je "ostala" se potroši na nemoralne isplate uhljebnicama.

HZTK spušta više HRS-u za te dvije uhljebnice, nego za sve odobrene programe osnovnog poslanja HRS-a ! To je očiti kamen smutnje, između nas, koji mislimo svojom glavom, i njima, koji žive u oblacima, koje su sami nacrtali po svom nebu.

Dolazimo do krešenda, ne mogu se boriti protiv toga, ako nisam u sistemu, a u sistemu nisam, ako ne plaćam članarinu. Pišem u prvom licu, a mislim na klub, ne htijući ni pomisliti "klub to sam ja". To misle, i tako se ponašaju u uzdaničkim, i neki od državotvornih klubova.
Daleko im lijepa kuća...

Podvlačim crtu, ovo nije nikakvi sukob Sjevera i Juga, nego nerazuma i razuma. Razum će, na kraju, pobijediti, samo nas jebe faktor vrijeme.
Starimo, i polako partimo...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK