http://www.index.hr/vijesti/clanak/skan ... 18754.aspx
Dobro nije rekla : Ko je jači, taj tabači !
Mislim da je ovdje stvar terminologije, da se razlikuje obična telefonska veza (između dva sugovornika) od ovoga što mi radimo (telefon do radioamatera, i onda simplex do ISS-a).
Obalna radio postaja RIJEKARADIO koristila je to prije recimo 60 godina.
Zadnje kad ste se mogli sjetiti telebridge usluge je u DOMOVINSKOM RATU. Očito su svi izginuli.
Hrle, moram priznati da nisam svatio razloge 2bx za objavu prastare presude, ima tu vjerojatno neki background i povijest s kojom ja nisam upoznat.
Ali, ovo naglašavavanje "naši vrijedni radioamateri", kad se govori o članovima hrs koji tamo nešto financiraju je iritantno.
Jesu li nečlanovi manje vrijedni?
A molim, zar je ze to teško izdvojiti 100 kn na godišnjoj razini ( jedne godine ) ???
Ali mi pravimo slona od ... ,
73! Zvone
Ja bi iskreno volio da se puno više ljudi angažira, ali trenutni bazen ljudi koji donašaju odluke i nešto rade ili žele raditi u HRSu je jako mali.
IO HRS-a je ove godine predložio da se uvede pridružena kategorija članstva za fizičke osobe. Skupština (vaši kolege iz klubova, prijatelji koje svaki dan susrećete) su rekli ne.
Demokracija je i da uvažimo one koji su se pojavili na Skupštini i izrazili se na ovaj ili onaj način. Neki možda nisu ni pročitali za što su glasali, ne žele se opterećivati, ne žele se ni zabavljati s tamo nekim mladima i samo žele da im ovo što duže potraje. Ja bi iskreno volio da se puno više ljudi angažira, ali trenutni bazen ljudi koji donašaju odluke i nešto rade ili žele raditi u HRSu je jako mali.
Shvaćam da je na HRSu da dodatno motivira i daje ideje, da potiče, ali kad vidim što se sve pripremilo u zadnjih par godina (kao npr. financiranje tečajeva, financiranje kampova), a da je odaziv uvijek u istih 5-6 klubova, pa to je tužno.
Prilike su svugdje oko nas, pa evo i jučer smo pričali o famoznom ISS kontaktu, ali ne vidim da se itko lovi toga. Treba otić u neku osnovnu ili srednju školu i pitati da li želite da vaši učenici pričaju s astronautom na ISS-u uživo, a da vam naš radioklub bude partner? Pa koja škola će reći ne?
Da će HRS osigurati novce za želje klubova, a da će zauzvrat klubovi biti u jednakoj letargiji, toga jednostavno nema.
Članarine koji klubovi plaćaju financira i ovaj web, druge webove i sve druge aktivnosti koje sam već naveo, a jasno su naznačene u financijskom planu. Dakle, HRS itekako daje nešto zauzvrat, ali zaboravljamo da nešto imamo, dok to ne nestane.
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests